ARTENGO
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 590 Hybrid  ARTENGO - Tenisz felszerelés
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 590 Hybrid  ARTENGO - Tenisz felszerelés
Ref. : 8501274
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Teniszhúr TA 590 Hybrid Comfort Control, bézs ARTENGO

ARTENGO
4.7/5
4.7/5
Decathlon
Haladó szintű teniszezőknek. A prémium minőségű, 1,24 és 1,10 mm-es TA 590 Hybrid Control húrok maximális irányítást és kényelmes használatot biztosítanak a csúcstechnológiás PEEK és ARAMID szálaknak köszönhetően.

Termékelőnyök

Irányíthatóság 1,10 mm-es hosszanti és 1,24 mm-es keresztirányú vékony húrok.
Kopásállóság 1,10 mm-es aramid húr a tartós használathoz.
Pörgetés 1,10 mm-es hosszanti és 1,24 mm-es keresztirányú vékony húrok.
Teljesítmény Hosszanti multifilament PEEK húrok, 18-20 kg maximális feszültség.

Műszaki információ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

A mérsékelt húrfeszültséggel (18-23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé kontrollálható és precíz az ütés. A nagy húrfeszültség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Ellenben, figyelj az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.
Az alábbi húrfeszességet javasoljuk:
20 kg a hosszanti és 18 kg a keresztirányú húrokhoz.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszültséget ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azoknak a játékosoknak valók, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Ezeket a húrokat érzékeny ízületű játékosoknak ás fiataloknak ajánljuk.A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszességüket.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, ezért évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Veszít rugalmasságából és eredeti tulajdonságaiból. A húrok átmérője is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál nagyobb a pörgethetőség és az ütőerő. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Húr
50% Poliamid 6, 50% Aramid
Tárolás Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.
Korlátozott felhasználás: TA 590 HYBRID, átmérő: 1,24 és 1,1 mm.
Ne feszítsd túl!

Információ/koncepció/technológia

Diplomás teniszoktatóink és Észak-franciaország legjobb fiatal játékosai.
Szakértőnk ajánlása A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
A húr szakítószilárdságát egy Canon Ball típusú tesztgépen vizsgáljuk, amellyel minden egyes húr tartóssága ellenőrizhető.
A teljesítmény tesztelése egy úgynevezett Charpy géppel történik, amellyel a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

Vélemények

Munkatársaink véleménye