KIK VAGYUNK?

A Chamonix-völgyben, a Mont Blanc lábánál a Simond több, mint 150 éve fejleszt hegymászó felszereléseket, és célul tűzte ki, hogy a következő 150 évben folytatni is fogja ezt.
A 35 főből álló csapatunk, melynek tagjai a hegyekben születtek, vagy azt otthonukká tették, gazdag sokszínűséggel és szakértelemmel bírnak: gépészek, szerelők, mérnökök, tervezők, értékesítési szakemberek.

Büszkék vagyunk, hogy az összes Simond jégcsákányt, hágóvasatt, karabinert az ISO 9001 minősítésű gyárunkban készítünk Les Houches-ban. Az a mi garanciánk a biztonságra, hogy az összes Simond alkalmazottunkkal együtt, szoros kapcsolatban a mászókkal elhatároztuk, hogy az összes termékünknek fenntartjuk a lehető legmagasabb minőségét.

2008-ban az Oxylane hálózathoz csatlakozva lehetőségünk nyílt, hogy kiterjesszük a termékpalettánkat a kötelekre, a beülőkre, hátizsákokra, ruházatra és a a cipőkre. Ezeket a termékeket Les Houches-ban tervezzük, kipróbáljuk, teszteljük a terepen és laboratóriumi körülmények között is, hogy ön teljes bizalommal használhassa őket.
A világ minden tájáról tartjuk a kapcsolatot mászókkal egész évben, hogy innovatív, egyszerű, megbízható, és hatékony eszközöket fejlesszünk a mászás minden formájához, a beltéri mászástól az expedíciókig .

A Simond csapat a legzordabb körülmények között teszteli a Simond felszereléseket, hogy továbbvigyék a „Simond, a nagy hőstettek felszerelése!” hagyományát.
Mint nemzetközi forgalmazó, több, mint 30 országban vagyunk jelen, és erősen érintettek vagyunk a szabványügyi bizottságban Franciaországban, Európában, és a világ többi részén: AFNOR, CEN és UIAA.

A Simond teljes értékű tagja a Decathlon csoportnak, és büszkék vagyunk, hogy közös értékeket, és víziót vallunk: célunk, hogy megosszuk a hegyek, és a leggyönyörűbb utak iránt érzett szenvedélyünket a lehető legtöbb emberrel.

A SIMOND GYÁR - KIVÉTELES SZAKÉRTELEM

A Simond gyár Les Houches kis városában található, a Mont Blanc lábánál. A gyár otthont ad a hagyományos kovács technikákat használó gépeknek és az ultramodern megmunkáló eszközöknek egyaránt.
Ami viszont még fontosabb, hogy ez az 1860 óta működő vállalat egy olyan emberekből álló csapat otthona is, mely kivételes szakértelemmel bír. Együtt kiemelkedő minőséget teremtenek, mely a Simond termékekre mindig is jellemző volt. A Simond ISO 9001 minősítéssel bír, és olyan anygagokat választ, mint a rozsdamentes acél, alumínium ötvözetek és titánium, hogy a lehető legjobb eredményt garantálják.

A fém termékeinket Chamonix-ban gyártjuk, és kézzel állítjuk össze a műhelyeinkben. A szakértő és a legapróbb részletekre is figyelő személyzetünknek köszönhetően termékeink minden egyes gyártási folyamatban ellenőrzésre kerülnek a nyersanyag megérkezésétől kezdve a kész termék szállításához szükséges csomagolásig.


A SIMOND TÖRTÉNETE TELE VAN KIHÍVÁSOKKAL

A Simond történelme szorosan összefügg a hegymászás történelmével.

Az 1820-as évek elején élt néhány fivér a Simond családban, akik egytől-egyig kovácsok és kristály vadászok voltak. Fával és vassal dolgoztak az Arve partján egy kohóban, ahol mezőgazdasági eszözöket, harangokat és a kristály vadászatukhoz szükséges szerszámokat készítettek. Az első kalandorok, akik a Mont Blanc-hegység felfedezésére törekedtek, éppen a Simond testvérekben találták meg a megfelelő embereket a hegyek meghódításához szükséges felszerelésük elkészítéséhez.

1860-ra egyre több és több látogató érkezett a völgybe, és a testvérek felosztották a kohóban egymás között a munkát, így François Simond vitte tovább a hegyi felszerelések (jégcsákányok, hágóvasak, szánkók, sílécek, stb.) készítését. Ebben az időben François-nak volt egy elektromos generátorral rendelkező kohója a Bossons gleccser lábánál. Így már minden szükséges hozzávaló egy helyen volt: a fa és vas megmunkálásához szükséges szakértelme, a kohóból és elektromos áramból származó technológia és a felfedezőkből álló vásárlók. Mindez Chamonix-ban volt, ami jó úton haladt, hogy a hegymászás fővárosává váljon...

François fia, Claudius 1925-ben kezdte meg a munkát a kohóban, és fejlesztette az apjától örökölt infrastruktúrát. Mind az első megmászásokon, mind pedig az új úttörő alpesi mászásokon használva a Simond az egész világon a hegymászó felszerelések vezető gyártrójaként vált ismertté. Mindig ötvözte a legújabb technológiákat a mászók kívánságaival, hogy megfeleljen az idő változó igényeinek, hogy a lehető legjobb felszerelést biztosítsa a legnehezebb utakon. 1948-ban Claudius bemutatta az első könnyű karabinert, ami lehetővé tenné a a mászóknak, hogy kitolják a már így is egyre bővülő határaikat.

1960-ban François unokája, Ludger éppen akkor javította a családi receptet, amikor a hegy- és sziklamászás szárnyalni kezdett. A mászók hozzáállása párhuzamosan változott a technológiai fejlesztésekkel, és Simond tovább fejlődött velük együtt. Ez volt a szabad mászás és a még könnyebb stílus kora. Ludger képes volt válaszolni a mászók igényeire azzal, hogy olyan felszerelést biztosított nekik, amilyenre szükségük volt. Nem is kétség, hogy ez lehetővé tette Simondnak, hogy megtartsa vezető szerepét, kifejezetten az innováció területén. Simond piacra dobta az első ergonómikus karabinert (Cliff), az első ívelt csőrt (Chacal), az első merev hágóvasat (Makalu) az első ejtett markolatú jégcsákányt (Scud)... 1988-ban Ludger épített egy nagyobb és még modernebb épületet a Mont Blanc lábánál, hogy megfeleljen a márkanév növekvő igényeinek. Ma a Simond olyan mászókkal dolgozik együtt, akik a világon a legjobbak közé tartoznak, és nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, amit François Simond 1860-ban elkezdett.

2004-ben Ludger Simond eladta a vállalatot a Wichard-nak, egy francia kovács vállalatnak, mely piacvezető a tengeri eszközök terén. 2004 óta Ludger Simond boldog és aktív nyugdíjas. Rendszeres kapcsolatban áll a Simond csapatával, és a legszigorúbb és legerősebb támogatója.

Négy évnyi együttműködés után a Wichard újra a tengeri szközeire fókuszál. 2008-ban a Simond csatlakozott a Decathlon hálózatához, hogy kibővítse a korábbi termékcsaládjait minőségi, technikai jégcsákányokkal, hágóvasakkal, karabinerekkel. Ez a különleges kapcsolat lehetővé tette a Simondnak, hogy fejlessze termékválasztékát a kötelek, beülők, mászócipők, és a ruházat terén is, hogy azok minl több mászót szolgálhassanak világszerte.