Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása

Túrabakancs

Utolsó darabok
24 990 Ft -12%
21 990 Ft
*2022. 07. 11.-től, a készlet erejéig
4.3/5 értékelés 4447 áruházban és online leadott véleményből

VÁLASZD KI A TÖKÉLETES TÚRABAKANCSOT ÉS IRÁNY A TERMÉSZET!

Friss levegő, a természet hangjai, csodás kalandok - a túrázás nem hiába az egyik legnépszerűbb sporttevékenység. A túrázás gyermekkortól idős korig űzhető egyedül, barátokkal vagy a teljes családdal. Ahhoz azonban, hogy a túra szépségeit maximálisan élvezni tudd, szükséged lesz egy kényelmes, az adott terepre és a lábadhoz tökéletesen illeszkedő túrabakancsra. A Decathlon túrabakancs kínálatában mindenki megtalálja a számára tökéletes modellt - legyen az egy könnyű erdei séta, technikásabb, emelkedősebb terep vagy akár hegymászás magashegységben.

Miért érdemes beruházni egy túrabakancsra?

Sokan esnek abba a hibába, hogy utcai- vagy edzőcipőjükben vágnak bele a kirándulásba. Fontos tudnivaló azonban, hogy ezek a lábbelik nem biztosítanak elegendő tartást a lábnak, nincsenek ellátva megfelelő csúszás elleni védelemmel, így jóval nagyobb az esélye a sérüléseknek.

Túrabakancs márkák a Decathlon kínálatában

Áruházainkban elérhetők a nagy márkák, például a Columbia, Salomon és Merrell túrabakancsai. Saját márkás termékeink tervezésénél pedig első számú szempont volt, hogy minél kedvezőbb áron kínáljunk kiváló nagy tudású és minőségi bakancsokat. A Quechua és Forclaz tervezőcsapata már több, mint 20 éve azon dolgozik, hogy bakancsai a túra és a talaj típusának megfelelőek legyenek. Kollekciónkban a gyerek- és felnőtt túracipők teljes spektruma megtalálható az első könnyű kirándulásokra tervezett modellektől a komoly, nagy technikai tudással felszerelt lábbelikig.

MILYEN TÚRABAKANCSOT VÁLASSZ?

Mielőtt kiválasztanád a számodra jó túrabakancsot, érdemes pár kérdést átgondolni:
 • Milyen túrák érdekelnek elsősorban? Erdei gyalogtúrák, technikásabb, meredekebb, sziklásabb terep, magashegyi esetleg téli túra?
 • Milyen hosszú túrára készülsz és milyen gyakran tervezel túrázni? Tervezel-e belevágni több napos túrába is?
 • Milyen időjárási viszonyok várhatóak a túra alatt? Várható-e eső, hó, elindulsz–e sáros, vagy havas-jeges viszonyok között?
 • Mennyire vagy tapasztalt túrázó? Míg a tapasztalt túrázok izomzata erősebb, kezdők esetében a boka tartása a legfontosabb - nekik könnyebb terepre is érdemes túracipő helyett túrabakancsot választaniuk
 • Milyen egyéni preferenciáid vannak? Például a puhább vagy keményebb talpkialakítást, a könnyebb vagy robosztusabb cipőket kedveled?
Ha a fenti kérdéseket megválaszoltad, akkor a következő túrabakancs típusok közül választhatsz:

Könnyű túrabakancs, félmagas szárú túracipő hegyi kirándulásokhoz

A könnyű terepre való túrabakancsok puha, rugalmas talppal rendelkeznek és alkalmankénti túrázáshoz ajánlottak. Ezek a modellek már jól tartják a bokát, megfelelő ütéscsillapítást biztosítanak. A legtöbb modell szára vízhatlan, a bennük található vízhatlan és légáteresztő membrán pár órára teszi vízállóvá a túrabakancsot. További előnyük kedvező áruk. Ideális választást jelentenek kisebb magasságra, pár órás hegyi kiránduláshoz.

Bőr bakancsok, vízálló bakancsok hosszabb, akár több napos hegyi túrákhoz

A hosszabb túrákon fel kell készülni a váratlan meglepetésekre - például egy nagyobb esőre, csúszós felületekre vagy sziklásabb terepre. Éppen ezért középhaladó és haladó túrázóknak érdemes mereve talppal tervezett és vízhatlan bakancsot választani. Ezekben a túrabakancsokban a membrán már több órán keresztül képes ellenállni a víznek. Jó választás a bőr bakancs is, amely szellőzik és kényelmesen simul a lábhoz, miközben biztonságos tartást ad.

Hegymászó bakancsok

A még keményebb és merevebb talpú hegymászó bakancsok magashegyi túrákhoz, nehéz terepre valók. Ezek a modellek még hatékonyabb ütéscsillapítással vannak felszerelve, és hágóvas kompatibilisek.

Téli túrabakancsok

A téli túrabakancsok havas és jeges időjárási viszonyok közé, csúszós emelkedőkre alkalmasak. Talpuk a szokásosnál mélyebben barázdált, mintázata a gumiabroncsokéra hasonlít. Így nem csak a tapadásuk és stabilitásuk megfelelő, de jó kapaszkodó képességüknek köszönhetően nehéz terepen sem kell félned, hogy elcsúszol.

TÚRABAKANCS MÉRET VÁLASZTÁS

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ragaszkodnak utcai cipőjük méretéhez a túrabakancs kiválasztásánál, és emiatt túl kicsi vagy túl nagy méretet választanak. Mi azt javasoljuk, hogy a következő tényezőkre figyelj a méret kiválasztásánál:
 • Mindig túrazoknival próbáld fel a lábbelit - a hétköznapi zokni túl vékony, és előfordulhat, hogy később kicsinek érzed majd a bakancsot.
 • Délután vagy este próbáld fel a túrabakancsot! A láb ilyenkor duzzadtabb - ahogyan túra közben is.
 • Ellenőrizd, hogy bekötetlen állapotban befér-e az ujjad a sarkad és a cipő sarka között! Ha igen, akkor már jó úton jársz!
 • A lábujjaknál mindig maradjon hely - lefelé haladva ugyanis a lábfej előrecsúszik, és ha nincs elegendő hely, akkor a lábujjakat kellemetlen dörzsölés érheti.
 • Végezd el a következő gyakorlatokat! Először haladj tempósan emelkedőn vagy lépcsőn, majd sétálj egy kicsit lábujjhegyen, végül pedig rövid sprint után hirtelen állj meg. Ha úgy érzed, hogy a sarkad nem csúszkál, a boka és lábközépcsont stabil és a lábujjadat sem nyomja a bakancs, akkor megfelelő a méret.
A túl széles vagy túl keskeny lábfej sokaknak okoz nehézséget a túrabakancs kiválasztásánál. A Decathlon túrabakancsait EVOFIT technológiával terveztük, ennek köszönhetően jobban tudnak alkalmazkodni a lábfej szélességéhez - így a bakancs széles lábfejre is kényelmes lehet.

ÍGY TÖRD BE A TÚRABAKANCSOT!

Mielőtt belevágnál egy nagyobb túrába, fontos, hogy bejárasd a túrabakancsot. Ehhez a következő lépéseket kell megtenned:
 • Először is húzd fel a túrazoknit, és a bakancsot viseld a lakásban néhány órán át!
 • A következő lépés, hogy tégy egy rövid sétát a lábbeliben!
 • Ezután irány a természet! Próbáld ki a bakancsot egy rövidebb kirándulás erejéig egyenetlen, meredekebb talajon!
 • Ha vízálló, bőr bakancsot választottál, akkor érdemes esőben vagy harmatban tenni egy rövid sétát, így a lábbeli még jobban idomul majd a lábadhoz.
 • Végezd el a következő gyakorlatokat! Először haladj tempósan emelkedőn vagy lépcsőn, majd sétálj egy kicsit lábujjhegyen, végül pedig rövid sprint után hirtelen állj meg. Ha úgy érzed, hogy a sarkad nem csúszkál, a boka és lábközépcsont stabil és a lábujjadat sem nyomja a bakancs, akkor megfelelő a méret.

VÁSÁRLÁS

Gyere el a Decathlon hozzád legközelebb eső áruházába, próbáld fel és teszteld a kiválasztott túrabakancsot! Ha pedig szeretnéd otthonod kényelméből intézni a túrabakancs kiválasztását, arra is van lehetőséged. Rendeld meg online a számodra szimpatikus modellt, próbáld fel otthon! Ha nem lett jó a méret vagy nem kényelmes a termék, akkor - amennyiben még nem használtad a lábbelit - 365 napon belül visszahozhatod vagy visszaküldheted. Mi kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.
Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás