Nedvesen is véd az UV-sugárzástól!

WATER UV-szűrő póló, zöld

Női szörfözőknek napsütés elleni védelemre 20°C-nál melegebb vízben, szabad mozgást biztosító póló. UV-szűrő hosszú ujjú női póló, vízben is véd a napsütéssel szemben, bő szabásvonala kényelmes mozgást biztosít.

Szín : KÉK

Ez a termék nincs készleten

Ref. : 8356732
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
Hogyan válasszon UV-szűrő pólót? (1. rész) Termékskálánk minden UV-szűrő pólója 50+ faktoros, így a legmagasabb szintű védelmet nyújtja a napsugárzással szemben. A felsőrészt az ujj hossza és az igénybevétel jellege alapján kell kiválasztani. Szörfözés esetén a legmagasabbak a követelmények, ezért elsősorban szörfözéshez alakítottuk ki a termékskálánkat. Szörfözésnél a választást a szörfözés időtartama befolyásolja: 1 óra, 2 óra vagy 3 óra.
Hogyan válasszon UV-szűrő pólót? (2. rész: a szörfözés időtartamának függvényében). 1 óra: Alkalmankénti sportoláshoz. Választhat bő fazont (könnyű felvenni és szárazon is kényelmes) vagy testhez álló szabást (nedvesen is kényelmes). Csattal a rövidnadrághoz rögzíthető, így stabilan tart. 2 óra: Rendszeres használatra. Vizesen is kényelmes, mivel nincs varrás a karok alatt és behúzózsinór növeli a stabil tartást. 3 óra: Intenzív használatra. A nagyobb hőtartási képesség hosszabb tartózkodást biztosít a vízben.
Még nedvesen is véd az UV-sugárzástól. A UV-védelemmel ellátott TRIBORD textilanyag az UVB-sugarak minimum 98%-át, az UVB-sugarak 95%-át megszűri (50+ védőfaktor). Megfelel az EN-13758-2 szabványnak, garantáltan hatékonyan véd a napsugárzástól. Vízi sportokhoz, a vízben és vízparton is praktikus.
A textilszálakba integrált kerámia részecskék tartós védelmet biztosítanak a mosás után is.
Mit jelent az UPF 50+ (F50) jelölés? Az UPF (Ultra Violet Protection Factor) világszinten használt, szabványosított napvédő faktorszám. A ruházati termékek védőfaktorát mutatja, azaz az UV-sugarak kiszűrésének arányát. A szabvány előírásait figyelembe véve a termék az UV-sugarak min. 95%-át ki kell szűrje. Az 50+ faktor azt jelenti, hogy a termék az UVA-sugarak min. 95%-át, az UVB-sugarak min. 98%-át kiszűri.
Nem irritálja a bőrt Az UV-szűrő póló csökkenti a szörfdeszka által okozott dörzsölést. A bő szabású pólót könnyű felvenni és szárazon viselve is kényelmes. A 100-as vagy az 500-as testhez álló modelleket válassza, ha overall alatt hordja vagy nedvesen viselve is kényelmesen szeretné használni. 1 órás szörfözés esetén bizonyítottan csökken a bőrirritáció. 1 óránál hosszabb szörfözés esetén az UV-szűrő 500-as modell az ideális, mivel nincsenek varrások a karok alatt.
Rögzítés Az UV-szűrő Water póló elején lévő fülbe belefűzhető a fürdőnadrág zsinórja, így a felsőrész nem csúszik fel sportolás közben. Ez a megoldás legfeljebb 1 órás szörfözésekhez ajánlott. Egy óránál hosszabb szörfözéshez 500-as UV-szűrő pólót ajánlunk. A csípővonalnál elhelyezett behúzózsinórral még stabilabbá tehető a viselet. A felcsúszott póló nem védi meg a has alsó részét a bőrirritációtól.
Gyorsan szárad A poliészter anyag természetes, gyors száradást biztosít.
A szövet vízlepergető felületkezelése csökkenti a víz beszivárgását, ezáltal csökken a szél hűtő hatása is. Gyorsítja a száradást is. A kezelés hatása 5-6 gépi mosást követően elmúlik, ezért javasoljuk, hogy a terméket inkább édesvízben öblítse és kerülje a mosószerrel történő mosást!
Hőszigetelés és szél Az UV-szűrő póló önálló használatához ajánlott minimum vízhőmérséklet 22 °C. A levegő hőmérsékletének függvényében magasabb vagy alacsonyabb is lehet ez az érték. Hőszigetelő termékeink anyaga (2 óránál hosszabb szörfözéshez) lehet polár, neoprén vagy e két anyag kombinációja. A szél kellemetlen hűtő hatást gyakorolhat 15 km/h szélerősség felett: ebben az esetben a neoprén modellt részesítse előnyben.
Hogyan válasszunk UV-szűrő felsőt vízi sportokhoz? UV-szűrő felsőinket a szörfözők legmagasabb elvárásainak megfelelően terveztük. A tervezés során arra törekedtünk, hogy az overall más vízi sportokhoz, úszáshoz, kitesurfhöz, vitorlázáshoz, wakeboardhoz, vízisíhez, aktív tengerjáráshoz (longe-côte) vagy állószörfhöz (stand-up paddle) egyaránt használható legyen.
Napsugárzás elleni védelem A póló ugyan védelmet biztosít a napsugarakkal szemben, azonban figyelembe kell venni bizonyos jelenségeket, például a napsugarak visszaverődését (vízről, homokról), a hőséget, a napszakot. A póló viselete mellett további védelem is szükséges: napszemüveg, sapka vagy kalap, megfelelő napvédő krém rendszeres használata, folyamatos folyadékpótlás stb.
Útmutató a napsütés elleni védelemhez http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire
INFORMÁCIÓ/KONCEPCIÓ/TECHNOLÓGIA
A napvédelmet biztosító összetevőket mérnökeink laboratóriumban tesztelték. A termék megfelel az érvényben levő szabványnak: EN 13758-2. A termékek gyártásának megkezdése előtt minden anyagot letesztelünk. A külső laboratóriumi teszteket a saját mérőkészülékeinkkel végzett tesztekkel is kiegészítjük. A termékeket nedves és száraz állapotban laboratóriumi körülmények között, majd tényleges használat közben is (használat során történő kinyúlás) megvizsgáljuk.
Szakértőnk ajánlása Tervezőcsapatunk Hendaye-ban (Franciaország) fejlesztette és tesztelte. A termék összetevőit laboratóriumban teszteltük, hogy tökéletes minőséget és tartósságot biztosítsunk.
AZ ÖN VÉLEMÉNYE
MUNKATÁRSAINK VÉLEMÉNYE