FOUGANZA

Kantár, bőr, strasszos orrszíj, nagyló és póni méret - 580-as

19 990 Ft
Ref. : 8395104

Orrszíjas kantárt keresel a lovadnak? Az előformázott tarkószíj és a V-alakú homlokszíj anatómiai kialakítású, esztétikus stílusával kihangsúlyozza a ló fejét.

Szín: Barna

 • átlagos termet Nem elérhető
 • nagyló Nem elérhető

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Univerzális méretek

  Előformázott tarkószíj a fülek mögött, V-alakú homlokszíj a nagyobb kényelemért.

  Tartós használat

  Tartós bivaly- és borjúbőr: strapabíró.

  Bőrbarát

  Megerősített a dörzsölésnek kitett részeknél: tarkószíj, orrszíj, csatok.

  Leírás

  Design & kialakítás:

  Ötvözi a kényelmet, a stílust és a hagyományt, kialakítása megfelel a ló igényeinek. Kifinomult és praktikus 580-as kantárválaszték, mely kitűnően illeszkedik a lóra. Tiszta bőrből készült kantár, elegáns stílusa kihangsúlyozza a ló fejét. Az 580-as kantár 3 változatban kapható: hímzett bőr, bőr glossy szegéllyel, strasszos széles orrszíjjal.

  Anatómiai kialakítás: tarkó,- és homlokszíj

  A tarkószíj alsó része előformázott, nem nyomja a fül mögötti érzékeny területet, idegeket, ezáltal a ló szája is laza. Hasonlóképpen, a homlokszíjat is ennek megfelelően terveztük: a tarkószíjtartóba belefűzött homlokszíj vékony és magasan helyezkedik el, csökkenti a tarkóra és a halántékra nehezedő nyomást.

  Nem irritál:

  A legnagyobb nyomásnak kitett területeket puha szivacsos béléssel láttuk el, hogy kényelmesebb legyen a lónak. Vékony szivaccsal bélelt a tarkószíj - különösen ügyelve a nyakrészre - , a homlokszíj és az orrszíj.

  Szárak:

  A kantárt kifejezetten az 580-as nagy gumipöttyös szárakhoz terveztük. A kantár és a kantárszár kidolgozása megegyezik, ugyanolyan színű bőrből készültek. Ha kisebb pöttyös vagy vékonyabb és rugalmasabb kantárszárat keresel, akkor a 900-as modellt ajánljuk, mely az 580-as kantárral szintén kompatibilis. A kantár szárak nélkül kapható.

  Méret:

  2 méretben kapható: COB és FULL. COB méret: kisebb fejű lovakhoz és D kategóriás pónikhoz. FULL méret: legtöbb nyerges lóhoz.Mérete inkább szélesebb, sokféleképpen beállítható, ideális közepes és nagyobb méretű lovakhoz. Az 580-as strasszos fekete kantár PS méretben is kapható, B, C és D kategóriás pónikhoz.

  Beállítás:

  Az orrszíj csatja pergős, könnyen állítható. A torokszíj egy csattal a karabinerhez rögzíthető!

  Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a kantár megfelelő-e?

  Néhány egyszerű mozdulattal ellenőrizhető a kantár beállítása. Egy ujjnyi távolságnak kell lennie a ló homloka és a homlokszíj között, hogy ne legyen túl szoros, ne gyakoroljon nyomást a fent említett érzékeny területekre. Szintén egy ujjnyi távolságnak kell lennie a tarkószíj és a fül hátsó része között, hogy ne nyomja a fület. Az első használat alkalmával ellenőrizd, hogy nem alakult-e ki bőrirritáció a ló fején!

  A jól beállított orrszíj:

  Az orrszíj beállítása jelentősen befolyásolja a ló lazítottságát. Javasoljuk, hogy egy ujjnyi távolság legyen a ló homloka és az orrszíj között, és 2 ujjnyi távolság az orrszíj és az apofízis között. Ha nem vagy biztos a beállításban, kérj tanácsot szakembertől!A kisorrszíj használata nem mindig szükséges, az adott lótól függ.Az 580-ast könnyen le lehet venni, talpalló nélkül!

  Tanácsok tisztításhoz:

  A kantár megóvása érdekében, javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg nyeregszappanal és langyos vizes nedves szivaccsal. Majd hidratáld bőrápoló zsírral, amihez használj sima rongyot vagy speciális bőr törlőkendőt. Ha úgy érzed, hogy a bőr száraz és durva tapintású, használj bőrápoló tejet, mely mélyen táplálja a bőrt.

  Jótállás (év)

  2

  Súly

  0.53 kg

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Fő anyag: 100.0% Bőr - Szarvasmarha Bélés: 100.0% Bőr - Szarvasmarha Csatok: 100.0% Rozsdamentes acél

  Tárolási tanácsok

  Lehetőség szerint száraz, szellős, hűvös helyen tárolandó!

  Karbantartási tanácsok

  Szárítógépes szárítás lehetséges. - Normál hőmérséklet, a dob elszívott levegőjének maximális hőmérséklete 80°C.

  Vasalás legfeljebb 200°C-os vasalótalpas hőmérsékleten.

  Maximális mosási hőmérséklet 70°C. - Normál kezelés.

  Vasalás legfeljebb 150°C-os vasalótalpas hőmérsékleten.

  Maximális mosási hőmérséklet 30°C. - Nagyon mérsékelt kezelés.

  Vélemények