Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
media description
Ajándékötletek karácsonyra
48 623 Ft -23%
37 403 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 11. 27.-2023. 12. 11., vagy a készlet erejéig
ZIPRO

Zipro Roam 2 az 1-ben csavaró és egyenes stepper kábelekkel

Ecodesign
Ecodesign
24 900 Ft
ORION FITNESS

Orion SA200 mini fitness stepper kötelekkel

23 700 Ft
INSPORTLINE

Mini twist stepper inSPORTline Jungy

44 400 Ft
INSPORTLINE

Taposó inSPORTline Active

52 900 Ft
INSPORTLINE

Taposó inSPORTline BIG

Ecodesign
215 000 Ft
INSPORTLINE

Taposó inSPORTline Rote

499 900 Ft
ROBUST

Fitlux 6000 lépcsőzőgép (taposógép)

24 800 Ft
INSPORTLINE

Mini stepper inSPORTline Cylina

34 400 Ft
INSPORTLINE

Twist stepper inSPORTline Legro

360 000 Ft
INSPORTLINE

Verticon Home hegymászógép

999 900 Ft
VECTOR FITNESS

3100 professzionális konditermi lépcsőzőgép

4.7/5 értékelés 3 áruházban és online leadott véleményből

Taposógép, lépcsőzőgép

TAPOSÓGÉP AZ OTTHONODBA

A taposógép vagy lépcsőzőgép az egyik legkedveltebb otthoni fitneszgép. A többi kardió géphez képest kisebb helyet foglal el, kardió edzéshez, zsírégetéshez és izomerősítéshez is kiváló. A taposógép a sétálás és lépcsőzés közben végzett mozgást imitálja, így hatékonyan mozgatja át az egész testet. További előnye, hogy más fitneszgépekkel összehasonlítva változatosabb edzést lehet vele végezni.

A TAPOSÓGÉP FAJTÁI

A taposógépeket legkönnyebben az alapján lehet csoportosítani, hogy otthoni vagy edzőtermi alkalmazásra készülnek. Míg az otthoni lépcsőzők általában mechanikusan működnek, addig az edzőtermi, profi gépek már motoros hajtásúak. Otthoni taposógépek:
 • Mini taposógép
 • Oldalirányú taposógép
 • Kéztámaszos vagy karos taposógép
Edzőtermi berendezések:
 • Profi taposógép
 • Edzőtermi lépcsőzőgép

Mini taposógép

A mini taposógép otthonra tökéletes választás. Mivel nem tartozik hozzá kéztámasz vagy kar, könnyedén elfér a szekrényben vagy az ágy alatt. Kis méretének köszönhetően pedig olyan lakásokban is használható, ahol egy futógépnek vagy szobakerékpárnak nincs hely. Nem csak kicsi, de könnyű is, áramforrásra pedig nincs szükség a használatához. így igény szerint magaddal viheted akár nyaralásra is, vagy a teraszon is edzhetsz, élvezve a szabad levegőt. A mini taposógép további előnye, hogy mivel a felsőtest mozgása szabad, ezért kombinált gyakorlatokkal változatosabbá teheted az edzésedet, és az egyensúlyérzékedet is fejlesztheted a segítségével.

Oldalirányú taposógép

Az oldalirányú taposógép esetén a mozgás nem csak felfelé és lefelé irányul, hanem kétoldalra is. Ezzel több izomcsoportot mozgathatsz meg és még hatékonyabbá teheted az edzést. Az oldalirányú taposógép szintén elérhető kar nélküli, mini változatban.

Kéztámaszos vagy karos taposógép

A kéztámaszos, vagy karos taposógép előnye, hogy stabilabb, biztonságosabb érzést nyújt edzés közben. Hátránya, hogy ára magasabb és bár létezik összecsukható taposógép, a tárolása már nehezebb, mint a mini változatnak. A karos taposógépet elsősorban olyanoknak ajánljuk, akiknek szüksége van a nagyobb stabilitásra: például idősebbeknek, vagy a várandósság ideje alatt.

Profi taposógép

Az edzőtermekben található profi taposógépek általában elektromosan működnek. Míg a mechanikus, otthoni taposógépek működésének lényege, hogy az egyik lábbal lefelé kifejtett erő mozgatja a másik pedált felfelé, az elektromos gépek esetén a motor felel a pedál mozgásért. Így a mozgás kényelmesebbé, egyenletesebbé válik. A profi taposógépek ára lényegesen magasabb, működésük pedig sokkal zajosabb.

Edzőtermi lépcsőzőgép

Szinte külön kategóriát alkotnak az edzőtermekben található lépcsőzőgépek. Ezek a szintén elektromosan működő eszközök ugyanis a taposógépeknél sokkal nagyobb mozgástartományt biztosítanak. Így valóban olyan mozgás végezhető rajtuk, mintha lépcsőznénk. Tömegük és méretük is nagyobb a hagyományos taposógépeknél, áruk pedig nagyságrendekkel magasabb.

A TAPOSÓGÉP HATÁSAI

A taposógép használható kezdőknek és haladóknak önmagában, de kiváló kiegészítő edzésként is kedvenc sportod mellé. Ha rendszeresen használod, javul az állóképességed, zsírt is égethetsz, valamint erősíthetsz is. A taposás során a következő izmok erősödnek:
 • Hasizmok
 • Farizmok
 • Combizmok
 • Vádli
Ha további izomcsoportokat szeretnél megmozgatni, taposás közben használhatsz gumiszalagot vagy kézi súlyzókat, így a felsőtested is erősödik.

Az otthoni taposógép előnyei

 • Kis helyen is elfér
 • Könnyű, mozgatható, hordozható
 • Használata közben nézheted kedvenc műsorodat
 • Hatékony zsírégető és állóképesség javító

HOGYAN VÁLASSZ TAPOSÓGÉPET?

Mielőtt kiválasztanád a számodra megfelelő lépcsőzőgépet, érdemes pár szempontot átgondolni. Mire figyelj a taposógép vásárlásakor?

Mekkora hely áll rendelkezésre az otthonodban?

Ha kisebb lakásban laksz és nem áll rendelkezésre nagy hely, akkor érdemes mini taposógépet választanod. Mielőtt megvásárolnád az eszközt, bizonyosodj meg róla, hogy nem csak a gépnek lesz elegendő hely, de te is kényelmesen elférsz majd mozgás közben. A Decathlon Domyos lépcsőzőgépeit úgy terveztük, hogy a lehető legkisebb helyen a lehető leghatékonyabban tudj edzeni.

Gumiköteles vagy gumikötél nélküli változat

Ha mini stepper taposógépet választasz, az edzés intenzitását fokozhatod gumikötéllel. Így nem csak a has- és az alsótest izmait dolgoztathatod meg, de a felsőtest is remekül erősíthető. A Decathlon taposógépei között találsz gumikötéllel felszerelt, és anélküli változatot is, de lehetőség van a gumikötél utólagos megvásárlására is.

Stabilitás

A lépcsőzőgépek kiválasztásánál elsődleges szempont a stabilitás. A Decathlon taposógépei csúszásgátló lábakkal és erős, strapabíró pedálokkal rendelkeznek, hogy maximális tartást biztosítsanak az edzés során.

Kijelző

A legtöbb lépcsőzőgépen található kijelző, amely képes megjeleníteni az edzés idejét, a tempót, az edzés során elégetett kalóriákat, valamint a megtett lépcsőfokokat. Az adatok segítségével lehetőséged nyílik nyomon követni saját fejlődésedet, valamint tervezhetőbbé válik az edzés.

Terhelhetőség

Mielőtt taposógépet vásárolsz, mindig nézd meg az eszköz maximális terhelhetőségét!

VÁSÁRLÁS

A Decathlon kínálatában több taposógépet is találsz. Ha bizonytalan vagy, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb modell, látogass el a hozzád legközelebb eső áruházunkba, ahol munkatársaink szívesen segítenek kérdéseid megválaszolásában. Ha nehézséget okoz a termék elszállítása, megvásárolhatod házhozszállítással is a terméket. Természetesen arra is van lehetőséged, hogy a kiválasztott lépcsőzőgépet online rendeld meg. A terméket ebben az esetben is átveheted személyesen, de ilyenkor is választhatod a házhozszállítás opciót.

Ajándékozd a sport örömét!