ARTENGO

Teniszhúr TA 500 Confort, 1,24 mm, multifilament, barna

2990 Ft
4490 Ft -33%
*2024. 01. 23.-től, a készlet erejéig
Egységár 249,17 Ft/M
Ref. : 8542243

Középhaladó és haladó szintű játékosnak, akik ritkán szakítják el húrt, valamint nagyon jó játékérzetet biztosító, kényelmes húrt keresnek.

Ez a csúcsminőségű, 1,24 mm-es TA 500 Confort multifilament teniszhúr maximális teljesítményt és kontrollt kínál a csúcstechnológiás PEEK (poliéter-éter-keton) anyagnak köszönhetően.

Online készlet

Áruházi készlet

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Teljesítmény

  Poliuretán, poliamid és PEEK anyagok az optimális teljesítményhez.

  Pörgetés

  Jó labdairányítás az 1,24 mm-es átmérőnek és húr rugalmasságának köszönhetően.

  Kopásállóság

  8 PEEK szál a jó ellenálláshoz azoknak, akik kevésbé szakítják a húrt.

  Megfelelő húrfeszültség

  6 hónapnyi használatig tartja a feszességét.

  Leírás

  Mekkora legyen a húrfeszültség?

  Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

  Monofilament húrok?

  A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Mivel ezek a húrok hamar veszítenek eredeti húrfeszültségükből (20% veszteség 3 óra játékidő után), olyan játékosok számára készülnek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat.

  Multifilament húrok?

  A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszültségüket és dinamikájukat.

  Mikor kell húrt cserélni?

  A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

  A Decathlon tanácsa

  Kerülni kell a húr túlzott megfeszítését, mivel ez károsan hat a teljesítményre. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Ütő húr 67.3% Poliamid, 23.6% Poliuretán, 9.1% Poliéter blokk amid

  Tárolási tanácsok

  Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

  Használatra vonatkozó korlátozások

  Ha sűrűn szakítod a húrt, ne használj vékony multifilament húrt.

  Tesztek

  A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
  A szakítószilárdsággal kapcsolatos tesztelés Canon Ball típusú gépen történik, amellyel a teniszhúr megfelelő élettartama ellenőrizhető.
  A teljesítmény tesztelését Charpy géppel végzik, amelyen a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

  Jóváhagyta

  Technikai partnereink, Steve Darcis a 2017-es ATP ranglista 38. helyezettje, Nicolas Escudé a 2001-es ATP ranglista 16. helyezettje.

  Vélemények