ARTENGO
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA990, 1,27 mm, 200m ARTENGO - Tenisz felszerelés
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA990, 1,27 mm, 200m ARTENGO - Tenisz felszerelés
Ref. : 8399851
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Teniszhúr TA990 Power, monofilament, 1,27mm/200 m, fekete ARTENGO

ARTENGO
Decathlon
Haladó szintű játékosoknak, akik gyakran szakítják a húrt (<10 óra játékidő). Nagy teljesítmény és tartós kialakítás. Ha játék közben optimális pörgethetőséget és ellenállást kívánsz elérni, ez a 1,27 mm-es Artengo TA990 monofilament húr tökéletes választás a számodra. Rendkívül hatékony és ellenálló.

Termékelőnyök

Kopásállóság A co-poliészter anyag javítja a húrozás tartósságát.
Teljesítmény Poliészter anyaga súlyos, erős ütéseket tesz lehetővé.
Pörgetés A 1,27 mm átmérőjű poliészter teniszhúr erőteljes pörgetést biztosít.
Irányíthatóság Co-poliészter szerkezet a jó irányításhoz.

Műszaki információ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszességet javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik kevésbé szakítják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti feszességüket.
A természetes bélhúrokhoz a Decathlon 23 kg alatti húrfeszességet javasol. A játékélmény, a kényelem ás a teljesítmény szempontjából ezek a húrok a lehető legmagasabb kategóriába tartoznak. Ráadásul feszességüket is remekül megtartják.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Kötél
100% Polietilén-tereftalát (PET)
Tárolás Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.
Korlátozott felhasználás: A monofilamentumok nem alkalmasak 15 év alatti játékosok számára

Információ/koncepció/technológia

Technikai partnereink és szerződéses játékosaink. Technikai partnereink, Jerome Haehnel 78. ás Nicolas Escude 17. ATP ranglista helyezett jóváhagyásával készült termék.
Szakértőnk ajánlása A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumban végezzük.
A szakítószilárdsággal kapcsolatos tesztelés Canon Ball típusú gépen történik, amellyel a teniszhúr megfelelő élettartama ellenőrizhető.
A teljesítményt vizsgáló laboratóriumi tesztekhez „mouton de charpy” gépet használunk, amellyel a labda felé történő energiatovábbítás, a pörgetés- és a sebességátadás mértéke vizsgálható.

Vélemények

Munkatársaink véleménye