Elektromos kerékpár

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
media description
Rockrider ST100 MTB Legnépszerűbb bringánk, 3 színben, 15.000 Ft kedvezménnyel!
Árcsökkentés
999 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 1 099 990 Ft
ROCKRIDER

Elektromos MTB kerékpár, 29" - E-ST 700

Árcsökkentés
599 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 649 990 Ft
ELOPS

Elektromos városi kerékpár - LD 500E

Árcsökkentés
599 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 679 990 Ft
ROCKRIDER

Elektromos MTB kerékpár, 27,5" - E-ST 500

(7)
Árcsökkentés
319 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 379 990 Ft
BTWIN

Összecsukható elektromos kerékpár - E FOLD 100

Kifutó
549 990 Ft -21%
429 990 Ft
*2023. 09. 29.-től, a készlet erejéig
RIVERSIDE

Elektromos túrakerékpár - Riverside 520 E

(3)
1 899 000 Ft
TERN

Elektromos kerékpár NBD S5i

Forgalmazza és szállítja Tern Hungary

1 799 000 Ft
TERN

Elektromos teherkerékpár HSD S8i

Forgalmazza és szállítja Tern Hungary

1 499 000 Ft
TERN

Tern HSD P9 elektromos kompakt cargo kerékpár

Forgalmazza és szállítja Tern Hungary

504 840 Ft -19%
407 680 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 10. 02.-2023. 10. 31., vagy a készlet erejéig
FLEBI

Összecsukható elektromos kerékpár Supra 3.0 lite piros

Forgalmazza és szállítja FLEBI

Árcsökkentés
599 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 649 990 Ft
ELOPS

Elektromos városi kerékpár, alacsony vázas - LD 500E

Kifutó
699 990 Ft -7%
649 990 Ft
*2023. 05. 31.-től, a készlet erejéig
ROCKRIDER

Női elektromos MTB kerékpár, 27,5" - E-ST 520

(1)
Kifutó
429 990 Ft -6%
399 990 Ft
*2023. 09. 12.-től, a készlet erejéig
RIVERSIDE

Elektromos túrakerékpár Original 920 E

(56)
Árcsökkentés
439 990 Ft
Csökkentett ár Eredeti ár: 469 990 Ft
BTWIN

Összecsukható elektromos kerékpár - E FOLD 500

(8)
1 599 000 Ft
TERN

Elektromos összecsukható kerékpár Vektron S10

Forgalmazza és szállítja Tern Hungary

2 199 000 Ft
TERN

Elektromos teherkerékpár GSD S10

Forgalmazza és szállítja Tern Hungary

1 599 000 Ft
TERN

Elektromos kerékpár NBD P8i

Forgalmazza és szállítja Tern Hungary

660 300 Ft -14%
563 140 Ft
*Promóció időtartama: 2023. 10. 02.-2023. 10. 31., vagy a készlet erejéig
FLEBI

Összecsukható elektromos kerékpár Eolo black lime

Forgalmazza és szállítja FLEBI

Kifutó
479 990 Ft -10%
429 990 Ft
*2023. 09. 29.-től, a készlet erejéig
RIVERSIDE

Elektromos kerékpár - Riverside 500E

(45)
Kifutó
699 990 Ft -7%
649 990 Ft
*2023. 04. 25.-től, a készlet erejéig
ROCKRIDER

Elektromos MTB kerékpár, 27,5" - E-ST 520

(57)
2 379 990 Ft
GIANT

29" MTB e-bike Giant Trance X Advanced E+ 2

Forgalmazza és szállítja Berguson kerékpár

4.1/5 értékelés 536 áruházban és online leadott véleményből

Elektromos kerékpár

ELEKTROMOS KERÉKPÁROK A DECATHLON KÍNÁLATÁBAN

A Decathlon kínálatában pedelec rendszerű, azaz elektromos rásegítésű kerékpárokat találsz. Ez azt jelenti, hogy az elektromos bicikli elektromotorja csak pedálozás közben ad le nyomatékot, tehát ahhoz, hogy haladj, tekerned kell. Az elektromos rásegítés óriási segítséget jelent hosszabb távokon, illetve emelkedőkön is, miközben a kíméletes testmozgás is biztosított.Az elektromos kerékpár időseknek vagy alacsonyabb edzettségűeknek különösen ajánlott, de ideális választást jelent a mindennapi munkába járáshoz, hosszabb túrákhoz, vagy akár a hegyek leküzdéséhez is.

AZ ELEKTROMOS BICIKLIK FAJTÁI

Ahogyan a hagyományos bringák esetében, az elektromos biciklik között is nagy különbségek lehetnek. Tervezőink városi használatra, túrázáshoz, hegyi kerékpározáshoz, sőt teherszállításhoz is terveztek elektromos kerékpárt, és természetesen a hölgyekre is gondoltak. Ismerd meg az elektromos bringák fajtáit és válaszd ki a céljaidhoz legjobban illeszkedőt!

Elektromos városi kerékpárok

Az elektromos városi kerékpár tökéletes választás munkába járáshoz, akár hosszabb távot is kényelmesen, különösebb erőfeszítés nélkül lehet megtenni vele. A kényelmes napi használatot segíti a speciális vázgeometria, amelynek köszönhetően egyenesebb háttartással lehet tekerni. Azzal viszont számolni kell, hogy ezek a modellek aszfalton történő használatra lettek tervezve, földútra vagy terepre nem alkalmasak.A Decathlon kínálatában található Elops városi elektromos biciklik csomagtartóval, fékkel és LED világítással vannak felszerelve, valamint esőben is használhatóak. Így minden adott ahhoz, hogy az év legnagyobb részében búcsút mondj a tömegközlekedésnek és a dugóknak!

Elektromos túrakerékpár

Az elektromos túrakerékpár vagy más néven elektromos trekking kerékpár átmenetet jelent az országúti- és a hegyi kerékpárok között. Legyen az aszfalt, földút, vagy könnyű erdei út, ezzel a kerékpárral jól boldogulsz majd. A Decathlon Riverside márkájú túrakerékpárjai hosszú utakra alkalmas kényelmes nyereggel vannak felszerelve. A jól átgondolt vázgeometriának köszönhetően pedig a hátad sem fárad majd el kirándulás közben.

Elektromos mountain bike

Az elektromos hegyikerékpárok kifejezetten nehéz terepre, hegyi használatra lettek kifejlesztve. Ennek megfelelően ezek a kerékpárok különösen strapabíró anyagokból és alkatrészekből készülnek. A Decathlon kínálatában elérhető Rockrider elektromos mountain bike-ok között a kezdők, középhaladók és a haladók is megtalálhatják a számukra megfelelő biciklit.

Elektromos összecsukható kerékpárok

A Btwin összecsukható elektromos biciklik rendkívül helytakarékosak, így remek megoldást jelenteknek a kisebb lakásokba, vagy a csomagtartóban történő szállításra. Hogy a kerékpár szállítás közben ne sérüljön, praktikus szállítóhuzatot is terveztünk hozzájuk.

Elektromos teherbicikli, azaz e-cargo bike

Az elektromos teherbiciklik speciális kialakításuk miatt viszonylag nagy súlyt képesek szállítani. Alkalmasak teherszállításra, de akár személyszállításra is: a bringa hátsó részén kényelmesen elfér két gyermek, vagy akár a teljes bevásárlás.

Női elektromos kerékpárok

A hölgyek eltérő anatómiai adottságokkal rendelkeznek, ezért a női elektromos kerékpárokat megemelt üléspozícióval, speciális kialakítású nyereggel, és eltérő vázgeometriával tervezzük. Bizonyos modelleken pedig további, a hölgyek kényelmét szolgáló változtatások is megtalálhatóak, például közelebbre került a fékkar vagy állítható a villa.

HOGYAN VÁLASZD KI A SZÁMODRA LEGJOBB ELEKTROMOS BICIKLIT?

“Milyen elektromos kerékpárt vegyek?” A válasz igen összetett. Ahhoz, hogy a számodra legjobb elektromos kerékpárt válaszd, jónéhány tényezőt figyelembe kell venned. Hogy segítsünk a választásban, összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

Akkumulátor kapacitás és hatótávolság

Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb távolság megtételére alkalmas az elektromos bicikli. Az egyes modellek leírásánál mindig feltüntetjük a hatótávot is, azonban fontos tudnod, hogy ez egy elméleti szám, a valós hatótávot több tényező is befolyásolja:
  • A kerékpárt használó személy és a csomagok összsúlya
  • Az elektromos rásegítés erőssége
  • Menetsebesség
  • Szintemelkedés
  • Útburkolat minősége
  • Külső hőmérséklet - az alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a hatótávot

Az elektromos kerékpár motorjának nyomatéka

Minél nagyobb az elektromos bicikli elektromotorjának nyomatéka, annál jobban fog teljesíteni az emelkedőkön. A városi elektromos kerékpárok esetében elegendő a kisebb elektromotor, míg az elektromos mountain bike-ok esetén már jóval erősebb elektromotorra van szükség.

Elektromos meghajtás helye

Az aszfaltozott közutakra és enyhébb terepre tervezett elektromos biciklik esetén jó megoldást jelent a kedvezőbb árú hátsó kerékbe elhelyezett elektromos rásegítés. Ennek hátránya, hogy a bicikli hátul nehezebb, tehát a súlyeloszlás kevésbé egyenletes. A maximális egyensúly és irányíthatóság érdekében a komolyabb terepre tervezett elektromos bringákon középen a vázon helyezkedik el az elektromos rásegítés. Így sokkal jobb az egyensúlyérzet és az irányíthatóság. A technológia hátránya a magasabb ár.

Pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros elektromos kerékpárt válassz?

A pedálszenzoros pedelec elektromos kerékpárok működésének lényege, hogy a szenzor a pedál fordulatát figyeli, és amint észleli, hogy elkezdődött a tekerés, bekapcsolódik az elektromos rásegítés. A technológia ára kedvezőbb, ugyanakkor a hatótáv kisebb és van egy kis várakozási idő a tekerés elkezdése és a rásegítés beindulása között. Azokon az elektromos bicikliken, ahol az elektromos meghajtás az első vagy a hátsó keréken van elhelyezve, pedálszenzor található.Modernebb, ugyanakkor költségesebb megoldás a nyomatékszenzor, amely a pedálra kifejtett nyomatékot figyeli. Előnye, hogy már az indulás pillanatában elindul az elektromos rásegítés és a működés is lényegesen finomabb az előzőhöz képest. A nyomatékszenzoros elektromos kerékpárokon az elektromos meghajtás mindig középen, a vázon helyezkedik el.

Választható üzemmódok

Az elektromos rásegítés szükség esetén teljesen kikapcsolható, ilyenkor a bicikli a hagyományos módon működik. Bizonyos modellek esetében arra is van lehetőség, hogy a különböző üzemmódokban szabályozd a rásegítés mértékét. Így a motor csak akkor fejti ki teljes nyomatékát, amikor tényleg szükség van rá, ami pozitívan befolyásolja a hatótávot.

Teherbírás

A számodra megfelelő modell kiválasztásánál mindig vedd figyelembe a feltüntetett teherbírást! A megengedettnél nagyobb testsúly esetén ugyanis mind a hatótáv, mind az elektromos bicikli élettartama jelentősen csökken.

TANÁCSOK AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁR HASZNÁLATÁHOZ

Az elektromos kerékpárok esetén a rendszeres karbantartás még fontosabb, mint hagyományos rokonaik esetében. Mire kell figyelned?
  • Rendszeresen ellenőrizd a gumiabroncsok légnyomását! Akár hetente 1 bart is csökkenhet a nyomás, ami jelentősen ronthatja a hatótávot!
  • Az akkumulátorokat kizárólag a gyári töltővel használd!
  • Ha hosszú ideig nem használod az elektromos biciklit, vedd ki az akkumulátort és tárold feltöltve! 3 havonta mindig töltsd fel újra az akkumulátort!
  • Az akkumulátor tárolásánál figyelj a hideg és nedvesség elleni védelemre!

VÁSÁRLÁS

Ha nem vagy biztos benne, hogy számodra melyik elektromos kerékpár lenne a legmegfelelőbb, látogass el a hozzád legközelebb található Decathlon áruházba, és kérd ki bátran munkatársaink tanácsát! Ha pedig kiválasztottad a számodra ár/érték alapján legjobb elektromos biciklit, akkor megrendelheted online is áruházi átvétellel vagy házhozszállítással, de természetesen a helyszínen is megvásárolhatod - ahogy számodra a legkényelmesebb.

Ajándékozd a sport örömét!