FOUGANZA

Kantár, bőr, orrszíjjal, nagyló és póni méret - 900-as

19 990 Ft
26 990 Ft -25%
*A leárazás kezdete: 2023. 11. 20.
Ref. : 8404822

Csökkenti a ló tarkójára nehezedő nyomást és maximális kényelmet nyújt.

Kényelmes kantárt keresel a lovadnak? Az anatómiai kialakítású tarkó- és orrszíj, a védőbetétek, az áll alatti rögzítés és a kantár révén jobban eloszlik a nyomás.

Szín: fekete

 • átlagos termet undefined
 • nagyló undefined

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Univerzális méretek

  Anatómiai tarkószíj: csökkenti a tarkóra, a fülekre nehezedő nyomást.

  Tartós használat

  Tartós bivaly- és borjúbőr: strapabíró

  Bőrbarát

  Szivacsos a dörzsölésnek kitett részeknél: tarkószíj, orrszíj, csatok.

  Leírás

  Design & kialakítás:

  A kantárt elsősorban úgy terveztük, hogy megfeleljen a ló anatómiájának, miközben elősegíti a ló dinamikus mozgását. Feszes és vékony kialakítás fehér hímzéssel. A 900-as anatómiai kialakítású kantár első változata világosbarna bőrből készült tengerészkék és sötétbarna színű béléssel.

  Anatómiai kialakítású, híd alakú tarkószíj:

  A tarkó nyomásnak kitett terület, általában a tarkószíj miatt vagy a tarkószíjhoz rögzített pofaszíj miatt, amin keresztül a lovas a kezével nyomást gyakorol. Ennek elkerülése végett olyan tarkószíjat dolgoztunk ki, amely szabaddá teszi a nyakszirti területet és a nyakcsigolyákat a híd alakú kialakításnak és a tarkó két oldalán lévő habszivacs bélésnek köszönhetően.

  Anatómiai kialakítású tarkó,- és homlokszíj:

  A tarkószíj alsó része előformázott, nem nyomja a fül mögötti érzékeny területet, idegeket, ezáltal a ló szája is laza. Hasonlóképpen, a homlokszíjat is ennek megfelelően terveztük: a tarkószíjtartóba belefűzött homlokszíj vékony és magasan helyezkedik el, csökkenti a tarkóra és a halántékra nehezedő nyomást.

  Anatómiai kialakítású pofaszíj:

  A két pofaszíj oldalsó bújtatóval van az orrszíjhoz illesztve, ezzel nem csak a lovas kezével a zablán keresztül gyakorolt és a tarkóra nehezedő nyomást csökkenti, hanem az orrszíj által kifejtett nyomást is.

  Anatómiai kialakítású orrszíj:

  A két D-alakú gyűrű révén a széles, szivacs orrszíj alátét kényelmesen beállítható a ló fejformájának megfelelően.

  Állszíj kialakítása:

  A szokásos torokszíj helyett egy olyan állszíjat fejlesztettünk ki, mellyel a pofaszíjak és az orrszíj pontosan a ló fejéhez igazíthatók. Lazán rögzíthető, a pofaszíj lecsatolható, a zabla kivehető, nem korlátozza a ló látómezejét.

  Nem irritál:

  A legnagyobb nyomásnak kitett területeket puha szivacsos béléssel láttuk el, hogy kényelmesebb legyen a lónak. Vékony szivaccsal bélelt a tarkószíj - különösen ügyelve a nyakrészre - , a homlokszíj és az orrszíj. A nyomásnak kitett helyeken a csatoknál a kantár párnázott, a ló bőrét nem dörzsöli ki, nem irritálja.

  Szárak:

  A kantár szár nélkül kapható. Kifejezetten ehhez a kantárhoz kifejlesztett 900-as grip kantárszár kapható áruházainkban vagy rendelhető az interneten. A kantár és a kantárszár kidolgozása megegyezik, ugyanolyan színű bőrből készültek.

  Méret:

  Az 900-as kantár 2 méretben kapható: COB és FULL. COB méret: kisebb fejű lovakhoz, nagyobb és szélesebb fejű D kategóriás pónikhoz. FULL méret: legtöbb nyerges lóhoz.Mérete inkább szélesebb, sokféleképpen beállítható, ideális közepes és nagyobb méretű lovakhoz.

  Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a kantár megfelelő-e?

  Néhány egyszerű mozdulattal ellenőrizhető a kantár beállítása. Egy ujjnyi távolságnak kell lennie a ló homloka és a homlokszíj között, hogy ne legyen túl szoros, ne gyakoroljon nyomást a fent említett érzékeny területekre. Szintén egy ujjnyi távolságnak kell lennie a tarkószíj és a fül hátsó része között, hogy ne nyomja a fület. Az első használat alkalmával ellenőrizd, hogy nem alakult-e ki bőrirritáció a ló fején!

  A jól beállított orrszíj:

  Az orrszíj beállítása jelentősen befolyásolja a ló lazítottságát. Javasoljuk, hogy egy ujjnyi távolság legyen a ló homloka és az orrszíj között, és 2 ujjnyi távolság az orrszíj és az apofízis között. Ha nem vagy biztos a beállításban, kérj tanácsot szakembertől!

  Tanácsok tisztításhoz:

  A kantár megóvása érdekében, javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg nyeregszappanal és langyos vizes nedves szivaccsal. Majd hidratáld bőrápoló zsírral, amihez használj sima rongyot vagy speciális bőr törlőkendőt. Ha úgy érzed, hogy a bőr száraz és durva tapintású, használj bőrápoló tejet, mely mélyen táplálja a bőrt.

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Fő anyag 100% Bőr - Szarvasmarha Bélés 100% Bőr - Szarvasmarha

  Karbantartási tanácsok

  Kézzel mosandó

  Nem fehéríthető

  Szárítógépben nem szárítható

  Nem vasalható

  Nem vegytisztítható

  Vélemények