QUECHUA
  • N#i hótaposó Túrázás - SH100 WARM női hótaposó QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • N#i hótaposó Túrázás - SH100 WARM női hótaposó QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • N#i hótaposó Túrázás - SH100 WARM női hótaposó QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • N#i hótaposó Túrázás - SH100 WARM női hótaposó QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
  • N#i hótaposó Túrázás - SH100 WARM női hótaposó QUECHUA - Cipő, bakancs, szandál
Ref. : 8344698
Kívánságlistára teszem
A termék már a kívánságlistádon van
N#i hótaposó

Női hótaposó SH100 hőtartó és vízhatlan, szürke QUECHUA

QUECHUA
4.3/5
4.3/5
felhasználói értékelés
Méret értékelés
Még nincs értékelés ehhez a mérethez
Decathlon
Szeretnél havas terepen kirándulni?Ez a hótaposó ideális alkalmankénti túrázáshoz kevésbé mély vagy letaposott hóban. Hőtartó hótaposó, mely alsó része vízhatlan. Kialakítása révén használat közben is kényelmes viselet. Snowcontact talpa jó tapadást biztosít a havon.

Termékelőnyök

Meleg Komforthőmérséklet statikus helyzetben: +2°C; mozgás közben: -8°C.
Vízhatlanság Egybeöntött, 100%-ig vízhatlan hótaposó (a felsőrészen nincs vízhatlan membrán).
Tapadás SNOWCONTACT technológia a megfelelő súrlódásért: a talp anyaga és mintázata.
Tapadás Kiváló tapadás havon a talp 5 mm-es barázdáinak köszönhetően.
Könnyű le- és felvétel Széles nyílása révén könnyen felvehető és jól tart.

Műszaki információ

Biztos, hogy a hótaposó elég meleg téli túrázáshoz?

Meleg bélés. Mert laboratóriumban és terepen is teszteltük. Megnéztük, hogy milyen hőmérsékleten kényelmes, amikor nem mozogsz és amikor sétálsz benne, mert ez változó:+2 °C amikor nem mozogsz, -8 °C amikor mozogsz. Számításba vesszük a férfiak és a nők közötti különbséget is hidegtűrés tekintetében.

Hogyan véd a hótaposó a külső hatásoktól?

Félmagasságig 100%-ban vízhatlan, külső réteg található, a hóval leginkább érintkező részeknél. Hőtartó és vízlepergető szára hatékony védelmet nyújt a hideggel és a beáramló hóval szemben.

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a hótaposó 100%-ban vízhatlan?

A hótaposót félig vízbe merítve, a lábfej gyaloglás közbeni mozgását szimuláló, laboratóriumi tesztek segítségével győződtünk meg a cipő vízhatlanságáról, elhasználódását terepen teszteltük és további használati teszteket is végeztünk. A teszt során 3 szinten teszteljük a vízhatlanságot: 2000 hajlítás (kb. 4 km gyaloglás), 4000 hajlítás (kb. 8 km gyaloglás) vagy 8000 hajlítás (kb. 16 km gyaloglás). Ez a modell 8000 hajlításig (kb. 16 km gyaloglás) vízhatlan.
(Fontos: A szár vízlepergető)

Mi a különbség a tapadás és a súrlódás között?

A tapadás a talp barázdáinak számától és formájától függ. A súrlódás a talp anyagához és mintázatához köthető, a gumiabroncsokhoz hasonló módon. A tapadás segíti a lendületvételt, megakadályozza, hogy felfelé menet a hótaposó hátra csússzon, stabilizálja a cipőt.
A súrlódásnak köszönhetően a hótaposó nem csúszik meg sima vagy nehéz (esős, havas, jeges) terepen.

Milyen a cipő tapadása és súrlódása?

A hótaposó SNOWCONTACT talpa maximális kapaszkodást biztosít kiránduláskor és kiváló tapadást a havon. A karmok mérete (5mm) és elhelyezése a talpon úgy lett kialakítva, hogy optimálisan tapadjon a hóban. A karmok felülete tökéletesen tapad a kemény hórétegen és elvezeti a felesleges vizet, így nem csúszik.

Mit kínál a talp SNOWCONTACT technológiája?

A SNOWCONTACT talp különleges összetevője és mintázata tökéletes tapadást biztosít a téli túrák során, bármilyen terepen. A SNOWCONTACT talp hatékonyabb a havon, mint a hagyományos cipőtalpak. Jeges terepen a csúszásgátló tüskék megfelelő biztonságot biztosítanak.

A hótaposó rendszeres használathoz is eléggé strapabíró?

A laboratóriumi teszteket mérnökeink hajtják végre, hogy a felhasználói igényeknek megfelelő legyen. Többek között az alábbiakat vizsgáljuk: a fűző és a fűzőlyukak szakadásállósága, a ragasztás tartóssága, mérgező anyagok jelenléte, UV-állóság, a talp és a felsőrész összetevőinek kopásállósága, gyorsított elhasználódás.

Mit húzzak a lábamra téli túrázáshoz?

A megfelelő téli felszerelés összeállításához tartsd be az alábbiakat: Meleg: viselj hőtartó (lehetőleg gyapjútartalmú) zoknit!
Légáteresztés: A túra intenzitásának megfelelő zoknit válassz, az izzadság elvezetése érdekében ügyelj arra, hogy légáteresztő legyen!
Szár magassága: a cipő szárának magasságához igazodó magasságú zoknit válassz! Ha fokozott védelemre vágysz, válaszd a magas szárú modelleket!

Hogyan őrizzem meg a hótaposó technikai tulajdonságait?

Egy szövet akkor vízlepergető, ha felületén legurulnak a vízcseppek, nem pedig felszívódnak. Az anyag nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, melegen tart. A vízlepergetést speciális anyagkezeléssel érhetjük el a szövet külső felületén. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Áruházainkban különböző termékeket (spray, folyadék) találsz a vízlepergetés megújításához.

Hogyan működik a jótállás?

A termékre 2 év jótállást vállalunk, mely a vásárláskor a számlán, blokkon feltüntetett időponttól lép életbe. Érvényes jótállással a termékek cseréje ingyenes. A jótállás a termék hibáira érvényes, nem terjed ki a természetes elhasználódásból, valamint a nem megfelelő használatából eredő hibára.

Osztályzat a termékek környezeti terhelésének összehasonlításához

A környezetre gyakorolt hatást a termék teljes élettartamára vonatkozóan, különböző mutatók alapján számoljuk ki. Az „ABCDE” osztályzatok alkalmazásával segítünk, hogy egyszerűen kiválaszthasd egy termékcsoportból azokat, amelyek a legkevésbé terhelik a környezetet. A Decathlon önként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez: A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjaink: http://developpement-durable.decathlon.com/

Súly

36/37: 0,784 kg
38/39: 0,87 kg
40/41: 0,952 kg
42/43: 1,096 kg

Még több információ Összecsuk

Anyagösszetétel

Anyagösszetétel
Felsőrész
40% Poliészter, 60% Hőre lágyuló polietilén (TPE)
Belső rész
100% Poliészter
Alsó rész
100% Hőre lágyuló polietilén (TPE)
Kezelési útmutató: Használat után tiszta vízben öblítsd!. Száraz, levegős helyen szárítsd!.
Tárolás Javasoljuk, hogy nedvességtől védett, jól szellőző helyen tárold!

Vélemények

Munkatársaink véleménye