AZT KERESSÜK BENNED, AMIT TE A SPORTBAN!
 
Nézd meg aktuális állásainkat!

Nézd meg aktuális állásainkat!

Te már tudod, hogy sporttal teljes az élet. Segíts másoknak is megismerni a mozgás örömét, hogy ők is közelebb kerüljenek egy egészségesebb és zöldebb élethez!

Még jobban megismernéd csapatunkat, munkaköreinket, állásajánlatainkat?

Látogass el más információs oldalainkra is!

Rólunk

Hozd önmagad és ismerj meg minket!

Juttatások

Alapbér, próbaidő alatt és után járó juttatások.

 
 

Blogcikkek munkatársainktól

Decathlonos meghallgatás? Elmondjuk mire számíthatsz!

Számos kérdés fogalmazódik meg bennünk, ha behívnak egy állásinterjúra. Vajon ki fog meghallgatni? Mit fognak kérdezni rólam? Egyáltalán mit vegyek fel? Ebben a bejegyzésben szeretnénk bemutatni neked nagy vonalakban, hogy hogyan is zajlik nálunk egy meghallgatás.

Havi szintű megbeszélés a vezetőmmel

Michel Leclercq, a Decathlon alapítója ültette a gyakorlatba azt a fontos értéket, hogy a vállalatnál mindig a munkatársaink álljanak az első helyen, hisz ha ők jól vannak, azt teszik, amihez értenek és igazán szeretnek, azzal a cég jövője is biztosítva van. Ezt a gondolatot 1976 óta a mai napig őrizzük és hisszük, hogy ma is ez a mentalitás a sikerünk egyik alapköve.

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezések és felvételi

Igaz, hogy nálatok csak sportolók dolgoznak?

Nem teljesen :) Vannak olyan kollégáink, akik alkalmanként, hobbi szinten sportolnak, de bizony vannak versenyportolóink, illetve egykori bajnokok is. Nálunk a sportos szemlélet és a sport szeretete a fontos. Hisszük, hogy ez a hasonlóság és a benne rejlő közös alapértékeknek köszönhetjük sikereinket.

30 felett már "idős" vagyok, hogy hozzátok jelentkezzem?

Nem. Mi a fiatalos szemléletű, vitális munkatársakat keressük, ami nem zárja ki a 30 feletti korosztályt sem. ;) Úgyhogy, ha magadra ismertél , várjuk jelentkezésedet!

Van lehetőség diákmunkára?

"Igen van, ha betöltötted a 18. életévedet. 16 éves kortól kizárólag szülői engedéllyel. Jelentkezésed előtt kérlek regisztrálj az alábbi diákszövetkezetek valamelyikéhez:
MelóDiák
ProDiák
Humánia
MultiJob
JobbKezek"

Szakmai gyakorlatot tudok nálatok végezni?

Igen :) Elsőkörben áruházainkban és logisztikai központunkban tudsz szakmai gyakorlatot szerezni, de kérdés esetén Anita áll rendelkezésedre :) [email protected]

Kell bármilyen végzettség, hogy nálatok dolgozhassak?

"Áruházi és központi ügyfélszolgálati pozícióinkhoz középfokú végzettség (érettségi) szükséges. Raktárosi pozíciónkhoz 8 általános, Targoncás raktáros pozícióhoz Targoncás jogosítvány, Logisztikai részlegvezetői pozícióhoz középfokú végzettség (érettségi) szükséges."

Mi a felvételi folyamat nálatok?
Az álláshirdetések mindig frissek?

Igen, az álláshirdetéseinket 1 hónapig futtatjuk dolgozzuk fel, így minden hónapban frissítjük őket.

Mire érdemes ügyelnem jelentkezéskor?

"Csatolj egy A4-es oldalnál nem hosszabb önéletrajzot, ami alapján megismerhetjük készségeidet és tapasztalataidat. Ehhez írj nekünk egy rövid bemutatkozást, mit érdemes tudni rólad illetve, hogy hogyan jelenik meg a sport az életedben?"

Tudok egyszerre több áruházba is jelentkezni?

Igen tudsz. Ebben az esetben a bemutatkozásodban írd meg nekünk, hogy melyik áruházunkba jelentkeznél elsődlegesen és miért?

Mennyi idő alatt fogok visszajelzést kapni a jelentkezésemről?

Törekszünk rá, hogy 2 munkanapon belül kapj visszajelzést.

Kit tudok keresni a jelentkezésemmel kapcsolatban?

A [email protected] email címen tudsz nekünk írni.

Mikortól kezdhetek dolgozni?

A legtöbb esetben amint lehetséges :) A jelentkezésedtől számítva 1 hónapon belül.

Ki fogja tartani a felvételit?

Egy csapatvezető és/vagy toborzási felelős munkatárs, akik a jövendőbeli kollégáid lesznek. Ha az első körben nem is, a második körben biztosan találkozni fogsz a közvetlen feletteseddel.

Hogyan dől el, hogy melyik részlegen fogok dolgozni?

Elsősorban igyekszünk minden jelöltnek a saját sportján lehetőséget biztosítani, de előfordul az is, hogy eleinte egy másik, számodra is megfelelő, másodlagos sport részlegén dolgozol kezdetben.

Hány órára leszek bejelentve?

Ahány órában felvételt nyertél :) Ahogy a sportban, úgy munkahelyként is a "fair play" hívei vagyunk. Minden munkavállalónk 100% bejelentett bért kap, a bér után pedig minden járulékot befizetünk a munkatársaink után.

Van bármi kikötés ruházatra, kinézetre nálatok?

"A vásárlóink méltó fogadtatása és az egységesség érdekében igen. Kulcsszó: tiszta és rendezett Ruházat: Rövid- vagy hosszúujjú póló, hosszú farmer nadrág*, kényelmes cipő a mindennapi kilóméterek gyűjtéséhez :) *Nyári időszakban a farmer leváltható térdnadrágra. Külső: tetoválások elfogadottak, piercing és műköröm esetében pedig olyan viseletet válassz, ami nem akadályoz és nem veszélyezteti testi épségedet a mindennapi munkában ."

Mit jelent nálatok az, hogy "nyitottak vagyunk"?

Sokszínű csapatban dolgozunk, ahol támogatjuk, hogy hitelesen önmagad tudj lenni és ahol a csapattagok tisztelik egymást kortól, nemtől, etnikumtól, származástól, nemi identitástól, szexuális irányultságtól, vallási hovatartozástól, testi és mentális állapottól függetlenül.

Tényleg alkalmaztok megváltozott munkaképességű kollégákat?

Tényleg :) Mi személyiségeket keresünk, ez a sikerünk kulcsa. Hallássérült, végtaghiányos kollégáink számára pedig igyekszünk minden körülményt megteremteni a zökkenőmentes munkavégzéshez.

Juttatások, munkakör

A Sporttanácsadó ugyanaz, mint az Eladó?

"Felelősségét tekintve, a Sporttanácsadó és a Csapatvezető között helyezkedik el. A Sporttanácsadóhoz hasonlóan ellátja a mindennapi rutin feladatokat, de emellett felel egy adott sportért is. Mit is jelent ez? Azzal a sporttal foglalkozik, amit űz és amiben hiteles. Segíti a felhasználókat áruházon belül és sporteseményeken egyaránt. Folyamatosan figyeli a piacot és részt vesz a termékválaszték kialakításában és a készletkezelésben. Azaz úgy kezeli egy részlegen belül az adott sportját, mintha az a saját boltja lenne :)"

Van olyan pozíció, amiben csak hétköznap kell dolgozni?

Áruházunkban és raktárunkban nincs, de a központi irodánkban hétfőtől péntekig dolgozunk.

Igaz, hogy Sporttanácsadóként nálatok csak kipakolni és kasszázni kell?

"Ennél sokkal színesebb munkakörben dolgozunk. :) Ez is a mindennapjaink része, de nem csak ebből áll. Leltárazás, kamion átvétel, polckép átalakítás/ rendezés, direkt eladás, online vásárlások kezelése, és még számos egyéb plusz feladattal színesítheted a mindennapjaidat plusz projekttel és az ezzel járó juttatással. pl: országos termékképző, social media felelős, kassza ügyeletes, és még sorolhatnánk."

Hogy néz ki egy Sporttanácsadó munkanapja?

"Alapfeladataink:
Eligazítás: a napi feladatok, célok egyeztetése
Minileltár: egy adott termékcsalád készletének ellenőrzése
Polckép rendezés: az áruház rendbetétele, felkészülés a vásárlók fogadására, kifutó termékek árazása
Kamion átvétel: kisebb csapatban a Hatvanból érkező kamion átvétele
Kipakolás: a frissen érkezett áru kipakolása, felpróbált termékek vállfázása.
Értékesítés: vásárlóink számára rendelkezésre állunk és segítjük a számukra legmegfelelőb termék kiválasztásában.

Mindezek mellett pedig segítség nyújtás az online rendelések leadásában, csomagok összekészítésében, időközönként kasszázás, illetve ezeket megszakíthatod képzésen való részvétellel, szezonális polckép átalakításával és új termékek beépítésével."

Hogy néz ki egy Raktáros munkanapja?
Mennyi szünet jár egy munkanap?

"Áruházban: Ebédszünet: áruházanként változó lehet, de 30 vagy 60 perc ebédszünet jár egy nap, amit 12 és 16 óra között szükséges kivenni. Ezen felül pedig mosdó és ivószünetet is tarthatsz a nap bármely szakában. Raktárban:"

Minden hétvégén kell dolgozni?

"Áruházban: Nem. Az esetek többségében egy adott hónapban 4 hétvégéből 1 teljes hétvégét szükséges dolgoznod, 1 teljes hétvégéd szabad, 1 hétvégén csak szombaton, 1 hétvégén pedig csak vasárnap kell munkában töltened. Ha hétvégi munkanapjaidért cserében hétköznap leszel pihenőnapon. Raktárban:"

Csak délutánosként vagy csak hétvégén lehet nálatok dolgozni?

Részmunkaidőben teljes mértékben :) Mindezt heti 30, 20 vagy 10 órában is van lehetőség.

Kell nálatok túlórázni?

Van lehetőség bizonyos kereskedelmi időszakokban, de nem kötelező túlórát vállalni.

Van nálatok előrelépési lehetőség?

Csak az van igazán :) A decathlonnál célunk, hogy mindenki megtalálja a saját karrier útját, ezért mind vertikálisan, mind horizontálisan is több előrelépési lehetőségre tehetsz szert már egy éven belül is.

Van külön konyha a munkatársak részére?

Mikrohulláműsütő, hűtő és kávé, tea szolgálja a szociális helyiségben eltöltött időt, és szinte minden áruházunk rendelkezik kikapcsolódást segítő bútorokkal, eszközökkel (kanapé/ ágy, olvasó és játéksarok)

Van lehetőségem lezuhanyozni, ha biciklivel érkezem?

Igen, minden áruházunkban rendelkezésre áll felszerelt zuhanyzó, illetve zárható öltözőszekrényben tárolhatod személyes dolgaidat és dolgozói kerékpártárolóba kerékpárodat.

Az utazási költséget térítitek?

"Vidéki áruház: A távolsági bérleted 86%-át térítjük Budapesten: A BKK bérletedet havi cafeteria keretedből finanszírozhatod. Autóval történő utazás esetén pedig a törvényben meghatározott költséget térítjük."

Külföldön is dolgozhatok?

Igen. Karriered során van lehetőség megpályázni külföldi álláslehetőségeket. Ezekről egy belsős állásportálon tudsz információt szerezni.