ARTENGO
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 930 Spin 1,25 mm ARTENGO - Tenisz felszerelés
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 930 Spin 1,25 mm ARTENGO - Tenisz felszerelés
Ref. : 8373299
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Teniszhúr TA 930 Spin, ötszögletű, monofilament, 1,25 mm, fekete ARTENGO

ARTENGO
3.7/5
3.7/5
Decathlon
Haladó szintű játékosoknak, akik gyakran szakítják a húrt (<10 óra játékidő). Kiváló pörgetés és tartós használat. Ötszögletű, poliészter teniszhúr a kiváló pörgetéshez haladó teniszezők számára.

Termékelőnyök

Pörgetés Ötszögletű keresztmetszet a pörgetés jobb átadásához.
Teljesítmény Rugalmas poliészter szál a labdasebesség növeléséhez.
Kopásállóság 1,30 mm-es húrvastagság, 10 órás játékidő haladó játékosok számára.
Irányíthatóság Poliészter húr a kiváló labdairányítás élményéhez.

Műszaki információ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Mivel ezek a húrok hamar veszítenek eredeti húrfeszültségükből (20% veszteség 3 óra játékidő után), olyan játékosok számára készülnek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszültségüket és dinamikájukat.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Kerülni kell a húr túlzott megfeszítését, mivel ez károsan hat a teljesítményre. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Húr
100% Polietilén-tereftalát (PET)
Tárolás Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.
Korlátozott felhasználás: A monofilamentumok nem alkalmasak 15 év alatti játékosok számára

Információ/koncepció/technológia

a legjobb nagyköveteink, technikai partnereink, edzőink és szerződtetett játékosaink által.
Szakértőnk ajánlása A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
A szakítószilárdsággal kapcsolatos tesztelés Canon Ball típusú gépen történik, amellyel a teniszhúr megfelelő élettartama ellenőrizhető.
A teljesítmény tesztelését Charpy géppel végzik, amelyen a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

Vélemények

Munkatársaink véleménye