TECNIFIBRE
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr X One, 1,24 mm  TECNIFIBRE - Tenisz felszerelés
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr X One, 1,24 mm  TECNIFIBRE - Tenisz felszerelés
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr X One, 1,24 mm  TECNIFIBRE - Tenisz felszerelés
Ref. : 8406259
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Teniszhúr X One Biphase multifilament, 1,24 mm, natúr TECNIFIBRE

TECNIFIBRE
Decathlon
Középhaladó és haladó szintű játékosnak, akik ritkán szakítják el húrt, valamint maximálisan érzékeny és kényelmes húrt keresnek. 1,24 mm átmérőjű Tecnifibre X One Biphase multifilament teniszhúr a maximális teljesítményhez, labdakezeléshez és játékélményhez.

Termékelőnyök

Teljesítmény 50% elastyl, 50% H²C szál: nagyobb erő és jó feszességtartás.
Pörgetés Jó labdairányítás az 1,24 mm-es átmérőnek és húr rugalmasságának köszönhetően.
Tartós használat Kis ellenállás. Tökéletes azoknak, akik ritkán szakítják el a húrt.
[EN] Durable string tension 6 hónapnyi használatig tartja a feszességét.

Műszaki információ

Összetétel

50% H²C szál, a gyártási folyamat hőjének ellenáll a maximális feszültségtartás érdekében.

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

Monofilament?A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszességüket.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Tárolás Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

Vélemények

Munkatársaink véleménye