FOUGANZA

Felnőtt és gyerek kobak - 520-as

19 990 Ft
Ref. : 8569333

Kobakjainkat amatőr és profi lovasok segítségével tervezzük és fejlesztjük. Védi a fejet esés vagy ütés esetén. Kényelmes kobak minden szakághoz megfelelő.

Kényelmes kobakot keresel lovagláshoz? Ergonomikus szíjának köszönhetően nagyon kényelmes, a lovas észre sem veszi lovaglás közben. A kivehető kobakbelső mosógépben mosható, cserélhető.

Szín: Sötétszürke / Barna

 • S/53cm Nem elérhető
 • S/54cm Nem elérhető
 • M/55cm Nem elérhető
 • M/56cm Nem elérhető
 • M/57cm Nem elérhető
 • M/58cm Nem elérhető
 • L/59cm Nem elérhető

  Előnyeink:

  • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
  • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
  • 2 év kellékszavatosság
  • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

  Előnyök

  Véd az ütődésektől

  Az EN1384 szabványnak megfelelő, ellenálló kobak.

  Kényelem

  Kényelmes rögzítés és szivacsos kobakbelső.

  Szellőzés

  Szellőzőnyílásai, légcsatornái optimális légcserét biztosítanak.

  Jó tartás

  Négypontos rögzítés, a kobak biztosan rögzül a fejen.

  Leírás

  Biztonsági szabvány:

  EN1384 szabványnak megfelelő kobak.

  Méretek:

  53 - 61.

  Kis súly:

  520 g (57-es méret).

  Védelem:

  A kobak elsődleges célja, hogy védje a lovas fejét. Az 520-as modellt a laboratóriumainkban teszteltük. Polikarbonát, ABS héja elnyeli az ütődés esetén keletkezett energia egy részét a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI! AZ ESÉS SORÁN KELETKEZHETNEK ESETLEGESEN LÁTHATATLAN SÉRÜLÉSEK!

  Kényelem:

  Termékmérnökeink célkitűzése: tartós, strapabíró, könnyű és kényelmes kobakot kifejleszteni. A Fouganza csapata olyan rögzítőrendszert dolgozott ki, mely révén pontosan tud illeszkedni a kobak a fejre. Poliészter anyaga puha, nagyon kényelmes. Tépőzárral rögzíthető, szivacsos, kivehető kobakbelső.

  Optimális szellőzés:

  Akár pónin, akár nagylovon lovagolsz, az edzés nagy erőfeszítéssel járhat. Jól szellőzik, kivezeti az izzadságot, nyáron segít elkerülni a napszúrást. 27 szellőzőlyuk és légcsatornák a héj alatt, optimális légcserét biztosítanak. A kobak elülső részén beáramló levegő felfelé távozik. Szellőzése révén a haj nem lesz nedves az edzés végére.

  Tartás:

  Ha a kobak nem illeszkedik pontosan a fejre, mozog, nem tölti be a védelmi funkcióját. A megfelelő tartás érdekében újraterveztük a szíjakat: tesztsorozatot követően tervezőink ergonomikus rendszert dolgoztak ki, mely a lovas tarkójánál és az áll alatt halad. A kobak nem billen előre vagy hátra, kényelmes lovaglás közben. Pontosan illeszkedjen a fejre. Küldetésünk teljesítve!

  Hogyan válassz kobakot?

  Különböző méretben kapható: 53-61. DECATHLON áruházaink széles választéka mellett is előfordulhat, hogy a számodra megfelelő méret az áruházban nem kapható: termékeink megrendelhetők honlapunkon! Javasolt megmérni a felhasználó fejkerületét és több méretet felpróbálni. Fontos a megfelelő méret, hogy pontosan illeszkedjen a kobak a fejre. A gyerekeknek nem szabad nagyobb kobakot vásárolni, mondván, hogy majd belenő.

  Praktikus:

  A szép, hosszú, kibontott hajat nem praktikus lovaglás közben rendezgetni, ezért a hosszú hajú női lovasok szeretnek összefogott hajjal lovagolni. Erre kínál megoldást az 520-as kobak: a tarkón elhelyezett szíjnak köszönhetően, a hosszú hajú női lovasok átbújtathatják a lófarkukat a héj és a szíj közötti nyíláson. Gondolnunk kellett erre is.

  Kivehető és mosható kobakbelső:

  Habszivacs és mesh (légáteresztő szövet) kobakbelső, mely nagyon kényelmes. Tépőzárral rögzíthető, kivehető, hideg vízben kézzel mosható. Ha a kobakot nem érte ütés, és csak a kobakbelsőt szeretnéd kicserélni, mostantól erre is van lehetőség. Külön kapható új kobakbelső a teljes körű kényelemért.

  Könnyen tisztítható:

  A kobak külső része ronggyal tisztítható.
  Oldószerek, vegyszerek csökkenthetik a kobak hatékonyságát. Szivacsos, kivehető kobakbélése mosógépben 30°C-on mosható.
  Textil táskában javasolt tárolni, szállítani, mely védi a szennyeződésektől, a karcolástól és a fénytől.

  Esztétikus kidolgozás:

  A szakágnak és egyéni ízlésednek megfelelően az 520-as kobak többféle modellben kapható. Fényes vagy matt borítású: megfelel minden lovas egyéni igényének. Egyesek a a klasszikus, egyszínű kobakok letisztult megjelenését kedvelik, mások a színes kobakot. A fényes felületű modellek bizonyára tetszeni fognak a díjlovaglás szerelmeseinek.

  A kobak beállítása:

  A kobak akkor biztosít maximális védelmet, ha pontosan illeszkedik a fejre, de nem túlságosan szoros. A kobak mérete akkor megfelelő, ha a kobak nem billen előre vagy hátra, sem oldalra lovaglás közben sem.
  A kobak szíjának az áll alatt kell elhaladnia, mint egy állszíjnak, nem pedig az állon. Úgy kell beállítani, hogy a kobak ne mozogjon, és ne szorítsa túlságosan viselőjét.

  Ütéselnyelés:

  A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén.

  A kobakot úgy tervezték, hogy az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyelje a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén. A kobak által biztosított védelem függ a baleset körülményeitől. Viselése nem óvja meg minden esetben viselőjét a maradandó vagy halálos sérüléstől.

  Balesetvédelmi tanácsok:

  Alig várod, hogy kipróbáld az új kobakod? Biztonsági okokból, használat előtt, kérjük, olvasd el a használati útmutatót.
  Kizárólag lovagláshoz használható, motorsportokhoz, téli sportokhoz, repülős extrém sportokhoz nem megfelelő. Ha szeretnéd kipróbálni a bobot, a Formula 1-et vagy a sárkányrepülést, ez a kobak nem lesz megfelelő számodra! A fejmérethez illő, a fejen biztosan ülő kobakot válassz!

  Élettartam:

  Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a kobakokat minden nagyobb esés után, annak hiányában pedig a gyártástól számított 5 éven belül szükséges lecserélni még megfelelő tárolás mellett is!

  Az ütődés esetén keletkezett energia egy részét elnyeli a külső és belső héj, vagy mindkettő részleges károsodása révén, ezért le kell cserélni!

  Az egyéni védőeszközök visszáru feltételei:

  A kobak egyéni védőeszköz.
  Kérjük, győződj meg róla vásárlás előtt, hogy a leginkább megfelelő modellt választottad (modell, méret, szín).Méretcserére az alábbi feltételekkel van lehetőség:a még el nem távolított címkével, vásárlói tájékoztatókkal, a vásárlást igazoló dokumentummal, az esetleges kiegészítőivel és az eredeti csomagolásában, ha van ilyen. Védjük együtt környezetünket ilyen egyszerű megoldásokkal!

  Jótállás (év)

  2

  Súly

  0.54 kg

  Összetétel és minőségmegőrzés

  Összetétel

  Burkolat: 60.0% Akrilnitril-butadién-sztirol, 40.0% Polikarbonát Fő bélés: 100.0% Polisztirol Heveder: 100.0% Poliamid Csatok: 100.0% Polioximetilén

  Tárolási tanácsok

  Sugárzó hőtől (pl.: fűtőtest, autó kalaptartója napos időben) tartsd távol: A polisztirén belső héj védőereje csökkenhet.

  Használatra vonatkozó korlátozások

  Lovagláshoz készült! MINDEN ÜTÉST ÉRT KOBAKOT LE KELL CSERÉLNI!

  Tesztek

  Független laboratóriumban vizsgálták az érvényben lévő előírásoknak megfelelően.

  Jóváhagyta

  Dolomiticert s.c.ar.l: NB 2008. bejelentett szervezet.

  Vélemények