QUECHUA

Férfi téli túrabakancs, vízhatlan, meleg - SH500 Mountain

24 990 Ft
Ref. : 8502616

Havas emelkedőn szeretnél felmenni? Ennek a meleg, vízhatlan túrabakancsnak télen a hegyekben ideális a kapaszkodása.

A bakancs Snowcontact talpa minden fajta havon jó tapadást és kapaszkodást nyújt.Meleg és vízálló a membránnak köszönhetően, ideális hótalpas túrázáshoz.

Szín: fekete / lángvörös

 • 39 Nem elérhető
 • 40 Nem elérhető
 • 41 Nem elérhető
 • 42 Nem elérhető
 • 43 Nem elérhető
 • 44 Nem elérhető
 • 45 Nem elérhető
 • 46 Nem elérhető
 • 47 Nem elérhető
 • 48 Nem elérhető

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Meleg

  Komforthőmérséklet statikus helyzetben: -6 °C mozgás közben: -14 °C

  Vízhatlanság

  A vízhatlan és légáteresztő membrán szárazon tartja a lábfejet.

  Tapadás

  SNOWCONTACT technológia: a talp anyaga és mintázata

  Tapadás

  Kiváló tapadás havon a talp 5 mm-es barázdáinak köszönhetően.

  Jól tart

  Félmagas szár, 2 kapocs a szár felső részén: jól tart.

  Leírás

  Ez a vízhatlan és hőtartó bakancs remek tartást biztosít hótalpas túrák során. Snowcontact talp

  Meleg, hőszigetelő anyagokat választottunk a bakancshoz, hogy hatékony védelmet biztosítson a hótól és a hidegtől. Laboratóriumban és terepen, felhasználók segítségével teszteltük. Megvizsgáltuk, milyen hőmérsékletig kényelmes mozgás közben és nyugalmi állapotban is. A két érték között nagy a különbség: nyugalmi állapotban -6 °C-ig, mozgás közben -14 °C-ig kényelmes. Számításba vesszük a férfiak és a nők közötti különbséget is a hidegtűrés tekintetében.

  Hogyan véd a hótaposó a külső hatásoktól?

  A bakancs optimális vízhatlanságot biztosító membránnal rendelkezik. A membrán nem más, mint egy nagyon vékony (5-25 mikrométeres), a szövet belső felére helyezett összetevő, mely meggátolja a víz beáramlását, de lehetővé teszi az izzadság kivezetését. A cipő nem csak melegen, de szárazon is tartja a lábat. A talp véd a hideg hótól.

  Légáteresztő cipők a kellemes hőérzet érdekében

  A kellemes hőérzet a cipő biztosította hőtartás és légáteresztés közti optimális, egyensúlyi állapot. Ha a cipő túl meleg vagy nem eléggé légáteresztő, az izzadság felgyülemlik benne, ami fázáshoz vezethet. A cipőket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek a rendszeres, esetenként intenzív használatnak, melyhez készültek. Membránjuk megakadályozza a víz beszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi az izzadság kivezetését.

  Hogyan lehetek biztos abban, hogy a cipő 100%-ban vízhatlan?

  A cipőt félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk.

  Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

  A kapaszkodás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A tapadás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A kapaszkodás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a cipő hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
  A tapadásnak köszönhetően a cipő nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

  Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

  A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és mintázata tökéletes tapadást és kapaszkodást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

  Miért fontos, hogy a túrabakancs jól tartson?

  A kényelmes gyaloglás érdekében a megfelelő tartás nélkülözhetetlen. Egy jó tartást biztosító cipő optimalizálja a lépéseket a lejtőkön és emelkedőkön, megakadályozza, hogy a lábfej csúszkáljon a cipőben és véd a vízhólyagok kialakulásától. Kevésbé fáradsz el, mivel az energia átadása során a cipő felé hatékonyabb. Ez különösen fontos hótalpas túrák során.

  A bakancs ideális hótalpas túrákhoz?

  A bakancsokat téli túrázáshoz készítettük, hótalppal vagy anélkül. A bakancs középmagas szára és a (külső, vagy nadrágba integrált) kamásli optimális védelmet biztosít a beáramló hóval szemben. Vízhatlan és meleg, merevségének és tartásának köszönhetően pedig tökéletes választás hótalpas túrákhoz.

  A hótaposó rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

  A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

  Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

  A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjú tartalmú) zoknit!
  Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
  Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!"

  Hogyan őrizzem meg a cipő technikai tulajdonságait?

  Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, hőtartó. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a túrabakancs élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

  Hogyan szárítsd meg a túrabakancs belső részét?

  A bakancs használat közben benedvesedhet (páralecsapódás és izzadás).
  Ha a bakancs nagyon nedves, javasoljuk, hogy vedd ki a talpbetétet, töltsd ki a szárát újságpapírral, és rendszeres időközönként cseréld ki azokat. Az újságpapír magába szívja a nedvességet és így gyorsabban megszárad a bakancs belseje.
  Soha ne tedd hőforráshoz közel, de száraz, jól szellőző, meleg helyen tárold.

  Az ideális ruházat túrázáshoz, hideg időben!

  A túrabakancs a hideg időben történő túrázáshoz készült ruházat része: az SH500-as választéké. Szerelkezz fel a polároddal, a bakancsoddal és az SH500-as hótalpaddal, és élvezd bármikor a hótalpas túrázást! Ne várj többé a tökéletes időjárásra és ne vidd magaddal az összes holmidat! Felszerelésed legyen könnyű és jól összeállított!

  Jótállás (év)

  2

  Súly

  0.904 kg

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Felső: 30.6% Poliuretán, 69.4% Poliészter Külső talpa: 60.0% Szintetikus gumi, 40.0% Etilén-vinil-acetát Bélés és zokni: 9.0% Poliamid, 29.0% Poliuretán, 62.0% Poliészter

  Tárolási tanácsok

  Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

  Tesztek

  A Lille-ben található Decathlon Sportslab laboratórium hozzájárul a Quechua termékek innovációjához és fejlesztéséhez.
  Négy tematika mentén dolgozik, amelyek mindegyikének megvan a megfelelő tere és a saját technológiai eszköze:
  Testalkat (a 3D elemzésnek köszönhetően)
  Mozgástudomány
  Hőkomfort (négy klímakamrával)
  Viselkedéssel és érzékszervekkel kapcsolatos tudomány
  Vizsgáljuk a varrások erősségét, a ragasztást, a mérgező anyagok jelenlétét, az UV-állóságot és a kopásállóságot.

  Jóváhagyta

  Végül a Quechua termékeket hegyi túrázás során is teszteljük azért, hogy megfeleljünk azoknak a körülményeknek, amelyekkel túrázás közben találkozol.
  Tesztmérnökünk, termékmenedzserünk és egy tesztelői csoport tesztelte a terméket a teljes fejlesztés során egészen a forgalomba hozatalig.

  Karbantartási tanácsok

  Száraz, levegős helyen szárítsd!.

  Képek

  Férfi téli túrabakancs, vízhatlan, meleg - SH500 Mountain
  Férfi téli túrabakancs, vízhatlan, meleg - SH500 Mountain
  Férfi téli túrabakancs, vízhatlan, meleg - SH500 Mountain

  Vélemények