Pontosság, tapadás, tartás és kényelem.

Női túrázás Túrázás - Forclaz 700 Mid túrabakancs QUECHUA - Túracipő, bakancs, hótaposó
Női túrázás

Quechua Forclaz 700 vízhatlan női bakancs QUECHUA

QUECHUA
Egy- vagy többnapos hegyi túrázáshoz minden időben, nehéz terepre. Rendszeres használatra. Bőrből készült igazi túracipő: technikai, vízhatlan és jól tapad.

Kérjük, válasszon méretet

Kérjük, válasszon méretet

Decathlon

ig 24 990Ft %

Minimum 24 990Ft**

DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

Áruházi készletinformáció

Ettől Részére

** Ettől Részére

* Akciók maximum A készlet erejéig
** Akciók maximum A készlet erejéig

Az akció kezdete: Érvényes a készlet erejéig.

* Eladási ár

Az akció kezdete: Érvényes a készlet erejéig.

* Eladási ár

* Az akció kezdete: Érvényes a készlet erejéig.
** Az akció kezdete: Érvényes a készlet erejéig.
Kívánságlistára teszem
A terméket már a kívánságlistáján van,
Legkorábbi kiszállítás: 26/01/2017
Áruházi átvétel: ingyenes
Ref. : 8316077
TERMÉKELŐNYÖK
Tapadás CrossContact talp: nagyon jól tapad a sziklán!
Pontosság A hosszú fűzősor tökéletes tartást biztosít.
Jól tart 360° system: erősen tartja a lábfejet.
Kényelem Ütéscsillapító préselt EVA és öntött PU talpbélés: még nagyobb kényelem.
Stabilitás Az X Stab technológia fokozott stabilitást biztosít.
Vízhatlanság Nedves terepen, 8 órás gyalogláshoz ajánlott, vízhatlan és légáteresztő membrán.
Könnyű súly 460 g a 39-es méret.
TERMÉKINFORMÁCIÓ
Súly
460 g a 39-es méret.
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
CrossContact talp. A talp rajzolatát az Essensole laboratóriumaiban végzett számos kutatás eredményei alapján fejlesztettük ki. Hatékonyságát növeli a speciális, sziklás terepen is kiválóan tapadó gumi.
360° System. Exkluzív kialakítás a lábfej alatt húzódó szorítópánttal. A cipőfűzők meghúzása kihat a heveder feszességére, mely a rüszt jobb tartását eredményezi, ugyanakkor a kényelem sem csökken. A pánt és a befűzés szöge megegyezik, ezért sehol sem szorítja a lábat. Ez kivételesen jó tartást biztosít, így pontosan és biztonságosan mozoghat a legnehezebb szakaszokon is.
X Stab kialakítás: TPU (merev műanyag) betét stabilizálja a sarkat. A saroknál sűrített EVA-ba ágyazott betét stabilizálja és nem engedi elmozdulni a sarkat. Ez a betét folytatódik a cipő oldalán, ahol körbefogja a 360° System pánt, majd a cipő elülső részének közepénél elvékonyodik. Merevítőként szolgál, és a talp elülső részén lévő injektált EVA-val optimális lendületet biztosít.
Ütéscsillapítás: Kétféle megoldás kombinációja biztosítja az optimális ütéscsillapítás és a kis súly egyensúlyát. A legnagyobb ütéscsillapítást igénylő saroknál préselt EVA habszivacs található: tartós ütéscsillapítást biztosít minimális anyagvastagság mellett. A cipő elülső része injektált EVA, ami lendületes mozgást biztosít az ütéscsillapításnak és a „visszapattanó” anyagának köszönhetően.
Vízhatlansági teszt A cipő vízhatlansági tesztje: a vízhatlan és légáteresztő membránnal rendelkező cipőket laboratóriumban és terepen is teszteljük, hogy optimális védelmet biztosítsanak az eső ellen. Először víz alá merítjük, hogy megvizsgáljuk, vannak-e légbuborékok a cipő felületén. Majd félig vízbe merítve, egy gépkar mozgatja a cipőt, a gyaloglást szimulálva: ekkor azt ellenőrizzük, hogy a cipő belseje tökéletesen száraz marad-e.
A vízhatlanság 3 szintje. A vízhatlansági teszt eredményeképp megállapítjuk, hogy a vízhatlanság 3 szintje közül a cipő melyiknek felel meg: 2000 hajlítás (kb. 2 órányi gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 4 órányi gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 8 órányi gyaloglás). A teszt vagy a használat után megszáradt cipő visszanyeri eredeti vízhatlanságát.
A cipő vízhatlansági szintje. A FORCLAZ 700 vízhatlan cipő 8000 hajlításig vízálló.
Vásárlási tanácsok Mindkét cipőt húzza fel túrazoknira, és álljon fel!
Próbáljon fel több modellt, akár több méretben is!
2 ponton ellenőrizze, kényelmes-e a cipő: a saroknál és a rüsztnél!
Figyeljen, hogy sehol se szorítsa a cipő a próba során!
Próbaképp gyalogoljon az áruházban a cipővel a lábán!
Fokozatosan szoktassa hozzá a lábát a cipőhöz, hordja egyre hosszabb ideig!
Melyik méretet válasszam? Válasszon egy mérettel nagyobb cipőt, hogy kényelmes legyen és a lábujjak ne ütközzenek a cipő orrának! Javaslat: rövid körömmel viselje, és minden lejtmenet előtt ellenőrizze, hogy fűzője elég szoros-e ahhoz, hogy lába ne csússzon előre a cipőben!
Tesztek terepen. Cipőinket rendeltetés szerinti körülmények között, használat közben tesztelik olyan felhasználók, akik számára a terméket kifejlesztettük. A „Missions” tesztek során a termékmenedzser a Quechuától független tesztelőkkel együtt próbálja ki, fejleszti és hagyja jóvá a termékeket.
Laboratóriumi tesztek. Laboratóriumi tesztekkel ellenőriztük a következőket: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a szár összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.
ANYAGÖSSZETÉTEL
Anyagösszetétel
Felsőrész
35.0% Poliészter, 20.0% Poliuretán, 45.0% Bőr
Bélés
80.0% Poliészter, 20.0% Poliuretán
Talp
10.0% Hőre lágyuló poliuretán, 50.0% Gumi - butadién-sztirol gumi (SBR), 40.0% Etilén-vinil-acetát (EVA)
Kezelési útmutató: Rendszeresen ápolja, tisztítsa a hosszú élettartam érdekében! Használjon kefét és/vagy szivacsot a cipő tisztításához és a sár vagy a föld eltávolításához! Hasított bőrön nem javasolt bőrápoló krém és impregnáló szer használata. Nem tesz kárt magában a bőrben, de megváltoztatja a felületét. Szabad levegőn, ne hőforrás közelében szárítsa! Mosógépben nem mosható.
Tárolás Nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárolja!
Korlátozott felhasználás: Sziklamászásra nem alkalmas!
INFORMÁCIÓ/KONCEPCIÓ/TECHNOLÓGIA
Szakértőnk ajánlása Cipőinket rendeltetés szerinti körülmények között, használat közben tesztelik olyan felhasználók, akik számára a terméket kifejlesztettük. A „Missions" tesztek során a termékmenedzser a Quechuától független tesztelőkkel közösen teszteli, fejleszti és hagyja jóvá a termékeket.
VÁSÁRLÓINK ÉRTÉKELÉSE
MUNKATÁRSAINK VÉLEMÉNYE