CARTOGRAPHIA
  • térképek Túrázás - Retyezát turistatérkép CARTOGRAPHIA - Túra felszerelés
Ref. : 8320155
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
térképek

Retyezát turistatérkép CARTOGRAPHIA

CARTOGRAPHIA
Decathlon
Az elsősorban gyalogos turizmus céljaira alkalmas térkép jelmagyarázata négy nyelvű (magyar, román, angol, német). Román, magyar és angol nyelvű ismertetővel, a menedékházakhoz vezető túraútvonalak leírásával; földrajzi fokhálózat ábrázolása GPS-hez.

Termékelőnyök

Sokoldalúság Nagybánya és Máramarossziget térképe.

Műszaki információ

Leírás:

A hegység a Déli-Kárpátok legnyugatibb csoportjához tartozik. Találhatunk itt kopár, égbe nyúló csúcsokat, éles, sziklás gerinceket, tavakkal díszített teknővölgyeket és mély, víz vágta szurdokvölgyeket is. Alpesi jelleget kölcsönöz a tájnak az, hogy a hegység teljes területének több mint egynegyede 1800 méternél magasabban fekszik. A csúcsok közül 55-nek a magassága meghaladja a 2000 métert.

A legalacsonyabb pont:

a Sebes-patak medrében található, ahol a vízfolyás eltávozik a hegységből, ez 495 méter magasságban van. A hegység legnagyobb turisztikai vonzerejét a teknővölgyek felső részeiben mindenfelé előforduló tengerszemek jelentik. A legkiterjedtebb a Bukura- (8,8 ha), majd a Zenóga- (6,5 ha) és a Fekete-tó (4 ha). Ezek közül a Zenóga-tó a legmélyebb, 29 méter.

Anyagösszetétel

Vélemények

Munkatársaink véleménye