HEAD

Teniszhúr Lynx multifilament, 1,3 mm, sárga

4 990 Ft
Egységár 415,84 Ft/M
Ref. : 8379959

Haladó szintű játékosnak, aki 10 óránál kevesebb idő alatt elszakítja a húrokat és, akiknek fontos a labdakontroll és játékérzet.

1,3 mm átmérőjű, újszerű és innovatív Head Lynx monofilement teniszhúr. Kopolimer keverékből előállított teniszhúr a rendkívül jó irányításhoz és játékélményhez.

Szín: Sárga

Online készlet

Áruházi készlet

    Előnyeink:

    • 365 napos csere vagy vételár visszafizetés
    • Ingyenes kiszállítás áruházainkba, bankkártyás utánvét fizetési lehetőséggel
    • 2 év kellékszavatosság
    • Termékek csökkentett környezeti lábnyommal

    Előnyök

    Tartós használat

    Nagyon jó minőség, 1,30 mm átmérő

    Pörgetés

    Az új kopolimer vegyes anyag jobb játékirányítást és élénkséget biztosít.

    Irányíthatóság

    LYNX monofilament húr, mely lehetővé teszi a jó labdakontrollt.

    Megfelelő húrfeszültség

    3 hónapnyi használatig tartja a feszességét.

    Leírás

    Mekkora legyen a húrfeszültség?

    Mérsékelt húrfeszességgel (18 - 23 kg) kényelmesebb használat, jobb pörgetés és nagyobb teljesítmény érhető el. Azonban, kevésbé irányítható és pontos az ütés. A nagy húrfeszesség (>23 kg) pontosabb és jobban irányított labdákat eredményez. Viszont jó, ha figyelsz az ízületeidre. Továbbá, csökken a pörgethetőség és az ütőerő.

    Monofilament húrok?

    A Decathlon 19-22 kg közötti húrfeszességet ajánl a monofilament húrokhoz. A sérülések elkerülése érdekében 15 év alatti gyermekek számára egyáltalán nem javasoljuk a monofilament húrok használatát. Ezek a húrok azok számára készültek, akik a játékidőt tekintve kevesebb, mint 10 óra alatt elszakítják a húrokat, mivel azok hamar veszítenek eredeti húrfeszességükből.

    Multifilament húrok?

    A multifilament húrokhoz a Decathlon legfeljebb 25 kg húrfeszültséget javasol. Az íngyulladásra érzékenyeknek, a fiatalabb korosztálynak és azoknak ajánlott, akik nem sűrűn szaggatják a húrokat. A multifilament húrok sokáig megtartják eredeti húrfeszességüket.

    Mikor kell húrt cserélni?

    A teniszütőd teljesítménye 50%-ban a kerettől és 50%-ban a húrozástól függ. Ügyelj arra, hogy a teniszhúrod mindig a legmegfelelőbb állapotban legyen. A húrt gyakran szakítóknak azt ajánljuk: cseréljenek húrt, ha az elszakad. Azoknak, akik soha nem vagy ritkán szakítják el a húrt a Decathlon annyi húrcserét javasol, amennyi a heti játékok száma. Például: Heti 1 napot játszom, így évente egyszer cserélek húrt. Heti 3 napot játszom, ezért évente háromszor cserélek húrt.

    A Decathlon tanácsa

    Egy rugalmas húrt nem szabad megfeszíteni, mert ez erősen kihat a teljesítményére. Egy kevésbé feszes húr lazább és kevésbé megerőltető játékot, valamint nagyobb ütőerőt biztosít. A játék során a húr elhasználódik anélkül, hogy elszakadna. Elveszíti rugalmasságát és eredeti tulajdonságait. A vastagság (átmérő) is hatással van a játék minőségére. Minél vékonyabb a húr, annál jobb a teljesítmény és a labdatartás. Minél nagyobb az átmérő, annál ellenállóbb a húr és annál könnyebben okoz sérülést.

    Összetétel és minőségmegőrzés

    Tárolási tanácsok

    Ne tedd ki az ütőt nagy hőingadozásnak! Ne hagyd a gépjármű csomagtartójában: a hőmérséklet jelentős mértékben növekedhet vagy csökkenhet a csomagtérben.

    Használatra vonatkozó korlátozások

    A monofilamentumok nem alkalmasak 15 év alatti játékosok számára

    Vélemények