Távcső vadászathoz 500-as, 8x42, vízhatlan, khaki

39 990 Ft

8600095

Csapatunk a távcsövet a természet megfigyeléséhez ajánlja, napkeltétől egészen napnyugtáig használható.

Kiválóan alkalmas a mozgásban lévő madarak és állatok megfigyeléséhez a széles látómezőnek köszönhetően. Nagyon világos, napkeltekor és alkonyatkor is ideális.

Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

Előnyök

Képminőség

Kiváló képminőség és széles látómező jellemzi, szürkületben is használható.

Víz- és porállóság

Vízálló tömítéssel rendelkezik, vízbe meríthető.

Súly

670 g, könnyű és kis helyigényű.

Tartós használat

Puha talajra ejtve 1 méterig ütésálló, lencséi karcállók.

Látómező

Nagyon nagy távolságra, 109-1000 méterig használható.

Nagyító hatás

A megfigyelt tárgyat 8x közelebbről láthatod.

Könnyű szállítás

Habszivaccsal bélelt, nyakpántos tokkal kapható.

Leírás

Jellemzők

Méretek:154x130x50mm
Kilépő pupilla: 5,25 mm
Fényerő: 27,6
Szürkületi érték: 18,3
Látómező: 109 m -1000 m-es távolság
A legközelebbi megfigyelhető pont: 5 m
Vízhatlan és nem párásodik: nitrogén töltet
Lencsekezelés: FMC (Full Multi coated)
Prizma : BaK4 Ezüst
ABS műanyag ház üvegszálas megerősítéssel

Képminőség #1

Amikor a fény áthalad a távcsövön, intenzitásának egy része elvész. Mindegyik lencse elnyeli a fény egy részét, néhány százalékát. 10 optikai lencse esetén ez a mennyiség már jelentős. Ezért minden lencsén kezelést kell alkalmazni, hogy csökkentsük az elnyelt fény mennyiségét. De mindegyik kezelésnek megvan az ára. Minél hatékonyabb a kezelés, annál drágább. A koncepció tehát egy megoldás a hatékonyság és az ár problémájára is.

Képminőség #2

A lencsék Bak4 tetőélprizmával rendelkeznek ezüsttükör és FMC bevonattal: Full multi-coated, minden felület többrétegű az optimális fényáteresztés érdekében.
Ez a 2 dolog együttesen lehetővé teszi a 78%-os fényáteresztést, valamint a nap folyamán a nagyon jó kontrasztot és színvisszaadást, valamint alkonyatkor a nagyon jó fényerőt. A prizma nagyon éles képet nyújt, hogy a részleteket is megfigyelhesd.

Víz- és porállóság

Nitrogénnel töltött, vízhatlan és páramentes. 1 méteres vízben 15 percig vízhatlan marad.

Fényerő és használat

Az 500-as 8x42 távcső kiválóan alkalmas a mozgásban lévő madarak és állatok megfigyeléséhez a széles látómezőnek köszönhetően. Nagyon jó választás vadászíjászathoz és lesvadászathoz a kiváló fényerőnek köszönhetően még alkonyatkor is. Végül, ha kényelmesen szeretnéd élvezni a hosszú megfigyeléseket, ez a távcső ideális a 8-szoros nagyításnak köszönhetően.

Kilépő pupilla

Az emberi pupilla átmérője változik; napközben 2 és 3 mm, szürkületkor 4 és 5 mm, sötétben 6 és 7 mm között. Ezért fontos olyan távcsövet választani, amelynek a kilépő pupillája teljesen fedi a pupilládat, hogy a teljes fényerőt kihasználhasd. A 8x42-es távcső kilépő pupillája 5,25 mm, tehát még inkább alkalmas szürkületben, mint a 10x42-es, amelynek csak 4,2 mm a kilépő pupillája.

ÉLESSÉG BEÁLLÍTÁSA

Behajtható szemkagylói miatt szemüveggel is használható.
Ha szemüveg nélkül használod, a szemkagylókat elforgatva, teljesen húzd ki! Szemüveggel használva a szemkagylókat told a távcső testéhez!A középen található állítógyűrűt jobbra vagy balra forgatva tiszta és éles képet kaphatsz a megfigyelt tárgyról vagy állatról. Forgasd mindaddig, amíg teljesen éles képet nem kapsz!

A két szem képe közti eltérés korrigálása

A két szem képe közti eltérés korrigálásához:
Hunyd le a jobb szemedet és fókuszálj egy körülbelül 50 méter távolságra található tárgyra a középső állítógyűrűvel! Ha tisztán látod a tárgyat, hunyd le a másik szemedet, és ismételd meg a műveletet, de ezúttal a jobb szemkagylóhoz közeli gyűrűvel fókuszálj! A különbséget korrigáltad is. A későbbiekben ezt a gyűrűt többé nem kell állítanod.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Szerkezet 50% Akrilnitril-butadién-sztirol (ABS), 50% Ásványi üveg Külső burok 100% Polivinil-klorid (PVC) Hordtáska 80% Habosított EVA, 20% Polietilén-tereftalát (PET)

További ajánlatunk

Képek

Távcső vadászathoz 500-as, 8x42, vízhatlan, khaki
Távcső vadászathoz 500-as, 8x42, vízhatlan, khaki
Távcső vadászathoz 500-as, 8x42, vízhatlan, khaki

Videók

Vélemények

Betöltés...