Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
media description
Ajándékötletek karácsonyra
2 590 Ft
SVELTUS

SVELTUS SOFT BALL pilates labda

5 290 Ft
ROBUST

Fitnesz labda 65 cm, durranásmentes, pumpával

5 990 Ft
TOORX

Toorx Gym Ball fitnesz labda 75 cm

5 490 Ft
TOORX

Toorx Gym Ball fitnesz labda 65 cm

12 890 Ft
ADIDAS

Torna labda egyszínű szürke

41 395 Ft -9%
37 655 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 11. 24.-2023. 12. 31., vagy a készlet erejéig
LIFESPAN

LifeSpan Fitness Workplace Yoga Ball Irodai szék

12 490 Ft
REEBOK

Torna labda fekete 75 cm

13 290 Ft
CHRISTOPEIT

Tornabál 75cm, pumpával együtt

11 390 Ft
REEBOK

Gimnasztikai labda fekete 65 cm

12 890 Ft
CHRISTOPEIT

Tornabál 65cm, pumpával együtt

18 972 Ft -23%
14 594 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 11. 27.-2023. 12. 11., vagy a készlet erejéig
ZIPRO

Fitneszlabda, Zipro erősített Anti-Burst

Kifutó
11 990 Ft -16%
9 990 Ft
*2023. 04. 03.-től, a készlet erejéig
SISSEL

FITNESZLABDA SECURE MAX 3-AS MÉRET, 75 CM SZÜRKE

(2)
3 790 Ft
SVELTUS

SVELTUS WEIGHTED BALL súlylabda

4 490 Ft
TOORX

Toorx Gym Ball fitnesz labda 55 cm

8 590 Ft
SVELTUS

Fitnesz labda tartó

3 990 Ft
DOMYOS

Fitnesz súlylabda, 900 g

(19)
Jelenleg nem elérhető online
4.3/5 értékelés 451 áruházban és online leadott véleményből

FITNESZLABDA AZ OTTHONODBA

A fitness labda vagy fitball labda egy rendkívül sokoldalúan használható sporteszköz. Használhatod az izmok kíméletes erősítéséhez, nyújtáshoz, vagy akár gyógytornához, rehabilitációs célokra is. A fitneszlabda azok körében is igen közkedvelt, akik ülőmunkát végeznek, ugyanis bizonyos modellek alkalmasak ülésre is. A Decathlon fitneszlabda kínálatában található modellek között találsz kifejezetten csak fitneszhez kifejlesztett gimnasztikai labdát, de olyan fitball labdát is terveztünk, amely ülésre is bátran használható.

MI MINDENRE HASZNÁLHATOD A FITNESZLABDÁT?

A fitnesz labda egy könnyű, és kedvező áron beszerezhető sporteszköz - főleg ha azt nézzük, hogy mennyire sok területen bevethető. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre jó a fitball:
 • Gyógytornához
 • Rehabilitációs gyakorlatokhoz
 • Jógához jógalabdaként
 • Pilateshez pilates labdaként
 • Funkcionális edzéshez
 • Nyújtáshoz
 • Relaxációhoz
 • Konditeremben az edzés színesítéséhez
 • Üléshez
 • Gyermekeknek fejlesztő tornához

A FITNESZLABDA ELŐNYEI

Azon kívül, hogy a fitball labda sokoldalúan alkalmazható, még számos más előnye is van - akkor is, ha edzel vele, de akkor is, ha ülésre használod.

Gimnasztika labda fitneszhez, pilateshez, jógához

Gimnasztikai labdaként való használatakor olyan gyakorlatokat végezhetsz a segítségével, amelyek nem terhelik az ízületeket, ugyanakkor rendkívül hatásosak. Ha nem tudod, hol kezdd, blogunkon cikkeket is találsz arról, hogy hogyan használd kezdőként a fitlabdát, milyen fitneszlabda gyakorlatokat végezz haladóként, de a pilates labdaként való alkalmazásról is írtunk már. A fitball rendszeres használatának további előnye, hogy bekapcsolódnak azok a mélyizmok, tartóizmok, amelyek egyébként ritkán kapnak terhelést, ezáltal az egész test stabilitása növekszik. Fejlődhet az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció is javulhat.

Fitness labda üléshez

A fitneszlabda használata különösen javasolt azoknak, akik ülőmunkát végeznek. Az emberi test számára ugyanis rendkívül előnytelen a tartós ülő pozíció, és hosszú távon számos mozgásszervi probléma alakulhat ki a következményeként. Ha az ülőmunkát a fitball labdán végzed, akkor bekapcsolódnak a hát, láb és a felsőtest izmai is, ami segít ellensúlyozni az ülés káros hatásait. Arra azonban figyelj, hogy eleinte csak 30 percet ülj a labdán! Ennyi idő után ugyanis elfáradnak az izmok és önkéntelenül helytelen pozíciót vehetsz fel, amely ismét a gerincet terheli. Természetesen, ahogy erősödsz, fokozatosan növelheted az időtartamot. Ezen kívül nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű labdát válaszd, amiről a méretezésről szóló részben olvashatsz.

HOGYAN VÁLASSZ FITNESZLABDÁT?

Bár a fitball labda kiválasztása egyszerűnek tűnhet, van pár szempont, amit érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy biztosan a számodra megfelelő modellt válaszd. Mire kell figyelned?

Fitness labda méretek

Az első számú szempont, hogy a testmagasságodnak megfelelő méretű gimnasztika labdát válaszd. A cél, hogy a labdára ülve a térded és az alsó lábszáraid 90-100°-os szögben, tehát derékszögben, vagy annál kicsivel nagyobb szögben helyezkedjenek el. Ugyanez igaz a felső lábszár és a törzs által bezárt szögre is.A Decathlon fitnesz labdái a következő méretekben elérhetőek:
 • 1-es méretű fitness labda 55 cm-es átmérővel: 150-160 cm testmagassághoz
 • 2-es méretű fitness labda 65 cm-es átmérővel: 165-180 cm testmagassághoz
 • 3-as méretű fitness labda 75 cm-es átmérővel: 180 cm feletti testmagassághoz
Mit tegyél, ha pont valamelyik mérethatáron vagy? Ebben az esetben az az irányadó, hogy mekkora a testsúlyod. Minél nagyobb a testsúlyod, a labda annál jobban besüpped alattad, ezért nagyobb testsúly esetén érdemes nagyobb méretű labdát vásárolnod.

Teherbírási képesség

Mindig vedd figyelembe, hogy mekkora a fitball labda maximális terhelhetősége. Ha túlterheled az eszközt, az balesetekhez is vezethet, de mindenképpen megrövidíti a labda élettartamát. A Decathlon fitneszlabdákat viszonylag magas, 130 kg-os terhelhetőséggel terveztük, így vásárlóink legnagyobb része számára alkalmasak.

Kidurranás gátlás

A Decathlon Sissel márkájú fitneszlabdái speciális, kidurranás elleni védelemmel is el vannak látva. A A SECUREMAX® rendszer lényege, hogy még éles vágás esetén sem durran ki az eszköz, hanem lassan ereszti ki a levegőt. Így jelentősen csökken a balesetek veszélye.

Strapabíró anyag, kényelmes felület

A Decathlon pilates labdáinak tervezésekor különösen figyeltünk arra, hogy az anyag eléggé strapabíró legyen, a szelep pedig tartós. Így sokkal ritkábban kell majd fújnod a labdába. Ugyanakkor az is nagyon fontos szempont volt, hogy a labda anyaga mégis kényelmes maradjon, jó érzés legyen vele edzeni.

FITNESSLABDA PUMPA ÉS A FELFÚJÁS MENETE

A pilates labda felfújásához szükséged lesz egy megbízható pumpára is. Választhatod a kisebb méretű pumpánkat, amivel 2 perc alatt felfújhatod az eszközt, illetve ha szükség van rá rápumpálhatsz használhat előtt. Ha pedig helytakarékosság miatt gyakran szeretnéd felfújni és leengedni a fitlabdát, akkor a másik, nagyobb méretű pumpánkat válaszd. Ez a pumpa kétutas rendszerével pillanatok alatt nem csak felfújni, de leengedni is képes a labdát. Mire kell figyelned a labda felfújásánál?
 • A fitball-t mindig a jelölt méretre fújd fel, ehhez használj mérőszalagot!
 • Sose fújd túl a labdát, mert ez balesetveszélyes lehet!
 • Ellenőrizd, hogy a térdeid a megfelelő szögben állnak-e! Ha nem, állíts egy kicsit a labda keménységén fújással vagy leeresztéssel.

FITNESZLABDA VÉDŐHUZAT

Legyen bármilyen strapabíró a fitneszlabda anyaga, a rendszeres használat során talaj okozta horzsolás, felületi kopás keletkezhet rajta. Erre jelent megoldást a védőhuzat. A Decathlon fitneszlabda védőhuzatai 3 méretben elérhetőek és úgy terveztük őket, hogy ne csak védelmet nyújtsanak, de a labdát otthonod díszévé is varázsolják. A kellemes tapintású anyagnak köszönhetően a huzat extra kényelmet nyújt akkor is, ha a fitneszlabdát ülésre használod!

VÁSÁRLÁS

Ha bizonytalan vagy a fitneszlabda méretét vagy típusát illetően, látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol munkatársaink örömmel segítenek neked. Természetesen arra is van lehetőség, hogy online házhozszállítással vagy áruházi átvétellel rendeld meg a számodra legmegfelelőbb modellt.

Ajándékozd a sport örömét!