PET palack mentes lett a Decathlon!
október elsejétől áruházainkban nem forgalmazunk több PET palackos terméket

Miért vezetjük ki a PET palackokat?

A környezetnek nem fog hiányozni!

Magyarországon évente kb. 2 milliárd darab egyszer használatos műanyagot használunk el, melyhez a Decathlon 2022 első felében, majdnem 400 000 darab PET palackkal járult hozzá! A Decathlon United egyre könyezettudatosabb eljárásokkal igyekszik gyártani a termékeit, legyen szó újrahasznosított anyagok felhasználásáról vagy új festési eljárásról. A közeljövőben teljes mértékben szeretné elengedni az egyszer használatos műanyagok alkalmazását. Ennek tükrében a Decathlon Magyarország, úgy döntött, hogy 2022. október 1-től végleg felhagy a PET palackos termékek árusításával, hiszen....A környezetnek nem fog hiányozni!

A környezetnek nem fog hiányozni!

PET palack helyett?

Számos módja van a palackozott üdítők helyettesítésének, mutatjuk!

Hogyan hasznosítjuk újra a műanyagokat?

Újrahasznosított műanyag

Megnézem

Újrahasznosított poliészter

Megnézem

Inspirációk

Fenntartható folyadékpótlás?

Kulacs, minél fenntarthatóbb módon: ez az, amin a Quechua márka már a kezdetektől fogva dolgozik. Hiszen olyan ikonikus termékről van szó, amely szinte minden túrázó táskájában ott lapul, és amely nagy hatással van a környezetre. Több, mint 20 éve dolgoznak azon, hogyan ötvözzék jobban a termékelőnyöket: a kis súlyt, a tartósságot és a környezettudatosságot, mind a normál, mind a hőszigetelt palackok esetében. Nyerj betekintést egy olyan történetbe, amely a mai napig tart, és a jövőben folytatódni és fejlődni fog!

Tovább olvasok

Hogyan lesz a palackból pulóver?

A polár pulcsi szuper kényelmes – nekünk. Vajon megoldható-e, hogy a gyártási folyamata is kényelmesebb legyen – a környezetünk számára? A Quechua 2010 óta erre törekszik! Hogyan készülhet kényelmes túrapulóver újrahasznosított műanyag palackokból? Tudj meg többet a folyamatról!

Tovább olvasok