Stand up paddle, SUP

Stand up paddle (SUP) deszkák, evezők, kiegészítők és ruházat a Decathlon kínálatában.

Kategóriák kihagyása Kategóriák kihagyása
7 290 Ft
Utolsó darabok
12 990 Ft -23%
9 990 Ft
*2023. 01. 14.-től, a készlet erejéig
Ecodesign
9 990 Ft -20%
7 990 Ft
*2023. 01. 14.-től, a készlet erejéig
Utolsó darabok
89 990 Ft -11%
79 990 Ft
*2022. 07. 09.-től, a készlet erejéig
4.3/5 értékelés 1734 áruházban és online leadott véleményből

FEDEZD FEL A DECATHLON SUP KÍNÁLATÁT!

A SUP (Stand up Paddle) óriási népszerűségre tett szert világszerte az elmúlt években. Óriási előnye, hogy használata már kezdő szinten könnyen elsajátítható, ugyanakkor haladóknak is bőven rejt kihívást. A SUP-ozás remek kikapcsolódást nyújt egyedül, de egy arra alkalmas deszkán magaddal vihetsz társat is: akár egy másik felnőttet, a gyermekedet, vagy a kutyusodat. Felfedezheted a helyi tavakat, vagy akár a hullámokat is meglovagolhatod vele. Bármi is a célod, a Decathlon kínálatában biztosan megtalálod a számodra tökéletes SUP-ot!

A SUP MÉRETEI

A Stand up Paddle méretei - a deszka hosszúsága, szélessége és vastagsága - rendkívül fontosak a megfelelő SUP kiválasztásakor. Ezek a paraméterek határozzák meg ugyanis a stabilitást, manőverezhetőséget, kezelhetőséget, de azt is, hogy mekkora súlyt bír el a deszka és hogy milyen gyorsan haladhatsz vele. Lássuk, mire kell figyelni!

A Stand up Paddle hosszúsága

 • Ha a deszka hossza kevesebb, mint 9’ (kb 2,75 m, azaz 9 láb), akkor a SUP jól manőverezhető és gyors kanyarok bevételére alkalmas. A 9’-nél rövidebb deszkák általában szörf SUP-ok, és főként haladóknak ajánlottak;
 • A 9’-11’ (kb 2,75 m - 3,5 m) közepes hosszúságú deszkák stabilabbak, gyorsabbak és viszonylag jól manőverezhetőek. Ideálisak kezdőknek, kisebb túrákhoz
 • Ha a deszka hossza több, mint 11’ (3,5 m), akkor a SUP még gyorsabb, azonban kevésbé jól manőverezhető. Az ilyen deszkák hosszabb túrákhoz, tempós haladáshoz ajánlottak

A Stand up Paddle szélessége

A SUP szélessége a stabilitást határozza meg. Minél szélesebb a deszka, annál stabilabb. Kezdőknek minimum 31’’ (kb. 78 cm, azaz 31 hüvelyk) széles SUP deszka javasolt, de ennél szélesebb SUP-okat is találsz a kínálatunkban. Haladók már választhatnak keskenyebb deszkát, amely a kisebb vízellenállásnak köszönhetően gyorsabb, ugyanakkor nehezebb megtartani az egyensúlyt. A versenyzéshez használt SUP-ok akár 25’’-27’’ (63,5 - 68,5 cm) keskenyek is lehetnek.

A SUP vastagsága

A szabvány szerint a SUP vastagságának minimum 6’’-nek (15 cm) kell lennie, különben a deszka meghajolhat a súly alatt.

FELFÚJHATÓ SUP-OT VAGY MEREV SUP DESZKÁT VÁLASSZ?

A felfújható SUP-ok poliuretánból, úgynevezett Drop Stitch technológiával készülnek, amelyet eredetileg a repülőgépiparban alkalmaztak, felfújható repülőgép szárnyak készítésénél. A Drop Stitch konstrukció lehetővé teszi, hogy a felfújható SUP nagy nyomásra felfújva is megőrizze alakját. Enélkül ugyanis a deszka középen kidudorodna, mint egy túlfújt matrac. A felfújható SUP-ok így ma már közel olyan keményre fújhatók, mint a merev deszkák, és menettuljdonságaikban sem sokkal maradnak el. A felfújható SUP óriási előnye könnyű szállíthatósága és tárolása, valamint kedvezőbb ára.A merev SUP deszkák, azaz hardboard-ok készülhetnek polietilénből, poliészterből, de akár fából vagy karbonszálból is. Áruk magasabb a felhasznált anyagok miatt, profiknak azonban megérheti beruházni egy ilyen deszkára, mert kiemelkedő menet tulajdonságokkal rendelkeznek.

MILYEN SUP DESZKÁT VEGYÉL?

Attól függően, hogy milyen célra szeretnéd használni a SUP-ot, a következő típusok között válogathatsz:
 • Túra SUP: alkalmi, vagy rendszeres evezős túrára és családi kirándulásra kiváló választás. Könnyű egyensúlyozni rajta, és nagy távolságok megtételére is alkalmas;
 • Szörf SUP: ezzel a deszkával akár a hullámokat is meglovagolhatod
 • Verseny SUP: hosszú és keskeny deszka a teljesítmény szerelmeseinek
 • Elektromos SUP: beépített motorral, amelyet pumpaként is használhatsz

MILYEN KIEGÉSZÍTŐKRE LESZ SZÜKSÉGED A SUP MELLÉ?

A megfelelő deszka mellett fontos, hogy a szükséges kiegészítőket is beszerezd. A legfontosabb kiegészítők a következők:
 • Evezőlapát;
 • Nagy teljesítményű elektromos pumpa;
 • Biztonsági zsinór (leash);
 • Mentőmellény;
A Decathlon kínálatában minden szükséges kiegészítőt megtalálsz. Bizonyos SUP-ok pedig elérhetőek teljes szettben is.

VÁSÁRLÁS

Ha bizonytalan vagy, hogy melyik SUP lenne tökéletes a számodra, látogass el a hozzád legközelebb eső Decathlon áruházba, ahol kollégáink szívesen segítenek majd. De természetesen arra is van lehetőség, hogy online rendeld meg a megfelelő modellt. Bárhogyan is döntesz, választhatsz személyes átvételt de kérheted a házhozszállítást is - ahogy neked kényelmes.

Ajándéknak szánod? Ajándékozd a sport örömét! Ajándékkártya vásárlás