Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
media description
Ajándékötletek karácsonyra
Árcsökkentés
15 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 17 990 Ft
GEOLOGIC

Íjász szett - Soft Archery 100

(331)
Árcsökkentés
6 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 7 990 Ft
GEOLOGIC

Gyerek íj - Discovery Junior

(187)
3 490 Ft -14%
2 990 Ft
*A leárazás kezdete: 2022. 07. 25.
GEOLOGIC

Íjász készlet Easytech, piros

(22)
74 990 Ft
GEOLOGIC

Íj, balkezes - Club 900

Csak áruházban elérhető
Árcsökkentés
19 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 21 990 Ft
GEOLOGIC

Íj Discovery 300

(14)
Csak áruházban elérhető
Árcsökkentés
17 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 19 990 Ft
GEOLOGIC

Íjász szett Discovery 100

(3)
Csak áruházban elérhető
4/5 értékelés 588 áruházban és online leadott véleményből

ÍJAK A DECATHLON KÍNÁLATÁBAN: KEZDŐTŐL A PROFI SZINTIG MINDEN KOROSZTÁLYNAK

Az íjászat a legtöbbünket csodálattal és izgalommal tölti el. És bár ma már az íj használatának ismerete nem elengedhetetlen a túléléshez vagy az élelemszerzéshez, sporttevékenységként még mindig remek választás. Az íj tartása és a húr megfeszítése átdolgoztatja a felsőtestet, miközben az alsótest a stabilitásért felel. Nem csupán testi, de komoly mentális erőfeszítést is igényel, amivel hatékonyan fejleszti a koncentrációt. Ráadásul remek móka az egész családnak vagy baráti társaságnak.Az íjászat legfontosabb eszköze egy minőségi és a szintedhez passzoló íj. A Decathlon kínálatában felnőtt és gyerek íjak széles választékát találod, kezdő, középhaladó és haladó szinten is. Otthoni íjászathoz pedig íjász szetteket is terveztünk.

ÍJ VÁLASZTÁS: MIRE FIGYELJ?

A megfelelő íj vagy íjász szett kiválasztásához érdemes végiggondolni néhány szempontot. Lássuk, mire kell figyelni!

Íj kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak

Az első kérdés az íj kiválasztásánál, hogy milyen szinten vagy:
  • Kezdőknek a Deacthlon íjak közül a Geologic Discovery típusúakat ajánljuk. Ezek az íjak tökéletesek a sportág alapjainak felfedezésére;
  • Középhaladóként és ha egyesületben szeretnél sportolni, akkor mind a Discovery mind a Club íjak jó választást jelenthetnek a számodra.;
  • A Club íjak között találsz haladóknak, versenyekhez tervezett modelleket is, amelyek anyaga alumínium és üvegszál, így tartósságukban felülmúlják a többi modellt;

Jobb- vagy balkezes íjat válassz?

A kifutóval rendelkező íjak esetében el kell döntened, hogy jobb-, vagy balkezes íjat válassz. Lényeges tudnod, hogy az íj esetében a döntő kérdés, hogy melyik a domináns szemed. És bár jobbkezesek esetén általában a jobb, balkezesek esetén a bal szem a domináns, előfordulhat úgynevezett keresztdominancia is. Ha erre nem derül fény, akkor az jelentősen megnehezíti a sportban való fejlődést, ugyanis míg az ellentétes oldali kéz és kar használata elsajátítható, a domináns szem megváltoztatása nem lehetséges. Hogyan döntsd el, hogy melyik szemed a domináns? Végezd el a következő gyakorlatot:
  • Először is válassz ki egy tőled távolabb eső tárgyat. Ezután nyújtsd ki a kezed, és a hüvelykujjad helyezd egy síkba az adott tárggyal, mintha “rátennéd”;
  • Hunyd be a bal szemed, a másik maradjon nyitva és figyeld meg a hüvelykujjad és a tárgy helyzetét;
  • Ismételd meg a gyakorlatot a jobb szemedre is;
  • Amelyik nyitott szem előtt úgy láttad, hogy a hüvelykujjad kitakarja a kiválasztott tárgyat, az lesz a domináns szemed.

Gyerek íjak: mire figyelj?

Az íj kezelése összetett mozgást igényel, ezért csak egy bizonyos életkor felett érdemes és biztonságos elkezdeni a sportág megismertetését. Az íj kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni a húzóerőt, ugyanis egy túl nagy húzóerejű íj akár komolyabb ízületi sérülést is okozhat:
  • Kisebb gyermekek számára a maximum 15 lbs húzóerő a megfelelő;
  • Tiniknek az íj típusától függően maximum 25 lbs húzóerejű íj javasolt;
Éppen ezért kisebb gyermek kezébe ne adj felnőtt íjat!A Decathlon kínálatában már 5 éves kortól találsz íjász szettet kifejezetten a kicsik igényeihez szabva, amely úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse a lövést. Az Easytech íjak 5 méteres lőtávval és mágneses vesszőkkel rendelkeznek.8 éves kortól a Geologic Discovery Soft Archery szettjét ajánljuk, ami már akár 10 méteres lőtávra is alkalmas, a tapadókorongos vesszők pedig még mindig gondoskodnak a biztonságról.

VÁSÁRLÁS

Ha kérdésed van a Decathlon Geologic íjaival kapcsolatban, látogass el a hozzád legközelebb eső áruházunkba, ahol kollégáink készségesen segítenek neked, és teljes íj felszerelést is vásárolhatsz. Ha pedig inkább otthonod kényelméből rendelnéd meg az új íjadat, arra is van lehetőséged webáruházukban.

Ajándékozd a sport örömét!