CARTOGRAPHIA

Kéktúra II. turistakalauz (Dunántúl, Nyugat-Magyarország)

6990 Ft
Írj véleményt elsőként
Ref. : 8375497

Az Országos Kéktúra útvonalát részletesen bemutató turistakalauz II. kötete, Visegrádtól az Írott-kőig.

Tájismertetőkkel, útleírással, a látnivalók bemutatásával, településismertetőkkel 60 térképszelvényen vezeti, kíséri végig a „másfélmillió lépésre” indulót Magyarországon.

Online készlet

Áruházi készlet

    Előnyeink:

    • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
    • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
    • 2 év kellékszavatosság
    • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

    Előnyök

    Sokoldalúság

    Terjedelem: 189 oldal. Formátum: spirálos atlasz.

    Univerzális méretek

    TÖMEG 0.344 kg MÉRETARÁNY 1:40000, 1:60 000 SZÉLESSÉG 15 cm MAGASSÁG 21 cm.

    Leírás

    A Kéktúra II. része tehát végigvezet:

    a Pilis, Visegrádi-hegység, Budai-hegység, Gerecse, Vértes, Bakony, Balaton-felvidék, Keszthelyi-hegység, Kemeneshát, Vasi-Soproni-Völgység és végül a Kőszegi-hegység területén.

    Cartographia térképek:

    A Cartographia kiadásról-kiadásra naprakészen tartott hagyományos és közismert turistatérképei mellé 2000 óta elindult spirálos kivitelű, a térképszelvényeket az adott táj bemutatásával, településismertetőkkel, túraleírásokkal kiegészítő, s ezeket a fejezeteket százszámra fotókkal illusztráló turistakalauz sorozat hitünk szerint egyik fontos küldetése is a túrázás, eme bárki számára „hozzáférhető” egészségmegőrző, rekreációs, ismeretszerző szabadidős tevékenység.

    Kéktúra kalauz II:

    Ennek a sorozatnak az alapjain, küldetésének fényében készült el a kéktúra kalauz II. kötetének a Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatásainak köszönhetően a közelmúltbeli nyomvonal-változásokkal is aktualizált új kiadása, amelyet a sorozat esszenciájaként, legfrissebb turistatérkép- állományainkból, megújított tipográfiával állítottunk össze.

    Előzmények:

    A Dunántúlon átvándorló útvonal-ismertetés a 189 oldalas kötetben azonos igényességgel jelenik meg. A kéktúra történetét az I. kötet elején idézzük fel. Akiket a részletek, a „kulisszatitkok” is érdekelnek, azoknak itt, a II. kötet elején ajánlót közlünk Dr. Vízkelety László (1923–2007), a kéktúra „szellemi atyja” és Ispánovity Márton, a kéktúra alapító egyesületének, a Lokomotív TE ügyvezetőjének „Az Országos kéktúra és akik végigjárták 1952–2012” c. könyvéről.

    Vélemények