CARTOGRAPHIA
700
  • térképek Kerékpározás - Velencei-tó és térsége térkép CARTOGRAPHIA - Kerékpár kiegészítők
Ref. : 8381384
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
térképek

Velencei-tó és térsége kerékpáros térkép CARTOGRAPHIA

CARTOGRAPHIA
Decathlon
Velencei-tó, Székesfehérvár, Velencei-hegység, Váli-völgy, Közép-Mezőföld, Sárrét- látnivalók, hasznos tudnivalók. A hajtogatós kerékpáros térképsorozat első kiadványa a Velencei-tó tágabb környezetét ábrázolja, többnyelvű jelmagyarázattal, várostérképekkel, hátoldalán rövid túraleírásokkal, szintdiagramokkal.

Termékelőnyök

Egyszerű használat Kihajtott mérete: B1.
Formátum: hajtogatott térkép.
Univerzális méretek SZÉLESSÉG
12 cm
MAGASSÁG
22.5 cm
TÖMEG
0.140 kg.

Műszaki információ

Díj:

A térkép az Országos Széchenyi Könyvtár által meghirdetett Szép Magyar Térkép 2012 című pályázatán "Kartográfiai sorozatok" kategóriában 1. díjat nyert.

Túraútvonalak:

Az ajánlott túrák útvonala a Velencei-tó mentén és a környező területeken Velencei-hegység, Székesfehérvár, Sárrét (Várpalotáig), északon Fehérvárcsurgó–Lovasberény, Mezőföld északi része (Tác-Seregélyes- Pusztaszabolcs vonalig) vezet. A fővároshoz közel fekvő Velencei-tó a „napfény tava”, Európa legmelegebb vizű tava, ezért a strandolás, a vízisportolási lehetőségek kiválóak, de sok szép látnivaló is várja itt a nyaralókat és a túrázókat: szép tájak, természetvédelmi területek.

Látnivalók:

Furcsa alakú ingókövek, a madárrezervátum, a környéken pedig kastélyok várják túrázókat(Lovasberény, Fehérvárcsurgó, Seregélyes), római romok és a történelmi nevezetességű város Székesfehérvár műemlékeivel, múzeumaival.

A Velencei-tó:

Nyaranta számtalan rendezvény kínál szórakozást. A Velencei-tó a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók kedvelt célpontja, de az aktív pihenést kedvelők is megtalálják számításukat. Kedvezőek a kerékpártúrázás feltételei, hiszen a tavat kerékpárút övezi, de a környékére vezető útvonalak is biztonságosan járható, kis forgalmú mellékutakon, néhol kerékpárúton vezetnek.

Családoknak:

Gyerekes családoknak és edzettebb kerékpárosoknak is ajánlják a túrákat. A térkép a turistaútvonalakat is ábrázolja, tehát gyalogtúrázáshoz is jól használható. Jelekkel ad meg minden információt, ami a turisták számára fontos: kerékpárbarát szálláshelyek, kempingek, kerékpárkölcsönzők, -szervizek, -üzletek, Tourinform irodák, látnivalók (múzeum, kastély, vár, természeti látványosság, stb.), egyéb szabadidősport lehetőségek (horgászat, lovaglás, stb.).

Egyéb:

Egyéb hasznos információk (strand, uszoda, gyógyfürdő, orvos, kórház, patika). A várostérképek jelölik a kerékpárutakat, a településen való áthaladást kerékpárral, a látnivalókat, és a turistákat érdeklő szolgáltatókat, intézményeket. A hátoldalon fel vannak sorolva az érdekes látnivalók és azok jellemzői fotókkal illusztrálva; valamint a hasznos tudnivalók (szálláslehetőségek, kerékpárszervizek stb.).

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Vélemények

Munkatársaink véleménye