ARTENGO

Felnőtt teniszütő TR960 CONTROL Tour 16x19, húrozás nélkül, szürke

44 990 Ft
Ref. : 8646290

Haladó szintű teniszezők számára terveztük ezt a jól irányítható és pontos ütőt. Húrozás nélkül kapható.

A TR960 CONTROL Pro az a teniszütő, amely kiváló labdakontrollt és nagymértékű stabilitást biztosít az ütéseknél. Húrképlet: 16x19. Húr nélkül kapható.

Szín: Fekete / Sötétszürke

 • GRIP 2 undefined
 • GRIP 3 undefined
 • GRIP 4 undefined

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Irányíthatóság

  Rugalmas, vékony profilú ütő, 630 cm²-es ütőfelülettel.

  Stabilitás

  285-ös inerciaértéke garantálja a kiváló stabilitást az ütéseknél.

  Könnyű kezelés

  A nyélnehéz kialakításnak köszönhetően jól kezelhető.

  Teljesítmény

  16x19-es húrképlet az erőteljesebb ütésekhez (a 18x20-as kialakításhoz képest).

  Leírás

  Súly (húrozás nélkül)

  305 gramm

  Súly: A súlyt grammban mérik. Az egyensúlyhoz és a hosszúsághoz hasonlóan a súly is befolyásolja az ütő tehetetlenségét (inerciáját), ezért annak irányítását, stabilitását és képességét, hogy energiát továbbítson a labdába (erő). Minél nehezebb az ütő, annál inkább képes az energiatovábbításra, de annál kevésbé valószínű, hogy jól irányítható. Minél könnyebb, annál egyszerűbben irányítható, de kevesebb energiát ad át a labdának.

  Egyensúly (húrozás nélkül)

  31,5 cm

  Egyensúly: Ez az ütő egyensúlyi pontja, amelyet cm-ben mérünk az ütő markolatának talpától. Minél nagyobb ez az érték (fejnehéz), annál erősebb és stabilabb az ütő az ütéseknél, de kevésbé irányítható. Ezzel ellentétben, minél kisebb az érték (nyélnehéz), annál kezelhetőbb, de kevésbé erőteljes és stabil az ütés pillanatában.

  Ütőfelület:

  630 cm²

  Húrfelület mérete: Ez az ütőfelület mérete cm²-ben megadva. Befolyással bír az ütő toleranciájára és erejére. Minél nagyobb az ütőfelület, annál erősebb és toleránsabb az ütő, de kevésbé érezhető a labda irányíthatósága. Ezzel ellentétben minél kisebb az ütőfelület, annál jobban érezhető az irányítás, de az ütő nem lesz olyan erőteljes és toleráns.

  RA

  65 Ra

  Ra : Az ütő merevségét jelöli, vagyis milyen mértékben deformálódik az ütés pillanatában. Minél merevebb az ütő (vagyis minél magasabb az Ra érték), annál kevésbé deformálódik az ütéseknél. Az ütés során minimális az energiaveszteség, a húrok által a labdába továbbítja. Így általánosan elmondhatjuk, minél merevebb egy ütő, annál erőteljesebb.

  Inercia (húrozás nélkül)

  SW = 285

  Inercia (Swingweight angolul) : Mindenekelőtt az ütő kezelhetőségét jellemzi, valamint a képességét az energiatovábbításra a labdába (erő). Minél magasabb az ütő inerciaértéke, annál erősebb, de kevésbé kezelhető. Minél alacsonyabb az inerciaérték, az ütő annál egyszerűbben irányítható, de nem olyan erőteljes. Ez nagyrészt az ütő súlyának, egyensúlyának és hosszának az eredménye.

  Húrképlet

  16 x 19

  Húrképlet: a függőleges és a vízszintes húrok száma. Minél több húrral rendelkezik az ütő, annál "zártabb", minél kevesebbel rendelkezik, annál "nyitottabb". Minél zártabb a húrozás, annál jobb labdakontrollt biztosít, de annál kevésbé érezhető az ütőerő és a pörgetés. Ezzel ellentétben minél nyitottabb a húrozás, annál jobb ütőerőt és pörgetést tesz lehetővé, de kevésbé érezhető a labdakontroll.

  Hossz

  68,5 cm

  Hossz: Az ütő hossza a markolat aljától az ütőkeret tetejéig cm-ben mérve. Minél hosszabb az ütő, annál erőteljesebbnek érződik, de kevésbé irányítható. Viszont, minél rövidebb, annál egyszerűbb kezelni, de kevésbé érezzük erőteljesnek.

  Profil

  Szögletes keresztmetszet:
  22 mm/22 mm/22 mm

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Keret 55% Szénrost, 45% Epoxi gyantával Markolat 70% Acél, 30% Poliuretán Markolat 100% Poliuretán Húrvezető 100% Poliamid Húr 100% Poliészter Nyélzáró kupak 100% Poliamid

  Tárolási tanácsok

  Óvd az ütőt a nagy hőingadozástól!

  Tesztek

  Mérnökeink, technikai partnereink és leszerződött sportegyesületeink több száz órán át tesztelték az ütőt.

  Képek

  Felnőtt teniszütő TR960 CONTROL Tour 16x19, húrozás nélkül, szürke
  Felnőtt teniszütő TR960 CONTROL Tour 16x19, húrozás nélkül, szürke
  Felnőtt teniszütő TR960 CONTROL Tour 16x19, húrozás nélkül, szürke
  Felnőtt teniszütő TR960 CONTROL Tour 16x19, húrozás nélkül, szürke
  Felnőtt teniszütő TR960 CONTROL Tour 16x19, húrozás nélkül, szürke

  Videók

  Vélemények