Feeder horgászbot

Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása
Szűrők kihagyása
Szűrők
Ár
4.3/5 értékelés 12 áruházban és online leadott véleményből

FEEDER BOT

FEEDER BOTOK A DECATHLONNÁL GYORS ÉS EREDMÉNYES HORGÁSZATHOZ

A feeder bot az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert a horgászok között, ma már a feeder horgászbot az egyik legelterjedtebb horgászbot típus. Nem véletlenül, hiszen a feeder horgásztechnikával viszonylag rövid ideig tartó, mindössze pár órás horgászattal eredményesen lehet horgászni - legyen szó keszegről, kárászról vagy akár pontyról is. A Decathlon kínálatában a feeder botok széles választékát találod: többféle méretű és dobósúlyú feeder bot között válogathatsz.

MITŐL KÜLÖNLEGES ÉS MIRE JÓ A FEEDER BOT?

A feeder bot finom, érzékeny végszerelékei a tartalmas etetőanyagokkal a hagyományosnál nagyobb csalogató hatást váltanak ki, ezért rövid ideig tartó horgászatnál kiváló eredményt lehet velük elérni.

Rezgőspiccek

A feeder bot másik különlegessége az utolsó tagba épített, cserélhető erősségű rezgőspicc. A rezgőspicc mellé további kapásjelző nem szükséges, a színes, jól látható spicc meggörbülése remekül jelzi, ha kapás van. A spicc lehet karbon- vagy üvegszálas. Az üvegszálas spicc kiválóan jelzi a kapást, ugyanakkor érzékeny a szélre. Inkább kisebb távolságra, alacsonyabb dobósúllyal történő horgászathoz ajánlott, állóvizen, szélcsendes időben. Ára kedvezőbb, mint a karbonspiccé.A karbon spiccek merevebbek, de ugyanolyan jól jelzik a kapásokat, mint üvegszálas társaik. Merevségüknek köszönhetően ugyanakkor nem lengenek be a széltől. Állóvízi horgászatnál nagyobb távolságra, valamint folyóvizen történő horgászathoz is ajánlottak.

FEEDER BOT MÉRETEK

Attól függően, hogy mi a célod, eltérő hosszúságú feeder botok közül választhatsz. Minél hosszabb a feeder bot, úgy nő az ereje, annál nagyobb a dobósúly tartománya.
  • A 300-330 cm hosszú feeder botok, közelebbi, gyors horgászathoz ideálisak;
  • A 360 cm a legelterjedtebb méret, mivel könnyen kezelhető mind a dobás, mind a fárasztás során. Ugyanakkor a legtöbb távolságra elegendő ez a hosszúság.;
  • A 390-420 cm hosszú feeder botok már úgynevezett távdobó feeder botok. Elsősorban nagyobb távolságoknál, távdobásra alkalmasak, használatukhoz viszont sokkal nagyobb gyakorlat szükséges;

A feeder botok ideális dobósúlya

A dobósúly a feeder horgászbotra szerelhető szerelék súlyát jelenti. A Decathlon Caperlan feeder botjai modelltől függően két vagy három különböző erősségű spiccel érhetőek el - így kiválaszthatod, hogy melyik a számodra ideális dobósúly.

Távdobó feeder botok

Nagyobb tavakra, folyókra pontyhorgászathoz ideális választás a távdobó feeder bot, amely legalább 50 méter távolsághoz megfelelő. Ezek a horgászbotok kiváló teljesítményűek, erőtartalékuk kontrollált fárasztást tesz lehetővé. A Decathlon kínálatában található Caperlan márkájú feeder botokat dél-franciaországi központunkban terveztük, a botokat nagyköveteink több helyszínen tesztelték és hagyták jóvá.

VÁSÁRLÁS

Ha nem vagy biztos benne, melyik lenne a számodra legjobb feeder bot, látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol munkatársaink szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Természetesen arra is van lehetőség, hogy webáruházunkból, otthonod kényelméből rendeld meg a kiszemelt modellt.
Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás