Decathlon SportközösségA Decathlon Sportközösség arra hivatott, hogy koordinálja azokat a cselekvéseket, melyek a Decathlon törekvése és alapértéke köré épülnek: a mozgás örömét mindenki számára elérhetővé tenni.

Társadalmi felelősséget vállalva úgy folytatunk gazdasági tevékenységet, hogy eközben másokért is tegyünk. Törekvésünk, hogy a sport és az aktív időtöltés adta öröm bármely életkörülmény mellett megvalósítható legyen.

3 legfőbb cselekvési területünk:

 • gyermekek aktív életmód lehetőségeinek megteremtése

 • a sport elérhetővé tétele mozgásukban korlátozott, valamint betegséggel küzdő emberek és rehabilitáció alatt állók számára

 • az egészséges életmód, a mozgás élményeinek megosztása által minél több ember sportolásra buzdítása

 • Sportközösségünket munkatársaink, velünk társuló alapítványok és céljainkkal azonosuló vásárlóink alkotják. Programjainkat úgy állítjuk össze, hogy hosszútávú hatással bírjanak és hatékonyságuk mérhető legyen.

  Szívünknek kedves, saját kezdeményezésű megmozdulásaink:

  „Sportból a legtöbbet!” pályázat

  3 éve hoztuk létre pályázatunkat, melynek célja, hogy az általános iskolák sporttal kapcsolatos infrastrukturális lehetőségei (tornaterem, futófolyosó, edzőszoba stb.) bővüljenek, ezáltal még több gyermek edzhessen megfelelő környezetben. 2015 óta 33 iskola tornatermének, sportpályájának felújítását tettük lehetővé, összesen 152 millió forint értékben. Így már közel 12 ezer gyermek mozoghat megújult környezetben a "Sportból a legtöbbet!" pályázatnak köszönhetően.
  A támogatás összértéke: 152.000.000 Ft
  Megnézem »

  „Sportmanó” pályázat

  A pályázat elindítása óta eltelt 3 évben az összesen 90 nyertes óvodának 20.7 millió forint értékben nyújtottunk sportszertámogatást. A tárgyi eszközökön túl az intézmények dolgozóinak sportos képzést biztosítunk arról, hogyan kell az átadott termékekhez kapcsolódó 5 sportágat (kosárlabda, futball, tenisz, floorball, kézilabda) pici gyerkőcöknek tanítani.
  A támogatás összértéke: 20.700.000 Ft
  Megnézem »

  Decathlon Blog

  Sportos munkatársaink írják, akik saját élményeik megosztásával népszerűsítik az aktív életet, az egészséges életmódot. Olvasóiknak tanácsokat adnak, közös sportprogramokat szerveznek.
  Tovább a blogra

  Velünk kapcsolatban álló alapítványok, szervezetek, melyekkel közös törekvésünk, hogy a sportot mindenki számára elérhetővé tegyük:

  Mályvavirág Alapítvány

  Tagjai azon dolgoznak, hogy minél több nő váljon tudatossá a méhnyakrák megelőzésben, ill. segítsék a betegségből gyógyulók lehetőség szerint teljes lelki és fizikai felépülését.

  malyvavirag.hu

  Down Alapítvány

  Céljuk a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztése, önálló életvitelének segítése, valamint családjaik támogatása. Ezzel támogaták, hogy minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához. A sportot multifunkciós eszközkét alkalmazzák: értelmi-, mozgás- és személyiségfejlesztésre, valamint terápiás és élményszerző célokra.

  downalapitvany.hu

  Őrzők Alapítvány

  1990 óta segítik elhivatottan a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulását. Munkájuk szerteágazó: előmozdítják a betegellátást orvosi műszerek vásárlásával, osztályok felújításával; segítik a családbarát kórházi környezet kialakítását és olyan mesekönyvvel is bátorítják a gyerkőcöket, mely a betegségükről az életkoruknak megfelelően ír.

  orzokalapitvany.org

  Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ

  Munkatársaik elkötelezetten dolgoznak a családsegítés, a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítségre szoruló családok számára. Az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, a krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából tevékenykednek.

  Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ

  FODISZ

  A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a bármely sérültségi területen érintett gyermekek, fiatalok és felnőttek számára szervez szabadidős és versenysport rendezvényeket országosan. Célja, hogy a sporton keresztül minél többeket mozgósítson, segítve az integrációt és az érzékenyítést mind az épek, mind a fogyatékkal élők körében. Aktivitásainak, programjainak többségét a hozzáadott érték, a kulturális vagy egyéb kísérőesemények jellemzik, szlogenjének megfelelően: FODISZ – Több mint sport!

  FODISZ

  Együttműködésünk humanitárius szervezetekkel

  A Decathlon tevékenységének középpontjában a sport áll, ezzel kapcsolatban rendelkezünk szaktudással. Ám figyelemmel követjük a társadalmi változásokat és ezzel összefüggő segítségnyújtáskor olyan szervezeteknek kedvezményezünk, amelyek e területen tapasztalattal bírnak és szakmai jártasságuk megkérdőjelezhetetlen.

  Humanitárius katasztrófa esetén 6 szervezet központjának beszerezési áron kínáljuk a termékeinket. Ezek a következők:

  • Baptista Szeretetszolgálat

  • Katolikus Karitasz

  • Magyar Református Szeretetszolgálat

  • Magyar Vöröskereszt

  • Máltai Szeretetszolgálat

  • Ökumenikus Segélyszervezet

  Ezen felül 10 millió Ft értékű terméktámogatást nyújtottunk 2015 szeptember - 2016 szeptember közötti időszakban a Magyar Vöröskeresztnek, mely kerethez igényeik szerint bármikor az év során hozzá tudtak jutni munkatársaik.