Legjobbra értékelt
Képek 0
Képek 1
Képek 2

Teniszhúr TA 100, monofilament 1,25 mm, 12 m, fehér

990 Ft
Egységár 82,50 Ft/M

Haladó szintű játékosnak, aki 10 óránál kevesebb idő alatt elszakítja a húrt, ezért tartós és kényelmes húrokat keres.

1,25 mm-es, Artengo TA 100 monofilament húr a kiváló ellenálláshoz és játékélményhez.

Szín: Fehér
Méret: Méretválasztó
Fehér
Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

TERMÉKELŐNYÖK

Kopásállóság

A co-poliészter anyag javítja a húrozás tartósságát.

Pörgetés

A 1,25 mm húrátmérő nagymértékben növeli a labda pörgethetőségét.

Teljesítmény

Egy szálból készült húr: kiváló ütéserőt biztosít.

Megfelelő húrfeszültség

3 hónapnyi használatig tartja a feszességét.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszességüket.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

KONCEPCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

Összetétel

Kötél 100% Poliészter

TÁROLÁSI TANÁCSOK

Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

Használatra vonatkozó korlátozások

A monofilamentumok nem alkalmasak 15 év alatti játékosok számára

TESZTEK

A Ta 100 teniszhúrt Franciaország északi részén található 2 sportklub közreműködésével, használati tesztek során fejlesztették ki. A terméket a kereskedelemben kapható legkedvezőbb árú termékekkel összehasonlítva vizsgálták.

VÉLEMÉNYEK

Betöltés...

HASONLÓ TERMÉKEK