ARTENGO
soldesprix
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 500 Roll Confort  ARTENGO - Tenisz felszerelés
Ref. : 8547125
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Teniszhúr TA 500 Roll Confort, multifilament, 1,24 mm, 200 m, barna ARTENGO

ARTENGO
Decathlon
Középhaladó és haladó szintű játékosnak, akik ritkán szakítják el húrt, valamint maximálisan érzékeny és kényelmes húrt keresnek. Ez a csúcsminőségű, 1,24 mm-es TA 500 Comfort multifilament teniszhúr maximális teljesítményt és kényelmet kínál a csúcstechnológiás PEEK (poliéter-éter-keton) anyagnak köszönhetően.

Termékelőnyök

Teljesítmény Poliuretán, poliamid és PEEK anyagok az optimális teljesítményhez.
Irányíthatóság 1,24 mm-es húrvastagság a jó irányítás élményéhez.
Pörgetés Jó labdairányítás az 1,24 mm-es átmérőnek és húr rugalmasságának köszönhetően.
Kopásállóság 8 PEEK szál a jó ellenálláshoz azoknak, akik kevésbé szakítják a húrt.

Műszaki információ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Mivel ezek a húrok hamar veszítenek eredeti húrfeszültségükből (20% veszteség 3 óra játékidő után), olyan játékosok számára készülnek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszültségüket és dinamikájukat.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Kerülni kell a húr túlzott megfeszítését, mivel ez károsan hat a teljesítményre. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Kötél
9% Poliéter-blokk-amid (PEBA), 23% Poliuretán, 67% Poliamid 6
Tárolás Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.
Korlátozott felhasználás: Ha sűrűn szakítod a húrt, ne használj vékony multifilament húrt.

Információ/koncepció/technológia

Technikai partnereink, Steve Darcis a 2017-es ATP ranglista 38. helyezettje, Nicolas Escudé a 2001-es ATP ranglista 16. helyezettje.
Szakértőnk ajánlása A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
A szakítószilárdsággal kapcsolatos tesztelés Canon Ball típusú gépen történik, amellyel a teniszhúr megfelelő élettartama ellenőrizhető.
A teljesítmény tesztelését Charpy géppel végzik, amelyen a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

Vélemények

Munkatársaink véleménye