Kerékpár zár, lakat, U lakat

Kerékpár zár, lakat, U lakat

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
Láncos kerékpárzár 900-as L
Láncos kerékpárzár 900-as L
13 990 Ft
2 elérhető modell
ELOPS

Láncos kerékpárzár 900-as L

(16)
akár 2 nap
Pótkulcs 920-as U kerékpárzárhoz
Újdonság
Pótkulcs 920-as U kerékpárzárhoz
5 790 Ft
BTWIN

Pótkulcs 920-as U kerékpárzárhoz

külföldi raktárunkból, 10 nap
4.1/5 értékelés 606 áruházban és online leadott véleményből

Kerékpár lakatok a kerékpár védelmére

Milyen bicikli lakatot vásárolj?

Ha meg akarod védeni kerékpárod lopás ellen, elengedhetetlen, hogy megfelelő lakatot, lakatokat vásárolj. Nem csak a kerékpárt de a kiegészítőidet is meg kell védened. 4 féle kerékpár lakat közül választhatsz: láncos lakat, összecsukható lakat (hajtogatható vagy colstok lakat), sodrony lakat, U-lakat (vagy D-lakat).

Vajon melyik megfelelő számodra?

Két fő szempontot kell figyelembe venned. Az egyik a biztonsági besorolása és a rögzítésének módja. Ezen kívül szerepet játszik még: mennyire könnyű szállítani, milyen hosszúságú, mennyire rugalmas, mekkora helyet foglal és milyen nehéz?

1.Védelmi szint

Saját márkánk a BTWIN és a CNPP, egy független szervezet kialakított ellenőrzési protokollt és egy 1-től 10-ig terjedő skálát, a kerékpár zárak biztonságának besorolásához. Azok a lakatok, melyek ezen a skálán 1-4 értékelést kaptak, azokat csak a kiegészítőid lezárására ajánljuk, egyfajta +1 lakatként. Az 5-nél jobb osztályzatot kapottakat már ajánljuk kerékpárok lezáráshoz is.Minél magasabb érték jelenik meg, a kulcslyuk és a lakat/lánc teste annál ellenálóbb a legrutinosabb kerékpártolvajok ellen is.Egyikra lakatra sem mondhatjuk, hogy 100%-ig lopásbiztos. Viszont nagyon meg tudja nehezíteni a dolgát (időfaktor) vagy inkább el is tudja ijeszteni a feladattól azt, aki tisztességtelen módon jutna hozzá a kerékpárhoz.

2. Rögzítési mód

A kerékpárzárak közötti különbséget nem szabad félvárról venni.Ebben nagyon különbözhetnek egymástól így más lesz a védelmi szintjük is.

A láncos kerékpárzárak

láncszemei különböző formjúak és méretűek lehetnek, eltér a biztonsági besorolásuk is, de lehetővé teszik, hogy a kerékpárodat fix ponthoz, egymáshoz vagy a kereket a kerékpárhoz rögzítsd (pl. gyorszársas kerék esetén). Különböző hosszúságban kaphatók, hogy megfeleljenek igényednek (pl több kerékpár összekapcsolása).
A könnyű és kompakt zárakat nagyon könnyű szállítani, de ezek is csak kiegészítők lezáráshoz valóak.

Az U-lakatok (vagy D-lakatok)

is különböző méretben elérhetőek, melyekkel fix ponthoz, rögzíthetsz egy vagy akár több kerékpárt is. Előnyük, hogy a kerékpár szinte egyáltalán nem lehet megmozdítani, ha jól vannak alkalmazva. Nagyjából hasonlóan biztoságosak, mint egy erősebb lánc, de könnyebb szállítani, a saját konzoljával a vázon hordható.

Az összehajtható kerékpárzárak

még ellenállóbbak, helytakarékosak és a legmagasabb biztonságot nyújtják.

Kerékpár lakat márkák

Választákunkban a saját márkás Btwin és Elops árak mellett találsz Abus és AXA kerékpárzárakat is.

Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás