ARTENGO
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 500 Confort  ARTENGO - Tenisz felszerelés
  • TENISZ HÚROK Tenisz - Teniszhúr TA 500 Confort  ARTENGO - Tenisz felszerelés
Ref. : 8542243
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
TENISZ HÚROK

Multifilament teniszhúr Brun TA 500 Confort, 1,4 mm ARTENGO

ARTENGO
5/5
5/5
Decathlon
magabiztos és profi játékosnak, aki ritkán szakítja el húrjait és maximális érzékenységre és kényelemre vágyik Ez a csúcsminőségű, 1,24 mm-es TA 500 Comfort multifilament teniszhúr maximális teljesítményt és kényelmet kínál a csúcstechnológiás PEEK (poliéter-éter-keton) anyagnak köszönhetően.

Termékelőnyök

Teljesítmény Poliuretán, poliamid és PEEK anyag az optimális teljesítményhez.
Irányíthatóság 1,24 mm-es húrvastagság a jó irányítás élményéhez.
Pörgetés Jó labdairányítás az 1,24 mm-es átmérőnek és húr rugalmasságának köszönhetően.
Kopásállóság 8 PEEK szál a jó ellenálláshoz azoknak, akik kevésbé szakítják a húrt.

Műszaki információ

Mekkora legyen a húrfeszültség?

A mérsékelt húrfeszültséggel (18-23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé kontrollálható és precíz az ütés. A nagy húrfeszültség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Ellenben, figyelj az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

Monofilament húrok?

A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszültséget ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Mivel ezek a húrok hamar veszítenek eredeti húrfeszültségükből (20% veszteség 3 óra játékidő után), olyan játékosok számára készülnek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat.

Multifilament húrok?

A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszültségüket és dinamikájukat.

Mikor kell húrt cserélni?

A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, ezért évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

A Decathlon tanácsa

Kerülni kell a húr túlzott megfeszítését, mivel ez károsan hat a teljesítményre. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Veszít rugalmasságából és eredeti tulajdonságaiból. A húrok átmérője is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál nagyobb a pörgethetőség és az ütőerő. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Húr
9% Poliéter-blokk-amid (PEBA), 23% Poliuretán, 67% Poliamid 6
Tárolás Óvd a húrt a páratartalom- és hőmérséklet-ingadozástól! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.
Korlátozott felhasználás: Ha sűrűn szakítod a húrt, ne használj vékony multifilament húrt.

Információ/koncepció/technológia

Technikai partnereink, Steve Darcis a 2017-es ATP ranglista 38. helyezettje, Nicolas Escudé a 2001-es ATP ranglista 16. helyezettje.
Szakértőnk ajánlása A termékelőnyökre vonatkozó teszteket laboratóriumainkban végezzük.
A húr szakítószilárdságát egy Canon Ball típusú tesztgépen vizsgáljuk, amellyel minden egyes húr tartóssága ellenőrizhető.
A teljesítmény tesztelése egy úgynevezett Charpy géppel történik, amellyel a húr energia-viszanyerő képessége és az a tulajdonsága vizsgálható, hogy milyen mértékben képes átadni a sebességet a labdának.

Vélemények

Munkatársaink véleménye