Decathlon Sportközösség

A Decathlon Sportközösség arra hivatott, hogy koordinálja azokat a cselekvéseket, melyek a Decathlon törekvése és alapértéke köré épülnek: a mozgás örömét mindenki számára elérhetővé tenni.

Társadalmi felelősséget vállalva úgy folytatunk gazdasági tevékenységet, hogy eközben másokért is tegyünk. Törekvésünk, hogy a sport és az aktív időtöltés adta öröm bármely életkörülmény mellett megvalósítható legyen.

3 legfőbb cselekvési területünk:

 • gyermekek aktív életmód lehetőségeinek megteremtése

 • a sport elérhetővé tétele mozgásukban korlátozott, valamint betegséggel küzdő emberek és rehabilitáció alatt állók számára

 • az egészséges életmód, a mozgás élményeinek megosztása által minél több ember sportolásra buzdítása

 • Sportközösségünket munkatársaink, velünk társuló alapítványok és céljainkkal azonosuló vásárlóink alkotják. Programjainkat úgy állítjuk össze, hogy hosszútávú hatással bírjanak és hatékonyságuk mérhető legyen.

  Szívünknek kedves, saját kezdeményezésű megmozdulásaink:

  „Sportból a legtöbbet!” pályázat

  Általános iskolák számára kiírt pályázatunkra idén 222 iskola nyújtotta be anyagát. A nyertes 13 intézményben a támogatás keretében tornatermek, sportpályák és öltözők épülnek és újulnak meg.

  A finanszírozás összértéke: 64.643.822 Ft

  „Sportmanó” pályázat

  A pályázaton 54 óvoda egyenként 230.000 Ft értékű sportszertámogatásban részesül.
  A tárgyi eszközökön túl az intézmények dolgozóinak sportos képzést biztosítunk arról, hogyan kell az átadott termékekhez kapcsolódó 5 sportágat (kosárlabda, futball, tenisz, floorball, kézilabda) pici gyerkőcöknek tanítani.

  A támogatás összértéke: 12.420.000 Ft

  Decathlon Blog

  Sportos munkatársaink írják, akik saját élményeik megosztásával népszerűsítik az aktív életet, az egészséges életmódot. Olvasóiknak tanácsokat adnak, közös sportprogramokat szerveznek.
  Tovább a blogra

  Velünk kapcsolatban álló alapítványok, szervezetek, melyekkel közös törekvésünk, hogy a sportot mindenki számára elérhetővé tegyük:

  Mályvavirág Alapítvány

  Tagjai azon dolgoznak, hogy minél több nő váljon tudatossá a méhnyakrák megelőzésben, ill. segítsék a betegségből gyógyulók lehetőség szerint teljes lelki és fizikai felépülését.

  malyvavirag.hu

  Down Alapítvány

  Céljuk a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztése, önálló életvitelének segítése, valamint családjaik támogatása. Ezzel támogaták, hogy minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához. A sportot multifunkciós eszközkét alkalmazzák: értelmi-, mozgás- és személyiségfejlesztésre, valamint terápiás és élményszerző célokra.

  downalapitvany.hu

  Őrzők Alapítvány

  1990 óta segítik elhivatottan a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulását. Munkájuk szerteágazó: előmozdítják a betegellátást orvosi műszerek vásárlásával, osztályok felújításával; segítik a családbarát kórházi környezet kialakítását és olyan mesekönyvvel is bátorítják a gyerkőcöket, mely a betegségükről az életkoruknak megfelelően ír.

  orzokalapitvany.org

  Csodalámpa Alapítvány

  Munkatársaik és önkénteseik az életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3-18 év közötti gyermekek kívánságait teljesítik, megtörve ezzel a hosszú kezelések keserű rutinját. A sokszor lehetetlennek tűnő kérések megvalósulásakor a csodalámpás gyerekeknek olyan élményben lehet részük, amely megerősíti az önmagukban és a gyógyulásukban vetett hitüket.

  csodalampa.hu

  UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány

  Az UNICEF Csapat az UNICEF Magyarország jótékony sportközössége, mely a világ veszélyben élő gyermekeinek megsegítését tűzi ki célul, így összekötve a sport élményét a segítés örömével.

  unicef.hu

  Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ

  Munkatársaik elkötelezetten dolgoznak a családsegítés, a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítségre szoruló családok számára. Az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, a krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából tevékenykednek.

  Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ

  FODISZ

  A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a bármely sérültségi területen érintett gyermekek, fiatalok és felnőttek számára szervez szabadidős és versenysport rendezvényeket országosan. Célja, hogy a sporton keresztül minél többeket mozgósítson, segítve az integrációt és az érzékenyítést mind az épek, mind a fogyatékkal élők körében. Aktivitásainak, programjainak többségét a hozzáadott érték, a kulturális vagy egyéb kísérőesemények jellemzik, szlogenjének megfelelően: FODISZ – Több mint sport!

  FODISZ

  Együttműködésünk humanitárius szervezetekkel

  A Decathlon tevékenységének középpontjában a sport áll, ezzel kapcsolatban rendelkezünk szaktudással. Ám figyelemmel követjük a társadalmi változásokat és ezzel összefüggő segítségnyújtáskor olyan szervezeteknek kedvezményezünk, amelyek e területen tapasztalattal bírnak és szakmai jártasságuk megkérdőjelezhetetlen.

  6 szervezet központjának beszerezési áron kínáljuk a termékeinket. Ezek a következők:

  • Baptista Szeretetszolgálat

  • Katolikus Karitasz

  • Magyar Református Szeretetszolgálat

  • Magyar Vöröskereszt

  • Máltai Szeretetszolgálat

  • Ökumenikus Segélyszervezet

  Ezen felül 10 millió Ft értékű terméktámogatást nyújtottunk 2015 szeptember - 2016 szeptember közötti időszakban a Magyar Vöröskeresztnek, mely kerethez igényeik szerint bármikor az év során hozzá tudtak jutni munkatársaik.