Szállítóketrec, kutyaszállító láda

Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása
4.5/5 értékelés 45 áruházban és online leadott véleményből

KUTYASZÁLLÍTÓ BOX, KUTYA KETREC

KUTYASZÁLLÍTÓ BOX, KUTYA KETREC

A kutyák biztonságos és kényelmes szállításához rendkívül praktikus az autós kutyaszállító box vagy kutya ketrec. A kutya ketrec autóba ugyanis nem csak a kutya, de a gazdi és a sofőr biztonságát is szolgálja. Megelőzi, hogy az izgatott vagy ijedt kutya megzavarja a sofőrt a vezetésben, baleset esetén pedig a merev váz megvédi az állatot a sérülésektől. A Decathlon kutyabox kínálatában többféle kutyaszállító ketrecet is találhatsz, többféle méretben is, így biztosan megtalálod a számodra megfelelő modellt.

MIRE FIGYELJ A KUTYASZÁLLÍTÓ KIVÁLASZTÁSÁNÁL?

Mielőtt megvásárolnád a kutyaszállító ketrecet, érdemes átgondolnod az alábbi szempontokat.

Milyen méretű kutyaszállító box a megfelelő?

Ahhoz, hogy kutyusod kényelmesen érezze magát az autós kutyaszállítóban, fontos, hogy:
 • Kényelmesen fel tudjon állni benne;
 • Gond nélkül körbe tudjon fordulni;
 • Alvás közben pedig el tudjon nyújtózni;
 • Elférjen benne egy puha párna vagy fekhely;
 • Beleférjen még egy itató- vagy etetőtál is;
 • Ugyanakkor az is lényeges, hogy a kutyabox ne legyen túl nagy, ugyanis baleset vagy ütközés esetén a túl nagy ketrec nem védi meg megfelelően a kutyát.

  Összecsukható kutyaszállítóra van szükséged vagy otthon is használnád a ketrecet?

  Bár a kutyaszállító ketrecet a legtöbben kizárólag a kutya szállításának céljából vásárolják meg, valójában az autón kívül is jó hasznát veheted. Ha már egészen fiatal korától beszoktatod a kutyusodat, akkor számára a kutyaszállító egy védett, biztonságos menedéket jelent majd, ami segít a pihenésében és ahová visszavonulhat ha szüksége van rá. Ráadásul a zárható kutyabox a kutya betanításában is segítségedre lehet, például szobatisztaságra nevelésnél. Ha ezek alapján úgy látod, hogy otthonodban is használnád a kutyaszállítót, akkor nem szükséges összehajtható kutyaszállítót vásárolnod. Ellenkező esetben viszont az összecsukhatóság lényeges szempont a könnyű tárolhatóság miatt.

  Tervezed-e, hogy repülőgépen is használnád a kutyaszállítót?

  Amennyiben igen, mindenképpen IATA minősítéssel ellátott kutya ketrecet kell választanod, illetve érdemes konzultálni a légitársaságokkal, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie a kutyaszállító boxnak.

  Alumínium kutyaszállító box - ha extra biztonságot szeretnél

  Amennyiben kifejezetten gyakran szállítanád kedvencedet autóval, akkor extra biztonságra van szükséged. Az alumínium kutyaszállító box ilyen esetekben tökéletes választás, ugyanis kiemelkedően magas szintű védelmet biztosít. Ezen kívül rendkívül praktikus: ha éppen nem használod, egyszerűen csak csukd össze.

  HOGYAN SZOKTASD BE KEDVENCEDET A KUTYASZÁLLÍTÓ BOXBA?

  Ahhoz, hogy kutyusod valóban kényelmesen és otthon érezze magát a kutyaszállító boxban, nagyon fontos, hogy használat előtt beszoktasd az eszközbe. Mire kell figyelni?
  • Először mutasd meg a kutyaszállítót, hagyd, hogy kutyusod megvizsgálja;
  • Helyezd el benne a kedvenc játékát, illetve ismerős illatú pokrócot vagy fekhelyet;
  • Amennyiben a kutyus magától belemegy a kutyaketrecbe, dícsérd meg és adj neki jutalomfalatot;
  • Hagyd, hogy annyi időt töltsön az autós kutyaszállítóban, amennyit csak szeretne;
  • Ha pedig mégsem megy bele a kutyaszállítóba, akkor pár napig abban helyezd el az eledelét, hogy kialakuljon a pozitív kapcsolat;

  VÁSÁRLÁS

  Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik lenne a kutyád számára legjobb kutyaszállító box, akkor gyere el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, aholl munkatásaink szívesen segítenek neked. De természetesen arra is van lehetőség, hogy online, otthonod kényelméből rendeld meg a kutya ketrecet.
Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás