Távcső vadászathoz 500-as, 10x42, vízhatlan, khaki

39 990 Ft

8600096

Csapatunk a távcsövet a természet megfigyeléséhez ajánlja, napkeltétől egészen napnyugtáig használható.

Az optikai minősége lehetővé teszi a megfigyelést és a vadászatot egészen napnyugtáig. Tízszeres nagyítással és kiváló képminőséggel, hogy minden részletet megfigyelhess az állatokon.

Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

Előnyök

Képminőség

Kiváló képminőség és széles látómező jellemzi, szürkületben is használható.

Víz- és porállóság

Vízálló tömítéssel rendelkezik, vízbe meríthető.

Súly

Könnyű és kompakt, bárhová magaddal viheted, 660 g.

Tartós használat

Puha talajra ejtve 1 méterig ütésálló. Karcálló lencsék.

Látómező

Széles látómezővel; 100-1000 m-es távolságig.

Nagyító hatás

A megfigyelt tárgyat 10x közelebbről láthatod.

Könnyű szállítás

Védőhuzattal és nyakpánttal együtt kapható.

Leírás

Jellemzők

Méretek:150x130x50mm
Kilépő pupilla: 4,2 mm
Fényerő: 17,6
Szürkületi érték: 20,5
Látómező: 100 m 1000 m-es távolság
A legközelebbi megfigyelhető pont: 5 m
Vízhatlan és nem párásodik: nitrogén töltet
Lencsekezelés: FMC (Full Multi coated)
Prizma : BaK4 Ezüst
ABS műanyag ház üvegszálas megerősítéssel

Képminőség #1

Amikor a fény áthalad a távcsövön, intenzitásának egy része elvész. Mindegyik lencse elnyeli a fény egy részét, néhány százalékát. 10 optikai lencse esetén ez a mennyiség már jelentős. Ezért minden lencsén kezelést kell alkalmazni, hogy csökkentsük az elnyelt fény mennyiségét. De mindegyik kezelésnek megvan az ára. Minél hatékonyabb a kezelés, annál drágább. A koncepció tehát egy megoldás a hatékonyság és az ár problémájára is.

Képminőség #2

A lencsék Bak4 tetőélprizmával rendelkeznek ezüsttükör és FMC bevonattal: Full multi-coated, minden felület többrétegű az optimális fényáteresztés érdekében.
Ez a 2 dolog együttesen lehetővé teszi a 78%-os fényáteresztést, valamint a nap folyamán a nagyon jó kontrasztot és színvisszaadást, valamint alkonyatkor a nagyon jó fényerőt. A prizma nagyon éles képet nyújt, hogy a részleteket is megfigyelhesd.

Víz- és porállóság

Nitrogénnel töltött, vízhatlan és páramentes. 1 méteres vízben 15 percig vízhatlan marad.

Fényerő és használat

Az 500-as 10x42 távcső tökéletesen alkalmas az állatok részletes megfigyeléséhez. Az optikai minősége lehetővé teszi a megfigyelést és a vadászatot egészen napnyugtáig. Tízszeres nagyítással és kiváló képminőséggel, hogy minden részletet megfigyelhess az állatokon. Vigyázz, hogy ne mozgasd, mert enyhe remegés lesz tapasztalható.

Kilépő pupilla

Az emberi pupilla átmérője változik; napközben 2 és 3 mm, szürkületkor 4 és 5 mm, sötétben 6 és 7 mm között. Ezért fontos olyan távcsövet választani, amelynek a kilépő pupillája teljesen fedi a pupilládat, hogy a teljes fényerőt kihasználhasd. A 10x42-es távcső kilépő pupillája 4,2 mm, tehát kiváló szürkületkor.

ÉLESSÉG BEÁLLÍTÁSA

Behajtható szemkagylói miatt szemüveggel is használható.
Ha szemüveg nélkül használod, a szemkagylókat elforgatva, teljesen húzd ki! Szemüveggel használva a szemkagylókat told a távcső testéhez!A középen található állítógyűrűt jobbra vagy balra forgatva tiszta és éles képet kaphatsz a megfigyelt tárgyról vagy állatról. Forgasd mindaddig, amíg teljesen éles képet nem kapsz!

A két szem képe közti eltérés korrigálása

A két szem képe közti eltérés korrigálásához:
Hunyd le a jobb szemedet és fókuszálj egy körülbelül 50 méter távolságra található tárgyra a középső állítógyűrűvel! Ha tisztán látod a tárgyat, hunyd le a másik szemedet, és ismételd meg a műveletet, de ezúttal a jobb szemkagylóhoz közeli gyűrűvel fókuszálj! A különbséget korrigáltad is. A későbbiekben ezt a gyűrűt többé nem kell állítanod.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Fém szerkezet 50% Akrilnitril-butadién-sztirol (ABS), 50% Ásványi üveg Külső burok 100% Polivinil-klorid (PVC) Hordtáska 80% Habosított EVA, 20% Polietilén-tereftalát (PET)

Képek

Távcső vadászathoz 500-as, 10x42, vízhatlan, khaki
Távcső vadászathoz 500-as, 10x42, vízhatlan, khaki
Távcső vadászathoz 500-as, 10x42, vízhatlan, khaki

Videók

Vélemények

Betöltés...