ARTENGO
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 500 Confort 1,3mm ARTENGO - Tenisz felszerelés
Ref. : 8342201
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Teniszhúr TA 500 Confort, multifilament, 1,3 mm, 200 m, barna ARTENGO

ARTENGO
Decathlon
Középhaladó és haladó szintű játékosoknak, akik 10–20 óra játékidő alatt elszakítják a húrt. Kényelem és teljesítmény. Ez a csúcsminőségű, 1,3 mm-es TA 500 Comfort multifilament teniszhúr maximális teljesítményt és kényelmet kínál a csúcstechnológiás PEEK (poliéter-éter-keton) anyagnak köszönhetően.

Termékelőnyök

Teljesítmény Poliuretán, poliamid és PEEK anyagok az optimális teljesítményhez.
Kopásállóság 8 PEEK szál a jó ellenálláshoz azoknak, akik kevésbé szakítják a húrt.
Irányíthatóság 1,3 mm-es húrvastagság a jó irányításhoz.
Pörgetés Lendületes labdaérintés a1,3 mm-es átmérőnek köszönhetően.

Műszaki információ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszességet javasol. Ezeket a húrokat érzékeny ízületű játékosoknak és fiataloknak ajánljuk. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti feszességüket.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Kötél
9% Poliéter-blokk-amid (PEBA), 23% Poliuretán, 67% Poliamid 6
Tárolás Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

Információ/koncepció/technológia

Diplomás teniszoktatóink és Észak-franciaország legjobb fiatal játékosai.
Szakértőnk ajánlása A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
A szakítószilárdsággal kapcsolatos tesztelés Canon Ball típusú gépen történik, amellyel a teniszhúr megfelelő élettartama ellenőrizhető.
A teljesítmény tesztelését Charpy géppel végzik, amelyen a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

Vélemények

Munkatársaink véleménye