ORGANIKUS SZELET
Meg vagyunk győződve az organikus termékekről, ezért döntöttünk úgy, hogy mi is elkezdünk gyártani. A 2021-es bio választékban a magvas szelet mellett megtalálod a gyümölcsös energiazselét és a datolyás energiaszeletet.
A magvas szelet a gyártás minden szakaszában organikus minősítést kapott az Écocert® címke (számunkra), és a Certifood® címke (a spanyol beszállító számára) által.
A termékeink természetes, tiszta alapanyagokból készültek, kevés összetevőt tartalmaznak: pont ahogy kell!
EGY KEVÉSBÉ ÉDES SZELET, MEG KELL KÓSTOLNI!
A magvas szelet nem csak cukrokat hanem zsírokat is biztosít. Bár a cukrok az első számú energiaforrások sportolás közben, a zsírok is ugyanolyan fontosak. "Elfogadjuk és igényt is tartunk erre a kevésbé édes szeletre. A választékunkban már vannak édes termékek, ez a szelet egy kicsit más. Ugyanis ez idő után az édes íz hányingert okozhat", mondja Wim, a termékmenedzser.
MANDULÁS, MAGVAS, BIO ÉS GLUTÉNMENTES SZELET, VALÓBAN FOGYASZTHATOM?
A magvas szelet könnyen elfér a zsebedben a 3 órát nem meghaladó edzés és/vagy verseny közben. Ha gluténérzékeny kerékpáros, terepfutó, futó, triatlonos, úszó, túrázó, stb. vagy, ezt a szeletet nyugodtan fogyaszthatod.
Ezenkívül ha organikus, természetes terméket szeretnél enni, amely finom és ropogós, a mandulás, magvas szelet biztosan ízleni fog!
ÉS MÉG VITAMIN IS VAN BENNE...
Azért, hogy a szelet antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezzen (megóvjon az izomfáradtságtól), kezdetben C-vitamint akartunk hozzáadni. Márpedig a C-vitamin adalékanyagnak minősül és az adalékanyagok hozzáadása tilos az organikus termékek esetében, ezért egy másik alternatívát kellett választanunk.
Itt jött be aképbe az acerola: C-vitaminban gazdag, így lehetővé tette számunkra az elvárásoknak megfelelő termék elkészítését!
PÁR SZÓ A BESZERZÉSRŐL
"A környezeti hatásunk csökkentése érdekében olyan összetevőket választottunk, amelyek eredete logikus. Más szavakkal, az éghajlatnak lehetővé kell tennie és segítenie kell a szóban forgó összetevők előállítását" - magyarázza Juliette, a termékmérnök.Ezért biztosíthatjuk, hogy a mandula Kaliforniából, az acerola Brazíliából származik és a zabpelyhet Angliában termesztik.
Mire szolgálnak a különböző összetevők?
- A magvak, a mandula, a rizsszirup, a zabpehely és a méz biztosítják az energiát. - A magvak és a mandula felelősek az ízért és a ropogósságért.
- A szárított rizsszirup és a napraforgó olaj biztosítja a textúrát.
- Az acerola gyümölcslé por C-vitaminban gazdag, ez az antioxidáns megvédi az izmokat a kifáradástól. - A tokoferolban gazdag kivonat egy technológiai/gyártási segédanyag.
AMIKOR A RÁGÁSNAK MEGVAN A MAGA FONTOSSÁGA
Miért rágjunk el egy magvas szeletet, amikor egy gélt is el lehet nyalogatni?Nos, képzeld el, hogy a rágás hatására aktiválódnak az emésztőenzimek, és ezért maga az emésztés is... Életfontosságú folyamat, amely néha zavart kelt a fizikai aktivitás során.Tehát ne hagyd ki a kedvenc géledet vagy más, könnyen rágható ételt, csak néha helyettesítsd például egy magvas szelettel ;) !
Átlagos tápérték
Tápanyagtartalom: 100 g | 35 g (= 1 szelet)
Energiatartalom: 2260 kJ-543 kcal | 678 kJ-163 kcal
Zsírok: 36 g | 11 g,
ebből telített zsírsavak: 4,6 g | 1,4 g.
Szénhidrát: 34 g | 10 g,
ebből cukor: 14 g | 4,2 g.
Fehérje: 17 g | 5,1 g.
Só: 0,02 g | <0,01 g
C-vitamin: 0,40 mg (50%)* | 0,12 mg (15%)*.
*% ajánlott napi bevitel.