Társadalmi felelősségvállalásunk

Társadalmi felelősségvállalás céljaink

A Decathlonnál küldetésünk, hogy a sportolás örömét és annak jótékony hatását fenntartható módon tegyük elérhetővé a lehető legtöbb ember számára. Szociális értékteremtésünk célja az esélyegyenlőség megteremtése és megerősítése 3 területen:
✔ a sportolási élményekben,
✔ a vásárlási élményekben és
✔ a foglalkoztatásban.

Célitűzéseinket 3 elvet követve valósítjuk meg:

  • A gyorsan változó világ globális kihívásaira a sporttársainkkal, felhasználóinkkal keresünk megoldást.
  • Társadalmi szerepvállalásunkról átláthatóan és nyíltan kommunikálunk, hogy akár inspirálni tudjuk másokat is.
  • Nem csak átfogó, globális akcióterveket hajtunk végre, de fontosnak tartjuk a helyi kezdeményezéseket is, melyek kisebb közösségek életére vannak pozitív hatással.

Stratégiai pilléreink

Esélyegyenlőség a sportélményekben

Célunk, hogy a rendszeres mozgás minden ember életének része legyen, függetlenül a testi és szellemi adottságoktól, szoviális helyzettől vagy az életkortól. Mindezek elérése érdekében rendszeresen szervezünk ingyenes sporteseményeket fogyatékossággal élő, szenior korú és mélyszegénységben élő emberek számára.

Esélyegyenlőség a vásárlási élményekben

Célunk, hogy a vásárlás élménye mindenki számára kényelmes legyen, így különnböző lehetőségeket szolgáltatunk. Például az autista emberek számára kiemelten kedvező csendes nyitvatartást vezettünk be, a hallássérült vásárlókat segítí KONTAKT applikáció és a látássérült vevőinknek lehetőségük van igénybe venni a vásárLÁSS szolgáltatás.

Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban

Munkaköreink bárki számára nyitottak, valljuk, hogy az eltérő képességű emberek alkotta sokszínű csapat a siker kulcsa. Mint minden sportos csapat, mi is meg vagyunk győződve arról, hogy csapattársaink különbözősége, egymást kiegészítő tulajdonságai erősebbé tesz bennünket. Csapattársainkat is a nyitottságra edukáljuk, ami vállalati kultúránk fontos része.

Nyitott pozícióink

Kiemelt projektjeink

SZUNO - Jól áll Neked a jóság!

A Decathlon az Igazgyöngy Alapítvány toldi alkotóműhelyével kezdett közös vállalkozásba. Told egy román határ menti, 350 fős zsákfalu. Az ott élők társadalmi helyzete a generációs szegénység, a képzettség és végzettség hiánya miatt korábban szinte kilátástalan volt.

Megnézem

Sportból a legtöbbet!

A pályázatot 2015-ben azzal a céllal hoztuk létre, hogy javuljanak az iskolák sportcélú infrastrukturális körülményei, ezáltal még több gyermek sportolhasson megfelelő környezetben.

Megnézem

CSR rendezvényeink - fotó galéria

A sportélmények tekintetében országos és lokális rendezvényeink célja, hogy a sportolás örömét és jótékony hatását minél több ember számára tegyük elérhetővé határok nélkül.

Stratégiai együttműködő partnerenk

Down Alapítvány

Céljuk a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztése, önálló életvitelének segítése, valamint családjaik támogatása.

Mályvavirág Alapítvány

Tagjai azon dolgoznak, hogy minél több nő váljon tudatossá a méhnyakrák megelőzésben, ill. segítsék a betegségből gyógyulók lehetőség szerint teljes lelki és fizikai felépülését.

Láss Egyesület

Az egyesület látássérült és látó tagjai közös célért dolgoznak: ez annak a társadalmi köztudatba emelése, hogy a látássérült társaink aktívan és egyre változatosabb módon tudnak és kívánnak sportolni. Az egyesület kínálatában számos sportprogram akad, ezek között több a látó emberekkel közösen végzett sportolással elérhető.

Őrzők Alapítvány

1990 óta segítik a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulását.

Bike Maffia Egyesület

Közel 20 projektjuk révén és több száz fős önkéntes bázisukkal hatékonyan segítik a rászoruló, lakhatási problémákkal élő embereket és az őket támogató intézmények munkáját.2021 őszén sportolást is szolgáló Szociális Szabadidő Parkot hoztak létre és közösségi kertet alapítottak. Ez utóbbiban lakhatási nehézséggel élő emberek fűszernövényt termesztenek, amelyet éttermeknek adnak el.

Önkéntes Alapítvány - Idősek Barátai Program

Az Idősek Barátai Program küldetése az időskori magány és elszigeteltség leküzdése Magyarországon. Egy országos non-profit szervezetté szeretnének válni, mely önkéntesek segítségével éri el céljait.

Igazgyöngy Alapítvány

Az Igazgyöngy Alapítvány az EU 10 legszegényebb régiójának egyikében működik, az Észak-Alföldön. Egy speciálisan erre kidolgozott, művészeti oktatáson alapuló módszertannal azon dolgoznak Toldon, hogy az ott lakó gyerekek az átörökített mélyszegénységből ki tudjanak törni. A felnőtt lakossággal pedig varrodát alapítottak, az itt készült termékeket online felületen értékesítik, ezzel munkahelyet teremtenek a peremvidéken. A Decathlon csapat a helybélieknek szervezett közös sporteseményekkel tartja velük a kapcsolatot.

BAGÁZS

Az egyesület tagjai mentor programokkal, sport foglalkozásokkal, készségfejlesztő eseményekkel segítik roma fiatalok társadalmi beilleszkedését. Rendszeresen tartanak futás edzéseket, kézműves programokat és a roma fiatalokkal közösen újítják fel a közösségi létesítményeket.

Autonómia Alapítvány

Az 1990-ben alapított szervezet a kirekesztett csoportok támogatásán, elsősorban a roma integráció erősítésén dolgozunk. Közösségfejlesztő és munkahely teremtő programokat hoznak létre, segítik a gyerekek oktatását. Mentor programokkal, sport foglalkozásokkal, készségfejlesztő eseményekkel segítik roma fiatalok társadalmi beilleszkedését

AOSZ - Autisták Országos Szövetsége

Az AOSZ-t szülők alapították 1988-ban. Fő tevékenységei közé tartozik a szülősegítés, az országos közösség építése és támogatása, érdekvédelem, képzések szervezése, valamint tájékoztató kiadványok és hírlevelek kiadása

SINOSZ- Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

A szövetség siket és nagyothalló emberek társadalmi integrációjának előmozdításáért dolgozik.

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Vak és gyengénlátó emberek társadalmi integrációjának előmozdításáért dolgoznak.

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Mozgássérültek érdekeinek képviseletével és védelmével foglalkoznak.

FODISZ - Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetsége

A FODISZ elsődleges tevékenységi köre a fogyatékossággal élő fiatalok számára a diákolimpiai rendszer működtetése többféle sportágban. Versenyek szervezése annak érdekében, hogy a sérültséggel élő gyermekek is ugyanúgy átélhessék a sportolás, a versengés élményét, mint ép társaik..