DREAMSCAPE

Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape

109 990 Ft
Írj véleményt elsőként
Ref. : 8739887

Szűz hóra tökéletes (széles lap, 60 mm-es setback, hosszú rocker), de kis rádiuszának és 6/10-es keménységének köszönhetően a pályán is remekül használható. Nagy lábméret esetén is jól carvingol.

 • 153 CM Wide Nem elérhető
 • 158 CM Wide Nem elérhető
 • 163 CM Wide Nem elérhető

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Sokoldalúság

  30% pálya, 70% pályán kívül, 0% park

  Kezelhetőség

  Közepes torziós merevség és kis kanyarodási rádiusz = fordulékony a pályán.

  Siklás

  Kiváló felúszás szűz hóban (széles, hosszú lap, súlypont 60 mm-rel hátrébb.

  Tapadás

  Jó ívtartás bármilyen havon (klasszikus camber, közepes torziós merevség).

  Univerzális méretek

  153 MW: 163 - 173 cm 158 MW : 170 - 178 cm 163 W : 173- 185 cm

  Keménység

  6/10 - es közepes keménység, kis kanyarodási rádiusz : gyors élváltás.

  Rugalmasság

  Közepes torziós merevség: Jó ívtartás az esetleges élhibák esetén is.

  Kiváló csúszás/siklás/gördülés

  Magas minőségű, szinterezett PEHD talpa kiváló siklásminőséget biztosít.

  Leírás

  Technikai tulajdonsáhok

  Szinterezett talp
  20 mm-es nyárfa mag
  Inzertek száma: 10 + 10
  Directional
  Setback: 60 mm
  Méret: 153 cm - Mid Wide
  Szélesség elöl: 309 mm, középen: 260 mm, hátul: 294 mm
  Rádiusz: 6,9 m
  Ajánlott kötéstávolság: 540 mm.
  Méret: 158 cm - Mid Wide
  Szélesség elöl: 315 mm, középen: 264 mm, hátul: 300 mm
  Rádiusz: 7,1 m
  Ajánlott kötéstávolság: 560 mm.Méret: 163 cm - Wide
  Szélesség elöl : 321 mm, középen: 268 mm, hátul: 306 mm
  Rádiusz: 7,4 m
  Ajánlott kötéstávolság: 580 mm.

  Milyen méretű Landscape deszkát válasszak ?

  All Mountain/Freeride stílushoz általában 15 cm-rel rövidebb deszka ajánlott (például, ha valaki 174 cm, akkor kb. 159-es deszkát válasszon). Rövidebb deszkával könnyebb gyakorolni. Ez az elv érvényes a relatív kis súlyú (magasságukhoz képest) snowboardosokra is. A nagyobb méretű deszka stabilabb. Méretválasztási útmutató Landscape deszkákhoz:
  154 cm (50 - 70 kg) => 163-173 cm
  158 cm (65 - 85 kg) => 170-178 cm
  163 cm (80 - 110 kg) => 175-188 cm

  A termékmenedzser üzenete

  Ezzel a szörfözéshez közeli élményt nyújtó deszkával bővítettük kínálatunkat.Volt szerencsénk Franck Moissonnier-vel (más néven Franky Moiss) közösen fejleszteni, aki nagyon gyorsan egy powder carving deszka irányába terelte a tervezést. Az elképzelésünk nem egy kizárólag szűz hóra való deszka megalkotása volt, hanem egy olyan sokoldalú deszkáé, ami kifejezetten alkalmas szűz hóra. Kiváló egyensúlyt teremt a float és a carving között.

  Fából készült felső borítás

  Fából, pontosabban bambuszból készült fedlapot (topsheet) választottunk.Gyantával átitatott, hogy megőrizze a felület állagát. Minimalizáltuk a fosszilis anyagok felhasználását.Minimlis a fosszilis anyagok felhasználása, stílust és könnyedséget hoz, ami jól illik a Landscape deszka freeride jellegéhez.

  Hasznos tudnivalók a felső faborításról.

  _ A fa természetes anyag, ezért megjelenése és erezete darabonként eltérő. Minden deszka egyedi.
  _ A fa "megéli" az időjárás hatásait is, helyenként kissé megfeketedik. Ennek a természetes öregedési folyamatnak a csökkentése végett minden csúszással töltött nap végén alaposan töröld szárazra. _ A hosszú távú tesztek után (45 és 80 nap között) a fa felülete vizuálisan és természetes mértékben megváltozott, de a deszka még mindig 100%-os maradt használhatóság szempontjából.

  Használat/terep

  A Landscape tökéletes élményt nyújt porhóban, de nagyon kényelmes csúszni vele kezeletlen vagy jeges terepen is. Kemény pályán is remek íveket lehet húzni vele, szélessége különösen kedvez a nagy lábmérettel rendelkezőknek, akik ennek köszönhetően gond nélkül tudják haszálni az éleit. Szélessége ellenére kicsi a fordulási rádiusza, ami kedvez a gyors élváltásnak, élénkké, játékossá teszi a deszkát.
  Ideális szezon végi csúszáshoz is kásás havon, szörfhöz hasonló "viselkedésének" köszönhetően.

  Hogy lehet egyszerre kemény, mégis könnyen kezelhető?

  _ Ez nem feszítővas! A keménysége 6/10, ami komoly, de nem olyan kemény, mint példáil az All Road 900 deszka. Így könnyebben irányítható haladó és profi snowboardosok számára.
  _ A jelentős, 60 mm-es setback és a hosszú rocker lehetővé teszi, hogy mindkét lábadra egyenlően helyezd a testsúlyod, ne csupán a hátul lévőre. Még egy szűz havas lesiklás után sem áll görcsbe többé a combod a hátrahelyezett testsúly miatt.

  Szűz hóhoz válasszak a megszokottnál hosszabb deszkát?

  A Landscape esetében nem.
  Válaszd a szokásos méretedet! A pályán nem érzel nagy különbséget, de szűz hóban a deszka szélessége, 60 mm-es setbackje nagy könnyebbséget jelent.

  Directional snowboard

  Egyirányú, vagyis a deszkának van orra és vége. Nem szimmetrikus: hátul enyhén keskenyebb,- a kötések és a hóval érintkező felületei is a vége irányába eltoltan helyezkednek el (setback). Az egyirányú forma jobb ívtartást tesz lehetővé kanyarban, jobban tartja az irányt, és lendületesebben jön ki a kanyarból.

  Klasszikus camber + rocker

  Megtartjuk a klasszikus camber minden előnyét, plusz a rocker előnyeit:- A deszka rugalmasságának köszönhetően a klasszikus camber úgy viselkedik, mint egy rugó, ami minden típusú havon tapadást és dinamizmust biztosít az élváltás során valamint lendüleletet a kanyarból kifelé jövet.
  - Nyomás hatására a deszkának a hóval való érintkezési pontjai közelebb kerülnek egymáshoz, és a deszka könnyebben kezelhetővé válik. A rocker megnyújtja és felemeli a deszka orrát, így a porhó a deszka alá áramlik.

  Közepes flex, sokoldalúság (6/10)

  A flex a deszka eleje és hátulja közti keménység ?????
  A Landscape keménysége 6/10 körüli, ami közepes, ezért sokoldalú a deszka. Jól veszi a kis ívű kanyarokat, de jól ellensúlyozza az élhibákat is.

  Közepes torziós merevség és sokoldalúság

  Kb. 6/10-es torziós merevsége (a deszka lábak közti keménysége csavarodásnál) elég merev a megfelelő ívtartáshoz, a kanyar végi lendületvételhez és az élen történő siklás irányításához. Emiatt ideális középhaladóknak és haladóknak, ugyanakkor könnyen kezelhető.

  Setback: 60 mm

  A setback : amikor a deszka támaszpontjai a havon nem szimmetrikusak a deszka középpontjához képest, hanem hátrafelé eltolódnak. Ilyenkor a kötések is egy kicsit hátrébb találhatóak.
  60 mm: jelentős mértékű, egyirányú freeride deszkákra jellemző. Ez segít kiemelni a deszkát a mély hóból, mivel a súly a deszka hátuljára koncentrálódik. Ennek köszönhetően folyamatosan a deszka alá kerül a szűzhó. Csökkenti a hátul támaszkodó lábra eső terhelést is.

  Snowboardkötés ajánló

  1/ Az SNB 500 egy jó minőségű, hagyományos snowboard kötés ami segíti a Landscape deszka tulajdonságainak kihasználását pályán és pályán kívül, szűz hóban és carvingoláskor. A háttámla dőlésszöge állítható.
  2/ Az SNB 100 kötés kisebb költségvetéssel; jól teljesít, de kevesebb beállítási lehetőséggel rendelkezik.
  3/ A Flow Nexus azoknak ajánlott, akik praktikus és gyorsan felcsatolható kötést szeretnének.

  Mikor kell a snowboardot waxolni?

  A Decathlonos deszkákat gyárilag waxolják.
  Használatra készen kaphatók.
  A későbbiek során, akárcsak a sílécek, rendszeres karbantartást igényelnek: minden 5. használat után vagy gyakrabban, de évente 1 alkalommal mindenképpen szükséges waxolni:
  - a szezon kezdetén, hogy tökéletes legyen a siklásminőség
  - vagy a szezon végén, úgy, hogy a waxot rajta hagyod, hogy ne száradjon ki a lap.

  Siklásminőség: szinterezett talp

  A talpak polietilénből készülnek, de két különböző eljárással: - az extrudált talpak meghatározott sűrűségű polietilénnel készülnek
  - a szinterezett talpakhoz használt polietilén sűrűbb (kevesebb lyuk, több polietilén). A szinterezett talp a talpak Rolls Royce-sza. Valóban fantasztikusan siklik.

  Mi az a „Wide” snowboard?

  A Wide deszka a szokásosnál szélesebb, hogy a nagy méretű láb se érjen a hóba erősebb élhasználat esetén. 44-es lábmérettől ajánlott „Wide” deszkát választani. A szélességet a deszka közepén mérjük.
  A Decathlonnál a következő rendszert használjuk:
  255 mm-ig: normál szélességű deszka / 36-43-as láb
  - 256-265 mm: Mid Wide / 41-45-ös láb
  266 mm fölött: Wide / 43-49-es láb

  Az áruházban fel tudják szerelni a snowboardomra a kötést?

  Igen. A terméklapon találsz egy útmutató videót a kötés felszereléséhez, de felszerelik neked vásárláskor az áruház műhelyében is, ahol igényeidhez szabottan beállítják számodra a kötést. Ne felejtsd el magaddal vinni a snowboardcipődet, hogy megfelelően be tudják állítani :

  1.
  a snowboardcipő ne lógjon túl se elöl, se hátul,
  2.a kötés pántjait, hogy megfelelően illeszkedjenek a cipőhöz.

  A deszka súlya

  153 cm-es méret:2700 g +/- 2%
  158 cm-es méret 2900 g +/- 2%
  163 cm-es méret : 3040 g +/- 2%

  0% park: Ugrások, trükkök kivitelezésére alkalmas ez a board?

  Igen. A 0% park jelölés azt jelenti, hogy a snowboard freestyle trükkökre nem alkalmas: ez a deszka nem rövid és nem szimmetrikus, ezáltal freestyle mozdulatok (forgások, ugrásból végével előrefelé érkezés) kivitelezésére nem megfelelő választás.
  A pályán vagy pályán kívül, egyenes ugrásokat végre tudsz hajtani vele.

  Jótállás (év)

  2

  Súly

  2.8 kg

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Szörfdeszka: 5.0% Acél, 25.0% Üvegszál, 30.0% Fa, 40.0% Epoxi gyantával

  Tárolási tanácsok

  Nap végén töröld szárazra az éleket, a rozsdásodás elkerülése végett! Minden 5. használat után ajánlott waxolni!Tárolás hosszabb időre: naptól védett helyen tárold, lehetőleg waxolva, a kötést a deszkán hagyhatod!

  Tesztek

  A Decathlon snowboardos termékeit valós körülmények között teszteljük. Hóban, hidegben, síelés és snowboardozás közben előforduló, valós körülmények között, szűz havon, snowparkban és pályán. A tervezői csapat garantálja, hogy arra sportra és használatra, amire a terméket tervezték és fejlesztették, tökéletesen megfelel.

  Jóváhagyta

  Frank Moissonier technikai partner, korábbi profi snowboardos

  Karbantartási tanácsok

  Bármilyen vegytisztítás.

  Maximális mosási hőmérséklet 30°C. - Normál kezelés.

  Maximális mosási hőmérséklet 60°C. - Normál kezelés.

  Csak oxigéntartalmú, klórmentes fehérítőszerrel.

  Professzionális száraz tisztítás tetraklór-etilénnel és az F szimbólummal szemben felsorolt összes oldószerrel. - Normál kezelés.

  Használati utasítás

  A termék snowboardozáshoz készült. Előfordulhat, hogy az eltérő használat meghaladja a termék technikai színvonalát. Hogy maximálisan élvezhesd a sportolást, javasoljuk, hogy viselj sisakot, gerincvédőt és protektoros nadrágot!

  Képek

  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape
  Felnőtt snowboard, all mountain - Landscape

  Vélemények