TRIBORD

Női vitorlás softshell kabát - Sailing 900

15 990 Ft
19 990 Ft -20%
*2024. 04. 11.-től, a készlet erejéig
Ref. : 8560955

Vízlepergető szövetének köszönhetően magában is viselhető, de vízhatlan kabát alá is húzhatod. Meleg, szélálló és vízlepergető.

Szín: grafitfekete / -

 • 36 Nem elérhető
 • 38 Nem elérhető
 • 40 Nem elérhető
 • 42 Nem elérhető
 • 44 Nem elérhető
 • 46 Nem elérhető
 • 48 Nem elérhető

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Meleg

  Melegen tart 13-16°C-os érzékelt hőmérséklet mellett. Polár belső.

  Vízlepergetés

  A speciálisan kezelt anyag felületéről lepereg a víz és a ködharmat.

  Szélálló

  A membrán réteg megfékezi a szél hűtő hatását. Nyílásai állíthatók.

  Állítható

  Állítható derék és mandzsetta. Állítható kapucni: felül + gallérnál.

  Légáteresztés

  Kivezeti a test által termelt párát. Könnyű beszabott rész a karöltőnél.

  Zsebek

  2 külső cipzáras zseb az iratoknak, a kulcsoknak és a seklikulcsnak.

  Leírás

  Milyen anyag a többrétegű Softshell?

  A softshell egy 3 anyagból álló, technikai szövet: a külső vízlepergető és a belső, hőtartó és kényelmes polár réteg között egy légáteresztő, mikroporózus, vízhatlan membrán található. Csúcsminőségű, technikai anyag: hőtartó, légáteresztő, könnyű és szabad mozgást biztosít.

  Mi a vízlepergetés?

  Nem keverhető össze a vízhatlansággal! A vízlepergető, víztaszító bevonattal ellátott szövet tulajdonsága. Megakadályozza a víz megtapadását a szövet felületén, így azt is, hogy a víz felszívódjon. Mozgás hatására a vízcseppek legurulnak az anyagról: ezt a jelenséget nevezzük vízlepergetésnek. Ennek köszönhetően a víz nem itatja át a külső anyagfelületet, így a kabát könnyű marad és gyorsan szárad.

  Mit jelent egy termék légáteresztő-képessége és a RET-index, amellyel mérhető?

  A szövet légáteresztő képessége azt jelöli, hogy az anyag milyen mértékben képes kivezetni a testpárát. A RET-index (Resistance Evaporative Transfert) segítségével mérhető, mértékegysége a PAa x m²/W.
  Minél kisebb a RET-index értéke, annál inkább légáteresztő a szövet. 6 és 12 közötti RET: nagymértékben légáteresztő, 12 és 20 közötti RET: légáteresztő, 20-nál magasabb RET-érték: nem légáteresztő. Vitorlázáshoz készült softshelljeink RET értéke: 18,85 Pa x m²/W.

  Miért fontos, hogy egy termék védjen a széltől?

  A széllel szembeni védelem kulcsfontosságú mind a mozgás, mind pedig a pihenés során, hiszen a szél jelentős mértékben hűti a testet. A 'Windchill'-modell megmutatja, milyen a hőérzet szél és hideg esetén: ha a hőmérséklet 5 °C-os és 30 km/órás szél fúj, 0 °C-ot érzünk. Ha a levegő hőmérséklete 0 °C-os és 30 km/óra sebességű szél fúj, úgy érezzük, hogy - 6 °C van. Termékeink összetétele semlegesíti a szél kellemetlen hatását.

  Milyen a kapucni kialakítása?

  A kapucni úgy lett kialakítva, hogy viselete ne hasson zavarólag vitorlázás közben. A varrások elhelyezkedése és vonala követi a fej mozgásának irányát. A felső beállítási ponton a kapucni magassága igazítható a fej méretéhez. A nyak vonalában elhelyezett beállítási pontoknál a kapucni szélessége szabályozható a széllel és a hideggel szembeni védelemhez. A kapucni tesztelése kétféleképpen történt, önállóan és esőkabát alatt viselve.

  Vízlepergető felület karbantartása

  Az anyag vízlepergető képességének megújításához, valamint a kabát optimális teljesítményének és élettartamának megőrzéséhez felújító impregnáló sprayt vagy reaktív vízlepergető folyadékot lehet használni. A 900-as vitorlázáshoz készült softshell maximális vízlepergetését 5 mosásig őrzi meg. Ezt követően tanácsos a felületet egy impregnáló kezeléssel újra aktiválni a kabát hatékonyságának a megőrzéséhez.

  Jótállás (év)

  2

  Súly

  0.54 kg

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Fő anyag: 6.0% Elasztán, 94.0% Poliészter Kapucni anyag: 100.0% Poliészter Membrán: 100.0% Poliészter Zseb: 100.0% Poliészter

  Tárolási tanácsok

  Száraz helyen, vállfán vagy összehajtva tárolandó.

  Használatra vonatkozó korlátozások

  Nem vízhatlan. Nem vízhatlan zseb. Ellenáll 30 perc enyhe esőnek

  Karbantartási tanácsok

  Maximális mosási hőmérséklet 30°C. - Normál kezelés.

  Vasalás legfeljebb 150°C-os vasalótalpas hőmérsékleten.

  Maximális mosási hőmérséklet 60°C. - Normál kezelés.

  Fehérítés kizárva.

  Professzionális száraz tisztítás tetraklór-etilénnel és az F szimbólummal szemben felsorolt összes oldószerrel. - Normál kezelés.

  Vélemények