FOUGANZA

Kantár, bőr, orrszíj díszvarrással, nagyló és póni méret - 580-as

19 990 Ft
Ref. : 8395101

Tiszta bőrből készült kantár, mely anatómiailag tökéletesen illeszkedik. Kényelem és esztétika!

Orrszíjas kantárt keresel a lovadnak? Az előformázott tarkószíj és a V-alakú homlokszíj anatómiai kialakítású, esztétikus stílusával kihangsúlyozza a ló fejét.

Szín: fekete

 • átlagos termet undefined
 • nagyló undefined

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Univerzális méretek

  Előformázott tarkószíj a fülek mögött, V-alakú homlokszíj a nagyobb kényelemért.

  Tartós használat

  Tartós bivaly- és borjúbőr: strapabíró

  Bőrbarát

  Megerősített a dörzsölésnek kitett részeknél: tarkószíj, orrszíj, csatok.

  Leírás

  Design & kialakítás:

  Ötvözi a kényelmet, a stílust és a hagyományt, kialakítása megfelel a ló igényeinek. Kifinomult és praktikus 580-as kantárválaszték, mely kitűnően illeszkedik a lóra. Tiszta bőrből készült kantár, elegáns stílusa kihangsúlyozza a ló fejét. Az 580-as kantár 3 változatban kapható: hímzett bőr, bőr glossy szegéllyel, strasszos széles orrszíjjal.

  Anatómiai kialakítás: tarkó,- és homlokszíj

  A tarkószíj alsó része előformázott, nem nyomja a fül mögötti érzékeny területet, idegeket, ezáltal a ló szája is laza. Hasonlóképpen, a homlokszíjat is ennek megfelelően terveztük: a tarkószíjtartóba belefűzött homlokszíj vékony és magasan helyezkedik el, csökkenti a tarkóra és a halántékra nehezedő nyomást.

  Nem irritál:

  A legnagyobb nyomásnak kitett területeket puha szivacsos béléssel láttuk el, hogy kényelmesebb legyen a lónak. Vékony szivaccsal bélelt a tarkószíj - különösen ügyelve a nyakrészre - , a homlokszíj és az orrszíj.

  Szárak:

  A kantárt kifejezetten az 580-as nagy gumipöttyös szárakhoz terveztük. A kantár és a kantárszár kidolgozása megegyezik, ugyanolyan színű bőrből készültek. Ha kisebb pöttyös vagy vékonyabb és rugalmasabb kantárszárat keresel, akkor a 900-as modellt ajánljuk, mely az 580-as kantárral szintén kompatibilis. A kantár szárak nélkül kapható.

  Méret:

  2 méretben kapható: COB és FULL. COB méret: kisebb fejű lovakhoz és D kategóriás pónikhoz. FULL méret: legtöbb nyerges lóhoz.Mérete inkább szélesebb, sokféleképpen beállítható, ideális közepes és nagyobb méretű lovakhoz. Az 580-as hímzett barna kantár PS méretben is kapható, B, C és D kategóriás pónikhoz.

  Beállítás:

  Az orrszíj csatja pergős, könnyen állítható. A torokszíj egy csattal a karabinerhez rögzíthető!

  Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a kantár megfelelő-e?

  Néhány egyszerű mozdulattal ellenőrizhető a kantár beállítása. Egy ujjnyi távolságnak kell lennie a ló homloka és a homlokszíj között, hogy ne legyen túl szoros, ne gyakoroljon nyomást a fent említett érzékeny területekre. Szintén egy ujjnyi távolságnak kell lennie a tarkószíj és a fül hátsó része között, hogy ne nyomja a fület. Az első használat alkalmával ellenőrizd, hogy nem alakult-e ki bőrirritáció a ló fején!

  A jól beállított orrszíj:

  Az orrszíj beállítása jelentősen befolyásolja a ló elengedettségét. Javasoljuk, hogy egy ujjnyi távolság legyen a ló homloka és az orrszíj között, és 2 ujjnyi távolság az orrszíj és az apofízis között. Ha nem vagy biztos a beállításban, kérj tanácsot szakembertől!A kisorrszíj használata nem mindig szükséges, az adott lótól függ.Az 580-ast könnyen le lehet venni, talpalló nélkül!

  Tanácsok tisztításhoz:

  A kantár megóvása érdekében, javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg nyeregszappanal és langyos vizes nedves szivaccsal. Majd hidratáld bőrápoló zsírral, amihez használj sima rongyot vagy speciális bőr törlőkendőt. Ha úgy érzed, hogy a bőr száraz és durva tapintású, használj bőrápoló tejet, mely mélyen táplálja a bőrt.

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Fő anyag 100% Bőr - Szarvasmarha Bélés 100% Bőr - Szarvasmarha Csatok 100% Rozsdamentes acél

  Tárolási tanácsok

  Lehetőség szerint száraz, szellős, hűvös helyen tárolandó!

  Karbantartási tanácsok

  Nem mosható

  Nem fehéríthető

  Szárítógépben nem szárítható

  Nem vasalható

  Nem vegytisztítható

  Képek

  Kantár, bőr, orrszíj díszvarrással, nagyló és póni méret - 580-as

  Vélemények