Ecodesign
Kantár zabla nélkül, nagyló és póni méretben
Kantár zabla nélkül, nagyló és póni méretben
Kantár zabla nélkül, nagyló és póni méretben
Kantár zabla nélkül, nagyló és póni méretben

Kantár zabla nélkül, nagyló és póni méretben

21 990 Ft

Tervezőink úgy alakították ki ezt a zabla nélküli kantárt, hogy puha és kényelmes legyen a lónak, emellett megfelelően stabil marad.

Olyan kantárt keresel, mely tökéletesen illik a lovadra? Új zabla nélküli kantárunk tervezésében kantárszakértő is közreműködött, hogy minden lóhoz a legjobban idomuljon.

Szín:

Fekete

Méret:

Méretválasztó

Előnyök

Stabilitás

Az orrszíjon és torokszíjon levő rögzítők biztosítják a stabilitást.

Univerzális méretek

A vonalvezetés gondosan kidolgozott, szabadon hagyja a fej érzékeny részeit.

Bőrbarát

A tarkószíjon és az orrszíjon szivacsos bélése csökkenti a dörzsölődést.

Leírás

Stabilitás:

Tervezőink úgy döntöttek, hogy állszíjat is tesznek a kantárra, mely fokozott stabilitást biztosít, ellensúlyozva ezzel a ló szabadon hagyott száját. Az orrszíj hátsó párnázott részén egy kis fül tartja meg a kantárt az állon, hogy ne forduljon el, és végig a helyén maradjon lovaglás közben. A híd kialakítású tarkószíj még inkább kiegyensúlyozza a nyomást a ló tarkóján.

Igazodik a testalkathoz:

Tervezőink két fő részletre koncentráltak: először is kiszélesítették az orrszíjat, így nagyobb felületen oszlik el a nyomás. Másodszor, a tarkószíj a fülnél előformázott hidat képez, így szabaddá teszi a tarkó vonalát.

Bőrirritáció csökkentése:

Az első használat alkalmával ellenőrizd, hogy nem alakult-e ki bőrirritáció a ló fején!Ha irritáció jelentkezik vagy kopik a ló szőre, intő jel, hogy a kantár nincs megfelelően beállítva.

Kialakítás és design:

A zabla nélküli kantár finom vonalai tökéletesen idomulnak a ló anatómiájához, nem irritálják az érzékeny részeket. A fekete bőr és az aranyozott réz csatok elegánssá teszik.

Nyomás eloszlása:

A hagyományos kantárhoz képest a zabla nélküli kantárnál a nyomás egyenletesen oszlik el. A hagyományos kantár esetében a nyomás főként a szájra, a homlokra és a tarkóra nehezedik. A zabla nélküli kantárnál a nyomás elsősorban a homlokra és a tarkóra irányul.

Kantárszakértőnk javaslata:

A kantár tarkószíján egy szimbólum található. Ez alatt található egy NFC chip. Ezt be tudod olvasni a telefonoddal és már csak meg kell nyitnod a megjelenő linket. Kantárszakértőnk a videóban részletesen bemutatja a zabla nélküli kantár sajátosságait és megfelelő beállítását, hogy tökéletesen idomuljon a ló fejéhez.

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a kantár megfelelő-e?

Tudni kell, hogy a ló fején vannak érzékenyebb részek, ezért ha ezekre nyomás nehezedik, az kényelmetlen és negatívan befolyásolja a ló teljesítményét. A tarkó és a fül tájéka ilyen részek, ezért ellenőrizni kell, hogy a kantár megfelelő-e. Csúsztasd egyik ujjad a tarkószíj és a fül közé, hogy lásd, nem túl szoros-e! Másrészt a pofaszíjaknak az arcél mögött kell futnia, hogy ne irritálja az érzékeny részt.

Hogyan kell ellenőrizni a kantárt?

Ezen a kantáron állítható a pofaszíj, az állszíj és az orrszíj is. Bár ennek a kantárnak más a vonalvezetése, ugyanúgy kell beállítani, mint egy hagyományos kantárt. A pofaszíjaknál 2 ujjnyi hely legyen az arcél alatt! 2 ujjnyi távolság legyen az orrszíj és az orrhát között is!

Használati tanácsok:

A zabla nélküli kantár használható kötőfékként, kivéve szállítás során! Azt javasoljuk, hogy először zárt helyen próbáld ki (fedeles pályán, kültéri munkapályán...), mert ha bármi probléma adódik vagy a ló rosszul reagál, könnyebben tudod kezelni a helyzetet.

Kombinálhatóság:

A zabla nélküli kantár bármely Fouganza kantárszárhoz megfelelő.

Tanácsok tisztításhoz:

A kantár megóvása érdekében, javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg nyeregszappanal és langyos vizes nedves szivaccsal. Majd hidratáld bőrápoló zsírral, amihez használj sima rongyot vagy speciális bőr törlőkendőt. Ha úgy érzed, hogy a bőr száraz és durva tapintású, használj bőrápoló tejet, mely mélyen táplálja a bőrt.

Összetétel és minőségmegőrzés

Összetétel

Fő anyag 100% Bőr - Szarvasmarha - Barkás bőr

Karbantartási tanácsok

Nem mosható

Nem fehéríthető

Szárítógépben nem szárítható

Nem vasalható

Nem vegytisztítható

Vélemények

Betöltés...