Kobak, állítható - 100-as

8 990 Ft

961392

Kezdő lovasoknak. Védi a fejet esés vagy ütés esetén.

Kezdő lovas vagy? Válaszd a 100-as kobakot, ami kényelmes és állítócsavarral könnyen beállítható. Ideális kezdő lovasoknak!

Szín:

Fekete

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Véd az ütődésektől

Megfelel az EN1384:2017 szabványnak.

Állítható

A fejkerületre a tarkón elhelyezett állítócsavarral szabályozható.

Kényelem

Kényelmes szivacsos kobakbelső.

Szellőzés

Lovagolj mindig „hideg fejjel”: a héj optimális légcserét biztosít.

Jó tartás

Négypontos rögzítés, a kobak biztosan ül a fejen.

Leírás

Biztonsági szabvány:

EN1384:2017 szabványnak megfelelő kobak.

Méretek:

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm), L (58-61 cm).

Kis súly:

530 g az M-es méret (55-58 cm).

Védelem:

Most kezdesz lovagolni? A 100-as kobakot kezdő lovasok számára fejlesztettük ki! Kobakjainkat a tervezés során számos tesztnek vetjük alá, annak érdekében, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.
MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI! AZ ESÉS SORÁN KELETKEZHETNEK ESETLEGESEN LÁTHATATLAN SÉRÜLÉSEK!

Igazodik a testalkathoz:

A kobak ne legyen túlságosan szoros és pontosan illeszkedjen a fejre. Állítócsavarral fejkerületre állítható. Négy méretben kapható: XS-től L-ig, 48-61. Javasolt több méretet felpróbálni a megfelelő kobak kiválasztásához. Gyorsan szabályozható, könnyen fejkerületre állítható.

Kényelem:

Fontos, hogy mindig jól érezd magad a felszerelésedben! A Fouganza termékmérnökei az állszíjat is szivaccsal látták el a maximális kényelemért. Szivacsos, kivehető kobakbélése mosógépben 30°C-on mosható. A szivacsos állszíjnak köszönhetően kényelmes, nem csípi be a bőrt.

Tartás:

A kobak akkor biztosít megfelelő védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre! Négypontos rögzítésének köszönhetően a kobak biztosan ül a fejen. Ha a megfelelő méretet választod, a kobak nem mozdul el. A kobak nem csúszik a szemedbe!

Szellőzés:

Lovaglás során az esetleges váratlan helyzetek kezeléséhez fontos, hogy minden esetben „hideg fejjel” reagálj: több, mint 50 szellőzőnyílás gondoskodik a megfelelő szellőzésről. Az élményekben gazdag lovagláshoz, a hőségtől védve!

Design:

A kezdők felszerelése legyen mindig elegáns. A számos szakághoz megfelelő kobak tervezői erre is gondoltak: a kobak különböző színekben kapható.

Könnyen tisztítható:

A kobak külső része ronggyal tisztítható.
Oldószerek, vegyszerek csökkenthetik a kobak hatékonyságát. Textil táskában javasolt tárolni, szállítani, mely védi a szennyeződésektől, a karcolástól és a fénytől.

A kobak beállítása:

A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros. A kobak mérete akkor megfelelő, ha a kobak nem billen előre vagy hátra, sem oldalra.
A kobak szíjának az áll alatt kell elhaladnia, mint egy állszíjnak, nem pedig az állon. A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros.

Ütéselnyelés:

A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.

A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. A kobak által biztosított védelem függ a baleset körülményeitől. Viselése nem óvja meg minden esetben viselőjét a maradandó vagy halálos sérüléstől.

Balesetvédelmi tanácsok:

Alig várod, hogy kipróbáld az új kobakod? Biztonsági okokból, használat előtt, kérjük, olvasd el a használati útmutatót.
Kizárólag lovagláshoz használható, motorsportokhoz, téli sportokhoz, repülős extrém sportokhoz nem megfelelő! Ha szeretnéd kipróbálni a bobot, a Formula 1-et vagy a sárkányrepülést, ez a kobak nem lesz megfelelő számodra! A fejmérethez illő, a fejen biztosan ülő kobakot válassz!

Élettartam:

Szereted az 100-as kobakodat? Sajnos örökké nem használható: a hatékony védelem érdekében minden esés után le kell cserélni a kobakot! Hiába tűnik épnek a kobak, az esés során keletkezhetnek esetlegesen láthatatlan sérülések. Legalább 5 évenként cseréld le a kobakot akkor is, ha nem érte nagyobb ütés!

Az egyéni védőeszközök visszáru feltételei

A kobak egyéni védőeszköz.

Kérjük, győződj meg róla vásárlás előtt, hogy a számodra leginkább megfelelő modellt választottad (modell, méret, szín).

Ellenkező esetben az alábbi feltételek mellett vesszük vissza: a terméket (vásárlói tájékoztatókkal) a vásárlást igazoló dokumentummal együtt; visszatérítjük az árát. Közösen: „Védjük a Földünket”.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Héj/ betét 100% Akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) Elsődleges bélés 100% Polisztirol (PS) Pánt 100% Poliamid Csatok 100% Polioximetilén (POM) Hab 100% Poliuretán

Tárolási tanácsok

Sugárzó hőtől (pl.: fűtőtest, autó kalaptartója napos időben) tartsd távol: A polisztirén belső héj védőereje csökkenhet.

Használatra vonatkozó korlátozások

Lovagláshoz készült! MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI!

Tesztek

Független laboratóriumban vizsgálták az érvényben lévő előírásoknak megfelelően.

Jóváhagyta

N:2789 számú bejelentett szervezet, Pourquery Financier.

Képek

Kobak, állítható - 100-as
Kobak, állítható - 100-as

Vélemények

Betöltés...