FOUGANZA

Védi a fejet, kényelmes és jól szellőzik.

 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
 • Lovaglás Lovaglás - Kobak 520-as FOUGANZA - Lovaglás
Ref. : 8569331
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
Lovaglás

Kobak 520-as, lovagláshoz, fekete FOUGANZA

FOUGANZA
4.5/5

Szín : Fekete / Krómszürke

felhasználói értékelés
Decathlon
ig 14 990Ft %

Minimum

14 990Ft**
Az ár környezetvédelmi termékdíjat tartalmaz / DroppedPriceFromStartDate

Ettől Részére

* Akciók maximum A készlet erejéig
* Az akció kezdete: Érvényes a készlet erejéig.
14 990Ft %
DroppedPriceBefore0FtDroppedPriceNow14 990Ft**
Az ár környezetvédelmi termékdíjat tartalmaz / DroppedPriceFromStartDate

* Ettől Részére

* Akciók maximum A készlet erejéig
* Az akció kezdete: Érvényes a készlet erejéig.
Áruházi készletinformáció
Kobakjainkat amatőr és profi lovasok segítségével tervezzük és fejlesztjük. Védi a fejet esés vagy ütés esetén. Kényelmes kobak,mely minden szakághoz megfelelő. Díjlovas, díjugrató szakágban lovagolsz vagy hobbilovas vagy? Mindegy, az 520-as kobakkal biztonságban lovagolhatsz! Kényelmes, technikai, letisztult külsejű. A kivehető kobakbelső mosógépben mosható.

NEKED AJÁNLJUK MÉG

TERMÉKELŐNYÖK

Véd az ütődésektől Az EN1384:2017 szabványnak megfelelő kobak.
Kényelem Kényelmes rögzítés és szivacsos kobakbelső.
Szellőzés Szellőzőnyílásai, légcsatornái optimális légcserét biztosítanak.
Jó tartás Négypontos rögzítés, a kobak biztosan ül a fejen.

MŰSZAKI INFORMÁCIÓ

Biztonsági szabvány:

Az EN1384:2017 szabványnak megfelelő kobak.

Méretek:

53-61.

Könnyű:

520 g (57-es méret).

Védelem:

A kobak elsődleges célja, hogy védje a lovas fejét. Az 520-as modellt a laboratóriumainkban teszteltük. Polikarbonát, ABS héja elnyeli az ütődés esetén keletkezett energia egy részét a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI! AZ ESÉS SORÁN KELETKEZHETNEK ESETLEGESEN LÁTHATATLAN SÉRÜLÉSEK!

Kényelem:

Termékmérnökeink célkitűzése: tartós, strapabíró, könnyű és kényelmes kobakot kifejleszteni. A Fouganza csapata olyan rögzítőrendszert dolgozott ki, mely révén pontosan tud illeszkedni a kobak a fejre. Poliészter anyaga puha, nagyon kényelmes. Tépőzárral rögzíthető, szivacsos, kivehető kobakbelső.

Optimális szellőzés:

Akár pónin, akár nagylovon lovagolsz, az edzés nagy erőfeszítéssel járhat. Jól szellőzik, kivezeti az izzadságot, nyáron segít elkerülni a napszúrást. 27 szellőzőlyuk és légcsatornák a héj alatt, optimális légcserét biztosítanak. A kobak elülső részén beáramló levegő felfelé távozik. Szellőzése révén a haj nem lesz nedves az edzés végére.

Tartás:

Ha a kobak nem illeszkedik pontosan a fejre, mozog, nem tölti be a védelmi funkcióját. A megfelelő tartás érdekében újraterveztük a szíjakat: tesztsorozatot követően tervezőink ergonomikus rendszert dolgoztak ki, mely a lovas tarkójánál és az áll alatt halad. A kobak nem billen előre vagy hátra, kényelmes lovaglás közben. Pontosan illeszkedjen a fejre. Küldetésünk teljesítve!

Hogyan válassz kobakot?

Különböző méretben kapható: 53-61. DECATHLON áruházaink széles választéka mellett is előfordulhat, hogy a számodra megfelelő méret az áruházban nem kapható: termékeink megrendelhetők honlapunkon! Javasolt megmérni a felhasználó fejkerületét és több méretet felpróbálni. Fontos a megfelelő méret, hogy pontosan illeszkedjen a kobak a fejre. A gyerekeknek nem szabad nagyobb kobakot vásárolni, mondván, hogy majd belenő.

Praktikus:

A szép, hosszú, kibontott hajat nem praktikus lovaglás közben rendezgetni, ezért a hosszú hajú női lovasok szeretnek összefogott hajjal lovagolni. Erre kínál megoldást az 520-as kobak: a tarkón elhelyezett szíjnak köszönhetően, a hosszú hajú női lovasok átbújtathatják a lófarkukat a héj és a szíj közötti nyíláson. Gondolnunk kellett erre is.

Kivehető és mosható kobakbelső:

Habszivacs és mesh kobakbelső, mely nagyon kényelmes. Tépőzárral rögzíthető, kivehető, mosógépben 30°C-on mosható. Külön is kapható. Ha a kobakot nem érte ütés, és csak a kobakbelsőt szeretnéd kicserélni, mostantól erre is van lehetőség. Külön kapható új kobakbelső a teljes körű kényelemért.

Könnyen tisztítható:

A kobak külső része ronggyal tisztítható.
Oldószerek, vegyszerek csökkenthetik a kobak hatékonyságát. Szivacsos, kivehető kobakbélése mosógépben 30°C-on mosható.
Textil táskában javasolt tárolni, szállítani, mely védi a szennyeződésektől, a karcolástól és a fénytől.

Esztétikus kidolgozás:

A szakágnak és egyéni ízlésednek megfelelően az 520-as kobak többféle modellben kapható. Festett műanyag vagy plüss/'bársony' borítású: megfelel minden lovas egyéni igényének. Egyesek a a klasszikus, egyszínű kobakok letisztult megjelenését kedvelik, mások a színes kobakot. A strasszok bizonyára tetszeni fognak a díjlovaglás szerelmeseinek.

A kobak beállítása:

A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros. A kobak mérete akkor megfelelő, ha a kobak nem billen előre vagy hátra, sem oldalra lovaglás közben sem.
Az optimális tartáshoz a kobak állszíjának az áll alatt kell elhaladnia. Úgy kell beállítani, hogy a sisak ne mozogjon, és ne szorítsa túlságosan viselőjét.

Ütődések elnyelése:

A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje
a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.
A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. AZ ESÉS SORÁN KELETKEZHETNEK ESETLEGESEN LÁTHATATLAN SÉRÜLÉSEK, EZÉRT ÜTŐDÉS UTÁN LEHETŐSÉG SZERINT CSERÉLD LE KOBAKODAT.

Balesetvédelmi tanácsok:

Alig várod, hogy kipróbáld az új kobakod? Biztonsági okokból, használat előtt, kérjük, olvasd el a használati útmutatót.
Kizárólag lovagláshoz használható, motorsportokhoz, téli sportokhoz, repülős extrém sportokhoz nem megfelelő. Ha szeretnéd kipróbálni a bobot, a Formula 1-et vagy a sárkányrepülést, ez a kobak nem lesz megfelelő számodra! A fejmérethez illő, a fejen biztosan ülő kobak válassz!

Élettartam:

Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a kobakokat minden nagyobb esés után, annak hiányában pedig a gyártástól számított 5 éven belül szükséges lecserélni még megfelelő tárolás mellett is!
Az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyeli a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén, ezért le kell cserélni!

Még több információ Összecsuk

ANYAGÖSSZETÉTEL

Anyagösszetétel
Héj/ betét
40.00% Polikarbonát, 60.00% Akrilnitril-butadién-sztirol (ABS)
Elsődleges bélés
100.00% Expandált polisztirol (EPS)
Pánt
100.00% Poliamid
Csatok
100.00% Polioximetilén (POM)
Tárolás Sugárzó hőtől (pl.: fűtőtest, autó kalaptartója napos időben) tartsd távol: A polisztirén belső héj védőereje csökkenhet.
Korlátozott felhasználás: A prEN 1384:2016, EPI 89/686-os tanúsítványnakmegfelelő kobak.

INFORMÁCIÓ/KONCEPCIÓ/TECHNOLÓGIA

Dolomiticert s.c.ar.l: NB 2008. bejelentett szervezet.
Szakértőnk ajánlása Független laboratóriumban vizsgálták az érvényben lévő előírásoknak megfelelően.

VÉLEMÉNYEK

MUNKATÁRSAINK VÉLEMÉNYE