Gyerek túra hótaposó, vízhatlan, cipzáras, 30-38-as méret - SH500

14 990 Ft

960736

Tervezőink gyerekeknek készítették ezt a hótaposót, rendszeres túrázáshoz, mély vagy letaposott hóban.

Hőtartó és a teljes hosszán vízhatlan cipő, amely kiváló védelmet és hatékony hőszigetelést biztosít. Oldalsó cipzárjának köszönhetően könnyű belebújni.

Szín:

Szürkéskék

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Meleg

Komforthőmérséklet: -7 °C Minimum hőmérséklet: -18 °C

Vízhatlanság

Vízhatlan és légáteresztő membrán: szárazon tartja a lábat.

Tapadás

SNOWCONTACT technológia a megfelelő tapadásért: a talp anyaga és mintázata.

Könnyű nyithatóság / zárhatóság

Oldalsó cipzárjának köszönhetően könnyű belebújni.

Tapadás

Kiváló tapadás havon a talp 4 mm-es barázdáinak köszönhetően.

Jól tart

Füzője jól meghúzható azt optimális tartás érdekében.

Leírás

Biztos, hogy a hótaposó elég meleg téli túrázáshoz?

Termikus laboratóriumban végzett összehasonlító vizsgálatot végeztünk, gyaloglás közben gyenge szélben (5 km/h). Így mérjük a cipőink hőellenállását. Mindenki különböző mértékben érzékeny a hidegre.Komforthőmérséklet: enyhén érzi a hideget és a felhasználók 70%-a elfogadhatónak tartja a hőérzetet a lábfejen.
Minimum használati hőmérséklet: nagyon hidegnek érzi és a felhasználók 10%-a tartja elfogadhatónak a hőérzetet a lábfejen.

Hogyan véd a hótaposó a külső hatásoktól?

A hótaposó vízhatlan és légáteresztő membránnal rendelkezik. A membrán egy nagyon vékony anyag (5 - 25 mikrométer), amelyet egy anyag belső felére ragasztanak, ez meggátolja a víz beszivárgását és segíti a nedvesség elvezetését.

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a hótaposó 100%-ban vízhatlan?

A hótaposót félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 8 km gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 16 km gyaloglás). Ez a modell 4000 hajlításig (kb. 8 km gyaloglás) vízhatlan.

Mi a különbség a tapadás és a kapaszkodás között?

A tapadás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A hótaposó barázdái 4 mm mélyek. A kapaszkodás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A tapadás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a hótaposó hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
A kapaszkodásnak köszönhetően a hótaposó nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

A hótaposó rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjútartalmú) zoknit!
Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!

Hogyan őrizzem meg a hótaposó technikai tulajdonságait?

Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

Súly

30 : 0.59 kg
31 : 0.62 kg
32 : 0.65 kg
33 : 0.68 kg
34 : 0.71 kg
35 : 0.745 kg
36 : 0.77 kg
37 : 0.8 kg
38 : 0.83 kg

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Felsőrész 75% Poliamid, 25% Poliuretán Belső rész 79% Polietilén-tereftalát (PET), 15% Akril, 6% Poliuretán Alsó rész 100% Gumi

Tárolási tanácsok

Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold! Mosógépben NEM mosható, tisztítása nedves szivaccsal ajánlott!

Karbantartási tanácsok

Használat után tiszta vízben öblítsd!. Száraz, levegős helyen szárítsd!.

Képek

Gyerek túra hótaposó, vízhatlan, cipzáras, 30-38-as méret - SH500
Gyerek túra hótaposó, vízhatlan, cipzáras, 30-38-as méret - SH500
Gyerek túra hótaposó, vízhatlan, cipzáras, 30-38-as méret - SH500
Gyerek túra hótaposó, vízhatlan, cipzáras, 30-38-as méret - SH500

Vélemények

Betöltés...