Kétsoros görkorcsolya felnőtt és gyerek

Bár sokan hívják retro görkorcsolyának, valójában a kétsoros görkorcsolya később jelent meg mint az egysoros. Ez a típus kíváló választás azoknak akik stílusosan akarnak gurulni vagy táncmozdulatokat akarnak elsajátítani.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.6/5 értékelés 325 áruházban és online leadott véleményből

Kétsoros görkorcsolya

KÉTSOROS GÖRKORCSOLYA - MŰVÉSZITŐL A FITNESZIG

Kitört a retro koriláz! Újra virágkorukat élik a nagy klasszikusnak számító kétsoros görkorcsolyák, amelyek ideálisak általános korcsolyázáshoz, művészi korizáshoz, táncmutatványok bemutatásához vagy nagyobb sebességű guruláshoz. Jól suhannak kültéren és beltéren egyaránt. Add át magad a kétsoros görkoris életérzésnek!A Decathlon Chaya és Oxelo kétsoros görkorcsolyái között felnőttek és gyerekek számára egyaránt megtalálod a megfelelő stílust, színt és méretet.

MŰVÉSZI KÉTSOROS GÖRKORCSOLYA VAGY FITNESZ GÖRKORCSOLYA?

Nézzük meg, melyik görkorcsolya kinek ajánlott!

Művészi kétsoros görkorcsolyák

A művészi kétsoros görkorcsolya kialakítása  és külső megjelenése nagyon hasonlít a jégkorcsolyákhoz. Alkalmas klasszikus és művészi görkorcsolyázásra, illetve bonyolultabb táncelemek bemutatására. Kialakítása eltér a hagyományos fitnesz korcsolyáktól, magasabb szára jobban fogja a bokát. Bár párhuzamos görkorcsolyáról van szó, támogatja a dőlést, az oldalirányú mozgásokat a tökéletes táncmozdulatok kivitelezéséhez, miközben megfelelő stabilitást is biztosít. Emelt sarokrészével segíti a  hátrafelé mozgást és a kétkerekes korizást. Kisebb és keményebb kerekei megkönnyítik a gyorsításokat a tökéletes művészi gyakorlatok bemutatását.

Kétsoros fitnesz görkorcsolyák

A fitnesz korcsolya már külsőre sem hasonlít a művészi görkorcsolyához. Mindennapi használatra, szórakozáshoz és cardio edzésekhez tervezték. Szárai alacsonyabbak és sarkai sem emeltek, a korik jobban párnázottak, ezáltal sokkal kényelmesebbek. Nagyobb kerekei biztosítják a sima haladást az egyenetlen útfelületeken és lehetővé teszik a nagyobb sebesség elérését és megtartását.

Kétsoros felnőtt görkorcsolyák

A felnőtt kétsoros görkorcsolyák között megtalálod a retro és vintage modelleket. Stílusodnak megfelelően különféle méretekben válogathatsz a művészi és fitnesz kétsoros görkorcsolyák között.

Kétsoros görkorcsolya gyerekeknek

A gyerekek számára tervezett Oxelo kétsoros görkorcsolyák között szintén az összes duplasoros görkori típusból válogathatsz. Ha gyermeked még nem tud görkorizni, érdemes kipróbálni, hogy az egysoros vagy kétsoros görkorcsolya ad nagyobb stabilitást, ugyanis vannak, akik az egysorosan tudják jobban megőrizni egyensúlyukat. A profibbak azonban általában imádnak kétsoros görkorcsolyával krúzolni a városban. Hogy biztonságban tudd gyermeked, a görkori mellé vásárolj megfelelő védőfelszerelést: sisakot, csukló-, könyök- és térdvédőt.

MILYEN A JÓ DUPLASOROS GÖRKORCSOLYA?

Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha minőségi kétsoros görkorit keresel!

Kerekek

A kétsoros görkorcsolyák stabilitását a négy kerék biztosítja. Keménységük 0-100 durométer között lehet. A kerekek annál keményebbnek számítanak, minél közelebb vannak a 100-as értékhez.
 • A keményebb gumik kevésbé tapadnak és nyelik el az ütéseket, ugyanakkor hosszabb életűek;
 • A puha gumik nagyobb tapadást és sebességet biztosítanak, viszont gyorsabb a kopásuk, rövidebb az élettartamuk.
A méret szintén meghatározza a kerekek viselkedését. 
 • A kisebb kerekek lassabbak és nehezebben küzdik le az úthibákat;
 • A nagyobbakkal könnyebb haladni és jobban teljesítenek rossz útviszonyok között.

Kemény vagy puha cipő?

 • A kemény cipő kiváló stabilitást nyújt, akkor érdemes választanod, ha fitnesz görkorit szeretnél és hosszabb utakon görkoriznál;
 • A puha cipő remek tánchoz. Könnyű és kiválóan szellőzik.

Felfüggesztések, talpak

 • Minél jobban szeretnél gyorsulni koriddal, annál puhább gumi pogácsát válassz;
 •  
 • Ha a stabilitás és a jó irányíthatóság az elsőszámú, akkor a keményebb gumi pogácsák a megfelelők.
  • Fékek

   A kétsoros görkorcsolyákon az orron található a fék, mely amellett, hogy segít megállni, magát az elindulást is támogatja. A fékek karbantartása nagyon fontos, ha már elhasználódott, le kell cserélni.

   TOVÁBBI SZEMPONTOK A KÉTSOROS GÖRKORI KIVÁLASZTÁSÁHOZ

   Ahhoz, hogy a számodra legjobb kétsoros görkorit válaszd, a következő szempontokat érdemes még átgondolni.
   • Milyen stílusú görkorit szeretnél?
   •  
   • Milyen gyakran fogod használni a görkorcsolyát?
   •  
   • Mekkora összeget szánsz a korcsolyára?

   Mennyi görkorcsolya tapasztalatod van?

   • Kezdőként a legfontosabb szempont a kényelem. Mindig olyan kétsoros görkorcsolyát válassz, ami tökéletesen illeszkedik a lábadhoz, nem nyom vagy szorít, mert a rosszul megválasztott korcsolya elveheti a görkorcsolyázás örömét;
   • Ha most tanulsz görkorizni, érdemesebb kemény görkorcsolya cipőt vásárolni, így kevésbé kell majd izomból, szalagokból egyenesen tartanod a bokádat;
   • Ha kezdő vagy, nem feltétlen szükséges  a tanuláshoz csúcsmodellt venned, de ha már évek óta korizol, mindenképp érdemes profi darabot választani ;

   A KÉTSOROS GÖRKORCSOLYA MÉRETEZÉSE

   • A duplasoros görkorcsolyából általában a normál cipőméretnél eggyel nagyobbat célszerű venni. A korikhoz rendszerint mérettáblázat tartozik, így könnyen ellenőrizhető a számozás;
   • A kétsoros korcsolya ne legyen se túl szűk, de túl laza se. Elengedhetetlen, hogy pontosan illeszkedjen a lábfejhez. Ha a lábfej az orrot érinti, akkor kicsi a mérete.

   VÁSÁRLÁS

   Gyere el a hozzád legközelebb található Decathlon áruházba és nézz körül dizájnos kétsoros görkorcsolyáink között. Ha kérdésed van, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre. Természetesen otthonod kényelméből, online is rendelhetsz duplasoros görkorcsolyát: ha a méret mégsem megfelelő, amennyiben még nem viselted a terméket, 365 napon kicseréljük vagy visszatérítjük az árát.

Ajándékozd a sport örömét!