FOUGANZA

Kobak, állítható - 100-as

8 990 Ft
Ref. : 961392

Kezdő lovasoknak. Védi a fejet esés vagy ütés esetén.

Kezdő lovas vagy? Válaszd a 100-as kobakot, ami kényelmes és állítócsavarral könnyen beállítható. Ideális kezdő lovasoknak!

Szín: Fekete

 • XS/48-52cm undefined
 • S/52-55cm undefined
 • M/55-58cm undefined
 • L/58-61cm undefined

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Véd az ütődésektől

  Megfelel az EN1384:2017 szabványnak.

  Állítható

  A fejkerületre a tarkón elhelyezett állítócsavarral szabályozható.

  Kényelem

  Kényelmes szivacsos kobakbelső.

  Szellőzés

  Lovagolj mindig „hideg fejjel”: a héj optimális légcserét biztosít.

  Jó tartás

  Négypontos rögzítés, a kobak biztosan ül a fejen.

  Leírás

  Biztonsági szabvány:

  EN1384:2017 szabványnak megfelelő kobak.

  Méretek:

  XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm), L (58-61 cm).

  Kis súly:

  530 g az M-es méret (55-58 cm).

  Védelem:

  Most kezdesz lovagolni? A 100-as kobakot kezdő lovasok számára fejlesztettük ki! Kobakjainkat a tervezés során számos tesztnek vetjük alá, annak érdekében, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.
  MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI! AZ ESÉS SORÁN KELETKEZHETNEK ESETLEGESEN LÁTHATATLAN SÉRÜLÉSEK!

  Igazodik a testalkathoz:

  A kobak ne legyen túlságosan szoros és pontosan illeszkedjen a fejre. Állítócsavarral fejkerületre állítható. Négy méretben kapható: XS-től L-ig, 48-61. Javasolt több méretet felpróbálni a megfelelő kobak kiválasztásához. Gyorsan szabályozható, könnyen fejkerületre állítható.

  Kényelem:

  Fontos, hogy mindig jól érezd magad a felszerelésedben! A Fouganza termékmérnökei az állszíjat is szivaccsal látták el a maximális kényelemért. Szivacsos, kivehető kobakbélése mosógépben 30°C-on mosható. A szivacsos állszíjnak köszönhetően kényelmes, nem csípi be a bőrt.

  Tartás:

  A kobak akkor biztosít megfelelő védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre! Négypontos rögzítésének köszönhetően a kobak biztosan ül a fejen. Ha a megfelelő méretet választod, a kobak nem mozdul el. A kobak nem csúszik a szemedbe!

  Szellőzés:

  Lovaglás során az esetleges váratlan helyzetek kezeléséhez fontos, hogy minden esetben „hideg fejjel” reagálj: több, mint 50 szellőzőnyílás gondoskodik a megfelelő szellőzésről. Az élményekben gazdag lovagláshoz, a hőségtől védve!

  Design:

  A kezdők felszerelése legyen mindig elegáns. A számos szakághoz megfelelő kobak tervezői erre is gondoltak: a kobak különböző színekben kapható.

  Könnyen tisztítható:

  A kobak külső része ronggyal tisztítható.
  Oldószerek, vegyszerek csökkenthetik a kobak hatékonyságát. Textil táskában javasolt tárolni, szállítani, mely védi a szennyeződésektől, a karcolástól és a fénytől.

  A kobak beállítása:

  A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros. A kobak mérete akkor megfelelő, ha a kobak nem billen előre vagy hátra, sem oldalra.
  A kobak szíjának az áll alatt kell elhaladnia, mint egy állszíjnak, nem pedig az állon. A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros.

  Ütéselnyelés:

  A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.

  A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. A kobak által biztosított védelem függ a baleset körülményeitől. Viselése nem óvja meg minden esetben viselőjét a maradandó vagy halálos sérüléstől.

  Balesetvédelmi tanácsok:

  Alig várod, hogy kipróbáld az új kobakod? Biztonsági okokból, használat előtt, kérjük, olvasd el a használati útmutatót.
  Kizárólag lovagláshoz használható, motorsportokhoz, téli sportokhoz, repülős extrém sportokhoz nem megfelelő! Ha szeretnéd kipróbálni a bobot, a Formula 1-et vagy a sárkányrepülést, ez a kobak nem lesz megfelelő számodra! A fejmérethez illő, a fejen biztosan ülő kobakot válassz!

  Élettartam:

  Szereted az 100-as kobakodat? Sajnos örökké nem használható: a hatékony védelem érdekében minden esés után le kell cserélni a kobakot! Hiába tűnik épnek a kobak, az esés során keletkezhetnek esetlegesen láthatatlan sérülések. Legalább 5 évenként cseréld le a kobakot akkor is, ha nem érte nagyobb ütés!

  Az egyéni védőeszközök visszáru feltételei

  A kobak egyéni védőeszköz.

  Kérjük, győződj meg róla vásárlás előtt, hogy a számodra leginkább megfelelő modellt választottad (modell, méret, szín).

  Ellenkező esetben az alábbi feltételek mellett vesszük vissza: a terméket (vásárlói tájékoztatókkal) a vásárlást igazoló dokumentummal együtt; visszatérítjük az árát. Közösen: „Védjük a Földünket”.

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Héj/ betét 100% Akrilnitril-butadién-sztirol Elsődleges bélés 100% Polisztirol Pánt 100% Poliamid Csatok 100% Polioximetilén Hab 100% Poliuretán

  Tárolási tanácsok

  Sugárzó hőtől (pl.: fűtőtest, autó kalaptartója napos időben) tartsd távol: A polisztirén belső héj védőereje csökkenhet.

  Használatra vonatkozó korlátozások

  Lovagláshoz készült! MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI!

  Tesztek

  Független laboratóriumban vizsgálták az érvényben lévő előírásoknak megfelelően.

  Jóváhagyta

  N:2789 számú bejelentett szervezet, Pourquery Financier.

  Képek

  Kobak, állítható - 100-as
  Kobak, állítható - 100-as

  Vélemények

  Betöltés...