Női túra esőnadrág, vízhatlan - Raincut

6 990 Ft

8408195

Csapatunk környezettudatos eljárással készítette ezt a vízhatlan esőnadrágot alkalmankénti túrázáshoz síkon, enyhe esőben.

Tedd be a hátizsákba, hogy eső esetén teljes védelmet nyújtson. Vízhatlan, légáteresztő és kompakt, a cipzáros zsebébe hajtogatható.

Szín:

Fekete

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Vízhatlanság

Vízhatlan bevonat 5 000 mm H2O (Schmerber) | A varrások vízhatlanok

Könnyű szállítás

1 biztonságos zseb, könnyű és kompakt, a zsebébe hajtogatható.

Univerzális méretek

Derékzsinór | A nadrág alja tépőzárral behúzható

Légáteresztés

Páraáteresztő bevonat (RET=12): csökkenti a páralecsapódást a kabát belsejében

Szélálló

Az esőnadrág anyaga max. 70 km/h-s széltől véd.

Könnyű súly

Könnyű és kis helyigényű esőkabát. Súlya: 165 g az M-es méret

Leírás

Kötelezettségvállalásunk, hogy kevesebb vizet fogyasszunk a termék gyártásakor (fekete színű).

A szövetek festése sok vizet igényel, ugyanakkor a festőkádakban nagy mennyiségű szennyvíz keletkezik. A környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében a szövetszálat anyagában festjük a fekete szín esetében, vagyis a gyártás során színpigmenteket fecskendezünk be a fonal belsejébe.

Újrahasznosított poliészter (a feketén kívüli más színek)

Az esőnadrág (a fekete szín kivételével) 72% újrahasznosított poliésztert tartalmaz.A poliészter előállításához újrahasznosított műanyag palackokat használtunk, így csökkentjük az ásványolaj-erőforrások felhasználását, miközben megőrizzük az anyag légáteresztő képességét használat közben.

Az esőnadrág anyagának vízhatlansága

A bevonat vagy membrán által biztosított anyag vízhatlanságát schmerberben vagy H20 mm-ben mérik (egy vízoszlop által gyakorolt nyomás). Minél nagyobb ez a szám, annál vízhatlanabb egy anyag.
Ez az esőnadrág vízálló bevonattal készül (JIS 1092 szabvány): az anyag kibírja az 5000 mm H20 (Schmerber) nyomást, mosás előtt (5 m vízoszlop által gyakorolt nyomás).

Az esőnadrág vízhatlansága

Egy esőnadrág vízhatlansága nem korlátozódik kizárólag az anyagokra: a különböző részek illesztési technikája is egy fontos kritérium. Varrt, majd vízhatlanított, az esőnadrág teljes vízhatlanságát a Decathlon által kifejlesztett zuhanyteszttel mérik, amely különböző intenzitású esőket szimulál. Így ez a vízhatlan esőnadrág 1 óra alatt lehullott 6 cm esőtől véd.

Perfluor-szénhidrogén mentes vízlepergető kezelés

Az esőnadrág anyaga vízlepergető: a vízcseppek nem tapadnak rá, így nem szívja magába.Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad.
A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén: nem használunk fluorozott vegyületeket, amelyek káros hatással vannak az állat- és növényvilágra.

Az esőnadrág teljesítményének tartóssága az esőben

Az anyag vízhatlanságának megőrzése érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen használj impregnálószert. Minden 3. mosás (az alapos öblítés elengedhetetlen) vagy minden 10. esőben való használat után ajánlott.
Könnyen reaktiválhatod a vízhatlanságot, melegen:
- szárítógépben 15 perc alatt (szintetikus programon), - egy hajszárítóval 20 cm-es távolságból 2-szer oda-vissza,
- vagy 2-szer átmész rajta a vasalóval kímélő programon, a gőzfunkció nélkül.

Légáteresztő szövet

Az esőnadrág anyaga vízlepergető: RET=12.
Az anyag légáteresztését a párolgási ellenállás “Résistance Évaporative Thermique” (RET) alapján mérik. Ez az anyag kapacitása, hogy mennyire vezeti ki a test által termelt nedvességet és mennyire gátolja meg a víz felhalmozódását a bőrön. Minél kisebb a RET szám, annál légáteresztőbb az anyag.RET ≤ 6: nagyon légáteresztő
RET ≤ 12: légáteresztő
RET ≤ 20: mérsékelten légáteresztő anyag

Esőnadrágot a sportolás intenzitása szerint válassz

Ez a nadrág 2 órás túrázáshoz felel meg max. 5 km/óra sebességgel.Sportoláskor az edzés intenzitásától és hosszától függően jobban vagy kevésbé izzadunk. Ha az anyag légáteresztése nem felel meg a sportolásnak, az izzadság a kabát belsejében koncentrálódik. Vizes lesz a kabát belseje: nem az eső áztatja át, hanem az izzadság marad bent. Ezért a sportolásnak megfelelően kell kiválasztani az esőnadrágot.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Fő anyag 100% Polietilén-tereftalát (PET) Bevonat 100% Poliuretán

Tárolási tanácsok

Tárolás előtt teljesen szárítsd meg!

Használatra vonatkozó korlátozások

Intenzív mozgáshoz nem ajánlott: Sportgyaloglás, futás, stb.

Tesztek

A Quechua tervezőközpontja Passy-ban található, a Mont Blanc lábánál, Haute Savoie régióban.
Ez a hely a legideálisabb arra, hogy csapatunk tagjai (designerek, termékmenedzserek, mérnökök...) találkozzanak a kültéri sportok szerelmeseivel és teszteljék termékeinket a szabadban.
Vízálló kabátjainkat és esőnadrágjainkat a Lille melletti laboratóriumunk klímakamrájában zuhanytesztnek is alávetettük.

Jóváhagyta

Végül a Quechua termékeket hegyi túrázás során is teszteljük azért, hogy megfeleljünk azoknak a körülményeknek, amelyekkel túrázás közben találkozol.
Csapatunk tagjai és tesztelőink (partnerek, vásárlók, márka nagykövetek) jóváhagyják a termékeinket a forgalomba hozatal előtt.

Karbantartási tanácsok

Géppel mosható max. 30°C-on

Nem fehéríthető

Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

További ajánlatunk

Vélemények

Betöltés...