Távcső vadászathoz 100-as, 10x50, Porro prizma, fekete

21 990 Ft
8542632

10x50-es távcső az állatvilág megfigyeléséhez sötétedésig. Könnyű, kényelmesen magaddal viheted.

Egyszerűen használható és szállítható távcső, akár sötétedésig használható. Ideálisak a növény- és állatvilág megfigyeléséhez a széles látómezőnek köszönhetően. Esős időben nem használható.

Méret:

Méretválasztó
10X50
Online készlet
Elérhető
Áruházi készlet

Termékelőnyök

Képminőség

Még a távoli állatok is tökéletesen láthatóak vele szürkületig.

Súly

840 g.

Látómező

Széles látómezővel, 107 m 1000 méteren.

Nagyító hatás

A megfigyelt célt 10x közelebbről láthatod.

Könnyű szállítás

Védőhuzattal és nyakpánttal együtt kapható.

Hasonló termékek

Technikai információ

Jellemzők

Méretek:200x170x65mm
Kilépő pupilla: 5 mm
Fényerő: 25
Szürkületi érték: 22,36
Látómező: 107-1000 m-es távolság
A legközelebbi megfigyelhető pont: 5 m
Vízhatlanság és páramentesség: NEM VÍZHATLAN
Lencse kezelése: MC (Multi coated)
Prizma: PORRO BK7
Üvegszállal megerősített ABS műanyag ház.

Képminőség #1

Amikor a fény áthalad a távcsövön, intenzitásának egy része elvész. Mindegyik lencse elnyeli a fény egy részét, néhány százalékát. Több optikai lencse esetén ez a mennyiség már jelentős. Ezért minden lencsén kezelést kell alkalmazni, hogy csökkentsük az elnyelt fény mennyiségét. De mindegyik kezelésnek megvan az ára. Minél hatékonyabb a kezelés, annál drágább. A koncepció tehát egy megoldás a hatékonyság és az ár problémájára is.

Képminőség #2

A lencsék BK7 porro prizmával rendelkeznek és MC kezeléssel ellátott lencsékkel: multi-coated, egy vagy több felület többrétegű az optimális fényáteresztés érdekében.
Ez a 2 dolog együttesen lehetővé teszi a 70%-os fényáteresztést, valamint a nap folyamán a nagyon jó kontrasztot és színvisszaadást, valamint alkonyatkor a nagyon jó fényerőt.

Fényáteresztés és használat

Alkalmankénti használathoz kiváló porro prizmás 10x50-es távcső, amely kellően széles látómezővel rendelkezik nappali megfigyeléshez és jó fényáteresztést biztosít szürkületkor. Bármikor és bármilyen állatot megfigyelhetsz. Ügyelj az időjárásra, mivel a távcső nem vízhatlan.

Kilépő pupilla

Az emberi pupilla átmérője változik; napközben 2 és 3 mm, szürkületkor 4 és 5 mm, sötétben 6 és 7 mm között. Ezért fontos olyan távcsövet választani, amelynek a kilépő pupillája teljesen fedi a pupilládat, hogy a teljes fényerőt kihasználhasd. A 10x50-es távcső kilépő pupillája 5 mm, tehát kiválóan használható szürkületkor.

ÉLESSÉG BEÁLLÍTÁSA

Behajtható szemkagylói miatt szemüveggel is használható.
Ha szemüveg nélkül használod, a szemkagylókat elforgatva, teljesen húzd ki! Szemüveggel használva a szemkagylókat told a távcső testéhez!A középen található állítógyűrűt jobbra vagy balra forgatva tiszta és éles képet kaphatsz a megfigyelt tárgyról vagy állatról. Forgasd mindaddig, amíg teljesen éles képet nem kapsz!

A két szem képe közti eltérés korrigálása

A két szem képe közti eltérés korrigálásához:
Hunyd le a jobb szemedet és fókuszálj egy körülbelül 50 méter távolságra található tárgyra a középső állítógyűrűvel! Ha tisztán látod a tárgyat, hunyd le a másik szemedet, és ismételd meg a műveletet, de ezúttal a jobb szemkagylóhoz közeli gyűrűvel fókuszálj! A különbséget korrigáltad is. A későbbiekben ezt a gyűrűt többé nem kell állítanod.

Koncepció és technológia

Összetétel

Szerkezet 50% PC-ABS, 50% Ásványi üveg Külső burok 100% Polivinil-klorid (PVC)

Vélemények

Betöltés...