Szobakerékpár, szobabicikli, indoor biking

9 Termék Termék

rendezés


SZOBAKERÉKPÁR


Napjaink egyik legelterjedtebb mozgásformája a kerékpározás. Prevenciós és rehabilitációs előnyeiről számtalan tanulmány készült, köszönhető ez annak, hogy a futással ellentétben leveszi a terhelést az ízületekről és kötöttpályás mozgásban biztosítja a sporttevékenységet. Továbbá kiválóan alkalmas zsírégetésre és kardió edzésre is a biciklizés. Azonban sokak nem szeretnek nagy távolságokat megtenni, illetve a rossz idő közeledtével sokan elrakják a bringájukat. Kiváló alternatíva erre a fintess termekből jól ismert szobakerékpározás. Ezen gépek segítségével otthonod akár egy kis sarkában is hosszú kilométereken keresztül tekerhetsz. A Decathlon Domyos, Concept 2, Proform és Nordictrack gépei lehetővé teszik, a biciklizés örömét otthonod kényelmében.

Hogyan válasszunk szobabiciklit?

Szobakerékpár választásakor tudnunk kell, hogy milyen célra szeretnénk használni, azaz meg kell felelnie egy vagy több, előre meghatározott célnak. Ha inkább regenerációs célra használnánk, érdemes olyan modellt választani, ahol a hát egyenes. Mielőtt nekiállnánk a szobabiciklik összehasonlításának győződjünk meg arról, hogy hova szeretnénk elhelyezni a fintess gépet, illetve arról, hogy az adott helyen nem fogja zavarni semmi az edzésünket, illetve nincs-e potenciális balesetveszélyes tárgy a közelünkben. Amikor kiválasztjuk a szobabiciklit, a következő elemeket vizsgáljuk meg: milyen az ellenállása? (Domyos szobakerékpároké a legtöbb esetben mágnesfékes, nem mechanikus) Mit látok a kijelzőn? Pulzus mérésre milyen lehetőségek vannak? (övvel, vagy tenyér szenzorral?) Vannak-e programok a kinézett szobakerón? Állítható az ülése és a kormány? Milyen stabil? Könnyen mozgatható? Milyen applikációval kompatibilis? Kínálatunkban több féle gép is található. A mini szoba kerékpár kompakt, könnyen mozgatható és bármikor elrakható akár egy szekrény aljába is. Amennyiben normál méretű szobabiciklit választanál, de nem akarod, hogy egész nap foglalja a helyet otthonodban válaszd az összecsukható proform modellünket. Elérhetőek háttámlás eszközök is, melyekkel kényelmesen tudod átmozgatni alsó végtagjaidat és optimális lehetőséget biztosítanak a zsírégetéshez. Ezek mellett megtalálhatóak kényelmes otthoni sportoláshoz kialakított kardió gépek is. A teljesítmény szerelmeseinek pedig a csoportos órákról jól ismert indoor biking kerékpárjaink is elérhetőek, amelyekkel a kerékpározó mozgással és testtartással tudsz tekerni. Több kerékpárunk áramforrás nélkül is használható. Vásárláskor válaszd a számodra legmegfelelőbb, ár - érték arányban legjobb kerékpárunkat, hogy otthon se legyen probléma a fogyás.

MILYEN IZMOKAT DOLGOZTAT MEG?

Pedálozás közben dolgozik a szív, a négyfejű combizom, a combhajlító izom és a vádli is. Szeretnéd megőrizni a formád? A WHO a mozgásforma rendszeres, mérsékelt intenzitású gyakorlását javasolja (légzésed könnyed legyen, mozgás közben tudj beszélgetni): 22 min/nap. Fogyáshoz, különösen a zsírtömeg csökkentéséhez a WHO szintén a mozgásforma rendszeres, mérsékelt intenzitású, de tovább tartó gyakorlását javasolja: 44 perc.

Vásárlás

Miután kiválasztottad a számodra ár-érték arányban legmegfelelőbb kerékpárt, válaszd ki, hogy milyen formában kívánod megvásárolni és eljuttatni otthonodba. Megvásárolhatod a legközelebbi Decathlon áruházban, ott kérheted házhozszállítással, vagy rendeld meg online és válaszd a számodra legkényelmesebb szállítási módot.